Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-08-2022, 04:33 AM
oortone oortone is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Sweden
Posts: 67
Default Write to next not working in Trim

Tested on ProTools Ultimate 2021.10.0

1. Ativate Latch and Trim on a track.
2. Open Volume graph for reference
3. Open Auomation Window
4. Activate "Write on Stop" : Next Breakpoint (the one with a right arrow and a dot)
5. Start playback somwhere where there's already automation written after the Playback cursor. Then write some automation.
6. Stop playback.

Now the trim offset should be written to the next break point.
Instead the trim offset is written all the way to the end, exactly the same as if "Write on Stop" : Write...To End, was active.

This only happens in Trim Mode, otherwise it's as expected.
This is a bug, right?

Last edited by oortone; 08-09-2022 at 12:23 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-18-2022, 02:49 AM
oortone oortone is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Sweden
Posts: 67
Default Re: Write to next not working in Trim

No one else seen this?
Reply With Quote
  #3  
Old 08-18-2022, 07:17 AM
originalscottyg originalscottyg is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Detroit
Posts: 1,082
Default Re: Write to next not working in Trim

I can confirm the same behavior, using the steps you provided.

2019 MacBook Pro i9 2.3GHz 8-Core 32GB RAM
MacOS 12.4
PT Ultimate 2022.6
HDX/Sonnet
MTRX Studio


I would open a support ticket, if you haven't already. It's the best way to let the dev teams know about repeatable bugs.
__________________
Scott Gatteño
Reply With Quote
  #4  
Old 08-18-2022, 08:01 AM
Sonopolis Sonopolis is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Berlin
Posts: 380
Default Re: Write to next not working in Trim

Confirmed, yes. Additionally Write to Next Automation Breakpoint on Stop writes to the end of the selection if you have on.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-18-2022, 08:03 AM
oortone oortone is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Sweden
Posts: 67
Default Re: Write to next not working in Trim

Quote:
Originally Posted by originalscottyg View Post
I can confirm the same behavior, using the steps you provided.

2019 MacBook Pro i9 2.3GHz 8-Core 32GB RAM
MacOS 12.4
PT Ultimate 2022.6
HDX/Sonnet
MTRX Studio


I would open a support ticket, if you haven't already. It's the best way to let the dev teams know about repeatable bugs.
Yes, I'll do that. Where is the place to open such a ticket?
Reply With Quote
  #6  
Old 08-18-2022, 12:52 PM
originalscottyg originalscottyg is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Detroit
Posts: 1,082
Default Re: Write to next not working in Trim

Quote:
Originally Posted by oortone View Post
Yes, I'll do that. Where is the place to open such a ticket?
Log into your Avid account at Avid.com, then go to My Account. From there click on Access the Support Center (Portal).
Attached Images
File Type: jpg Screen Shot 2022-08-18 at 3.49.40 PM.jpg (38.0 KB, 0 views)
__________________
Scott Gatteño
Reply With Quote
  #7  
Old 08-24-2022, 04:45 AM
oortone oortone is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Sweden
Posts: 67
Default Re: Write to next not working in Trim

Quote:
Originally Posted by originalscottyg View Post
Log into your Avid account at Avid.com, then go to My Account. From there click on Access the Support Center (Portal).
OK, thanks. I work for a company so I don't have direct access to the accounts. But anyway... thanks!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Write to all not working on Trim Volume ? diane_son Pro Tools 2020 3 07-23-2020 03:21 AM
Write to All on S6 for LFE not working mjesmer Pro Tools 12 0 08-22-2017 08:03 AM
Write to All Enabled Still Not Working Cryos Pro Tools 12 17 03-29-2016 03:58 AM
Write Automation to End not working wyman ICON & C|24 1 10-06-2003 07:58 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:51 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com