Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-05-2021, 07:26 PM
basslik's Avatar
basslik basslik is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 1,692
Default Whoa my bad/ digi003+2020.12

Does anyone have their dinosaur Digi 003 console working with the 2020.12


I forgot to backup up on time machine before I upgraded (RATS)


Do I have to reinstall and go back to 2020.9 ?


Thank you.


I vaguely remember someone mention turning off a security feature ?
__________________
MAC PRO 2010 5,1 3.46hex 128ram - HIGH SIERRA - PT 2020.3 / 003 CONSOLE /DIGIMAX FS /PCM90 2CHANNEL SPDIF

Reply With Quote
  #2  
Old 03-05-2021, 07:36 PM
basslik's Avatar
basslik basslik is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 1,692
Default Re: Whoa my bad/ digi003+2020.12

Quote:
Originally Posted by basslik View Post
Does anyone have their dinosaur Digi 003 console working with the 2020.12


I forgot to backup up on time machine before I upgraded (RATS)


Do I have to reinstall and go back to 2020.9 ?


Thank you.


I vaguely remember someone mention turning off a security feature ?
My bad, I was hanging some LED lights around my monitor and I bumped the cable and shut everything down pushed the firewire cable back in and all good.
__________________
MAC PRO 2010 5,1 3.46hex 128ram - HIGH SIERRA - PT 2020.3 / 003 CONSOLE /DIGIMAX FS /PCM90 2CHANNEL SPDIF


Last edited by basslik; 03-05-2021 at 07:38 PM. Reason: upDATE
Reply With Quote
  #3  
Old 03-05-2021, 07:41 PM
basslik's Avatar
basslik basslik is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 1,692
Default Re: Whoa my bad/ digi003+2020.12

So I guess Digi 003 console is working on 2020.12 (both versions) of the console drivers 11.1.3 & 11.1.5
__________________
MAC PRO 2010 5,1 3.46hex 128ram - HIGH SIERRA - PT 2020.3 / 003 CONSOLE /DIGIMAX FS /PCM90 2CHANNEL SPDIF

Reply With Quote
  #4  
Old 03-06-2021, 03:45 PM
NZDingo NZDingo is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Brisbane, Australia
Posts: 23
Default Re: Whoa my bad/ digi003+2020.12

Yep - still have digi003 working on every release up to and including 2020.12. It sometimes randomly disconnects - usually if left idle for more than a few hours - but otherwise rock solid
Reply With Quote
  #5  
Old 03-06-2021, 09:17 PM
basslik's Avatar
basslik basslik is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 1,692
Default Re: Whoa my bad/ digi003+2020.12

Quote:
Originally Posted by NZDingo View Post
Yep - still have digi003 working on every release up to and including 2020.12. It sometimes randomly disconnects - usually if left idle for more than a few hours - but otherwise rock solid
NZDingo I never had a disconnect unless the buffer size was to small. Good to know.
__________________
MAC PRO 2010 5,1 3.46hex 128ram - HIGH SIERRA - PT 2020.3 / 003 CONSOLE /DIGIMAX FS /PCM90 2CHANNEL SPDIF

Reply With Quote
  #6  
Old 03-20-2021, 07:47 PM
trendkill trendkill is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Lewisville, TX
Posts: 11
Default Re: Whoa my bad/ digi003+2020.12

So where can I find the drivers to run the 003 Console on PT 2020.12 that will work? I just bought a new Intel Mac Mini with Catalina, and an Icon QCon G2 Pro control surface, but I love my 003 and would rather keep it if possible. Ive been running my 003 for years on Pro Tools 9 and am finally upgrading everything....
__________________
Barry Lorberbaum
Mac Pro Dual 2.66/Quad Core
8 Gigs Ram
003 control surface
Pro Tools 8 LE/ Pro Tools 9
barry@blackcatcreativearts.com
Reply With Quote
  #7  
Old 03-20-2021, 08:42 PM
sw rec sw rec is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Colo Spgs Colo
Posts: 5,799
Default Re: Whoa my bad/ digi003+2020.12

By the way, you might have REALLY lucked out. ALWAYS turn off everything before swapping the firewire cable. Hot-swapping the firewire cable has been known to fry controller chips in 003s.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-21-2021, 03:13 PM
JoelG's Avatar
JoelG JoelG is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canada
Posts: 1,976
Default Re: Whoa my bad/ digi003+2020.12

003 drivers are here: https://avid.secure.force.com/pkb/ar...02-003-Drivers

However, the last OS supported was 10.12..

Joel
__________________
Jam Space:
HP Elite 6300 / Core i5 3570 / 12GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 2021 HD / Focusrite 18i20 + M-Audio ProFire 2626

Home:
Asus B450 Pro4 / Ryzen 5 2600 / 32GB RAM / Win 10 Pro
Pro Tools 2021 HD / Focusrite 18i20 + M-Audio ProFire 2626

Rig:
Eleven Rack / ART SLA1 / Two 2x10 Passive Monitors / FCB1010 w/ EurekaPROM
Reply With Quote
  #9  
Old 03-21-2021, 03:38 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 21,265
Default Re: Whoa my bad/ digi003+2020.12

Quote:
Originally Posted by JoelG View Post
However, the last OS supported was 10.12
Yeah and 2020.12 does not support Sierra, but there is always someone who wants to be living on the edge
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #10  
Old 03-25-2021, 06:17 PM
basslik's Avatar
basslik basslik is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Phoenix, Arizona
Posts: 1,692
Default Re: Whoa my bad/ digi003+2020.12

Quote:
Originally Posted by trendkill View Post
So where can I find the drivers to run the 003 Console on PT 2020.12 that will work? I just bought a new Intel Mac Mini with Catalina, and an Icon QCon G2 Pro control surface, but I love my 003 and would rather keep it if possible. Ive been running my 003 for years on Pro Tools 9 and am finally upgrading everything....
Same boat here as well. I know the convertors are not stellar, but it's a great control surface and I'll keep pounding it till it fails. Looking forward to paring it with a Aurora 16.


Will be interesting to see if the oo3 works on Big Sur ?
__________________
MAC PRO 2010 5,1 3.46hex 128ram - HIGH SIERRA - PT 2020.3 / 003 CONSOLE /DIGIMAX FS /PCM90 2CHANNEL SPDIF

Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Whoa! lode Post - Surround - Video 1 12-28-2016 10:53 AM
Whoa barismanco123 General Discussion 1 01-25-2009 08:37 PM
Whoa!!!!!!!!!!!! GORILLA 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 13 10-02-2003 12:12 PM
Whoa...! Can't pan. Help. silverlode 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 03-01-2002 11:38 PM
whoa coaster Tips & Tricks 0 12-26-1999 05:12 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:31 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com