Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-13-2024, 01:25 PM
pie55 pie55 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 380
Default changing song start?

hi
my question is how to change the start of a session in min and seconds.
It;'s easy to do with bars and beats.



I know its in event, move song start and so on. but when I try to change the start, ie 0 min and seconds, the timeline doesn't change.


I like to start my sessions 15 min into the session to insure I can add an intro easily. a few youtube videos, but they all do it in Bars and beats



but later it would be great to change the start in min and sec so when an artist says at 2:45 turn up the vocal, I can use the counter to find the time, rather than selecting from start of the song to the proper time and so forth




tks
Reply With Quote
  #2  
Old 02-14-2024, 03:38 AM
tope d's Avatar
tope d tope d is offline
Avid
 
Join Date: Jul 2015
Location: Worldwide
Posts: 638
Default Re: changing song start?

Quote:
Originally Posted by pie55 View Post
hi
my question is how to change the start of a session in min and seconds.
It;'s easy to do with bars and beats.



I know its in event, move song start and so on. but when I try to change the start, ie 0 min and seconds, the timeline doesn't change.


I like to start my sessions 15 min into the session to insure I can add an intro easily. a few youtube videos, but they all do it in Bars and beats



but later it would be great to change the start in min and sec so when an artist says at 2:45 turn up the vocal, I can use the counter to find the time, rather than selecting from start of the song to the proper time and so forth




tks
I just tried it on my end and it's working. Im currently using PT 2023.12.1 on Mac Ventura.
May we know what PT version you're on and on what OS?
__________________
-Tope

To create a support case with Avid Support, go to https://www.avid.com/learn-and-suppo...-music-support

www.topedomingo.com
Reply With Quote
  #3  
Old 02-14-2024, 11:49 AM
pie55 pie55 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 380
Default Re: changing song start?

im on hd 8.1.1. mac os 10,6,8
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Identify Beat not changing Song Start marker? taylor4814 Pro Tools 1 06-12-2022 12:30 PM
Transpose or changing key for the whole song thienbanguyen 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 15 05-24-2011 07:24 AM
Changing tempo in a song help! WilliamBolt 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-16-2010 01:57 PM
Changing BPM on a song MikeSoloway 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 09-16-2006 12:25 PM
changing the key of a song... dkinman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 05-31-2005 07:58 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:18 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com