Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-22-2011, 04:45 AM
Bergo Bergo is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Victoria, Australia
Posts: 4
Default Intermittent errors and no audio and MIDI

When using PT 9.05
All network is disabled as is virus software. Time machine backup is disabled.

PT will work fine for a while. Then error 6085 buffer underflow reduce buffer size. I do that then an interrupt error occurs saying increase buffer I do that and get 6085 again. I quit restart and all is ok till it happens again.
Just recently I discovered that the problem effects iTunes playback and Sibelius as well. There seems to be no pattern and it happens at random. I can get back audio in iTunes and Sibelius if I go into system preferences and change the clock source away from internal and back again, this does not always work. I am starting to think it maybe the Mbox2 Pro i have as it seems to effect all audio from various sources not just PT. I am sure my cables are in the correct ports ie firewire 400. I am going to try new cables. I looked for a firmware update there doesn't seem to be one for the pro model. I have reinstalled the drivers twice. I have trawled the forums and the error problem has it seems been around for years, with no definitive fix. I am contemplating buying a Mbox3 as a last stand.

Mac Pro 2x2.26 Quad-core Intel Xeon
12 Gig RAM
OSX 10.6.8
Mbox2 Pro
External Firewire LaCie d2 Extreme 160gig recording drive
Protools 9.0.5
Reply With Quote
  #2  
Old 08-23-2011, 06:30 AM
Bergo Bergo is offline
Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Victoria, Australia
Posts: 4
Default Re: Intermittent errors and no audio and MIDI

I have got a new FW cable and so far audio and midi is working ok
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trouble in 002 Land: 1394 intermittent, --6088, -6085 errors dbrunell 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 13 01-04-2010 09:33 AM
Intermittent audio with 001...help!!! Revealed 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 01-16-2007 03:44 PM
Audio and Midi Sych errors rope 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 01-04-2006 06:12 PM
Intermittent DAE errors, 1394 light blinking hell! bwherry 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 39 03-23-2005 01:26 PM
Pt5 and intermittent audio leighman Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 05-12-2000 06:53 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:39 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com