Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-25-2021, 02:46 PM
my-name-is-thanos my-name-is-thanos is offline
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Georgia
Posts: 53
Default Fade volume

Whenever I put a fade on a track. The volume automatically goes back to where it was. The volume will not stay where I put it. I think it's only the midi tracks that do this. Audio tracks can have a fade but the volume can be changed. I can't output my midi tracks because they still have to be edited. So how do I put a fade on a midi track without the volume automatically going back to 0.0 after I change the volume? I want there to be a fade while still being able to change the volume.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-26-2021, 08:41 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,159
Default Re: Fade volume

There's probably many ways to achieve what you want, so here are some ideas. I'll start with a question; what are your midi tracks driving? That's where you want to put your fade(instead of on the midi track).

Say your midi is feeding an instrument plugin on either an AUX or an INSTRUMENT track. Put the fade on the volume line of that track(in the case of an INSTRUMENT track, you can choose midi volume or audio volume; audio volume is what you want to show/edit).

Now if your midi is being sent out to a hardware synth, how is the hardware synth coming back into your session? If its coming in on an AUX track, put the fade on the AUX track. Hopefully, this helps. If not, come back with a lot more detail on exactly how your session is setup(its not possible to give too much info)
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Midi fade volume my-name-is-thanos Pro Tools 12 1 12-17-2019 04:14 PM
volume fade on MIDI tracks aldersyde Pro Tools 10 10 06-13-2012 03:34 PM
Automating Volume Fade at the end of a song Room335 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 11-19-2007 07:13 AM
Removing Volume and Fade Markings mazerr 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 04-20-2005 11:27 AM
How do I fade volume at end of song?? jasonguitar 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 12-26-2004 05:05 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:19 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com