Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-27-2012, 03:40 PM
ydoolz ydoolz is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Los Angeles, CA
Posts: 5
Default Pro Tools 10, random static on playback

Hello Everyone,

So I was working like normal today in Pro Tools 10, just doing some editing, when I tried to use an AudioSuite plug-in (EQ 3 7 band & TCE) each clip (region) when crossed by the playback marker during playback, would play VERY LOUD STATIC over any clip. (Not static from the speakers BTW)

• I tried closing & restarting Pro Tools, negative.
• Restarting Computer, negative.
• Installing 10.0.1 update, negative.

I opened other sessions, they work fine, for whatever reason the session I was working on today for about 4 hours now plays back only static, even if I go to an earlier save that originally wasn't having an issue.
I have to deliver my work by tomorrow and am trying to avoid re-installing Pro Tools if possible.

Anyone else had or having this issue? Any help would be appreciated. Thanks in advance.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-28-2012, 08:15 AM
ydoolz ydoolz is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Los Angeles, CA
Posts: 5
Default Re: Pro Tools 10, random static on playback

I also tried deleting the Pro Tools preferences and Digi Database as well. Still negative.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-28-2012, 08:23 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 13,573
Default Re: Pro Tools 10, random static on playback

Hey

We had that EXACT thing the other day! I was so pissed and frustrated and reinstalled as you but nothiing. Then I looked at every track and closed every plugin on each track and wooohooo!!! Working again. Our exact plugin that screwed up was a few API eq's and as soon as the were removed and replaced by the same plugin all was well in the world again 😃 We had the same on our earlier saved versions of ONLY that song but try to close the plugins from the 1st track and keep trying after each removed plugin and I promise you'll be ok 😉

Cheers
Chris
__________________
Best Regards
Christopher

#thestruggleisreal
—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #4  
Old 02-28-2012, 09:01 AM
ydoolz ydoolz is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Los Angeles, CA
Posts: 5
Default Re: Pro Tools 10, random static on playback

Thanks for the heads up. Although it didn't work for me.
What was weird is if I made all of the tracks inactive except for one in particular, it isn't staticy. This problem is terrible.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-28-2012, 09:10 AM
ydoolz ydoolz is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Los Angeles, CA
Posts: 5
Default Re: Pro Tools 10, random static on playback

Alright I found a way around it. I had to remove all the plug-ins, import all the tracks "Copy" not "Link" into a brand new session. What a pain.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-25-2012, 07:41 PM
melvindesk melvindesk is offline
Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: duarte, CA
Posts: 6
Default Re: Pro Tools 10, random static on playback

i have same problems also, i guess it wasnt from tha API coz i tried play some songs from itunes and having the same problem.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-26-2012, 12:31 AM
sdbrotastic sdbrotastic is offline
Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: San Diego, CA
Posts: 31
Default Re: Pro Tools 10, random static on playback

I have been having the same problem. I will play a session and it will sound staticky (did I spell that right?). I thought it was my interface, but I opened itunes and it didn't do what it did on the pro tools playback. It didn't do that until I downloaded 10.3.2
__________________
Apple Imac 2.7GHz Quad-Core Intel Core i5, 4GB Ram, OSX 10.8.2, Apogee Ensemble, Pro Tools 10.3, CUBSE 6.5, API LUNCH BOX, CLASSIC API VP312, CLASSIC API VP26, Drip Electronics Pultec, Hairball Stereo 1176 revD, Audio Maintenance EZ1073, Adam A7X, WAVES PLUGINS, Slate Audio Plugins
Reply With Quote
  #8  
Old 10-04-2015, 05:14 PM
iammietig's Avatar
iammietig iammietig is offline
Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: Miami, FL
Posts: 6
Default Re: Pro Tools 10, random static on playback

I have the same issue but, only when I try to use CLA Vocal plug-in... any suggestions? Other than not using the plugin? I really like it.
__________________
Sandra

Model : Lenovo H215 10029
BIOS : Lenovo D2KT21AUS 03/12/2010
Total Memory : 8GB DIMM DDR3
Processor : AMD Athlon(tm) II X2 215 Processor (2C 2.7GHz, 2GHz IMC, 512kB L2)
Socket/Slot : AM2r2/AM3
Video Adapter : NVIDIA GeForce 210 (2CU 16SP SM4.1 1.24GHz/1.49GHz, 1GB DDR3 270MHz 128-bit, PCIe 2.00 x16)
Storage Device: SAMSUNG HD300LJ (300GB, SATA300, 3.5", 7200rpm, 8MB Cache) : 279GB (C:)
TSSTcorp CDDVDW TS-H653G (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : N/A (D:)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP! static bursts random - ignited in playback Mr.Smear 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 12-14-2012 05:45 PM
Playback Problem: Overpowering Static Noise: Pro Tools can not get playback fast enou JLue Pro Tools 9 1 08-04-2011 08:59 AM
Random static noise upon playback boynigel 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 05-24-2010 10:31 PM
Random static noise during playback/bounce randomanton 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 04-18-2010 09:52 PM
Random (intermitent) bursts of static during playback Knightbus Pro Tools M-Powered (Mac) 17 05-19-2009 08:54 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:27 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com