Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-12-2007, 04:14 AM
accession accession is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: On the road again... (Australia)
Posts: 1,319
Default Timeline start points

Hey all,

How does one get the timeline to start at zero?

I've got a session that's has -values before 0 along the timeline.

Ideally, I'd like the session/song to start at "zero" on the timeline. How do I do this?

I've dragged a tempo marker, and aside from throwing my neatly trimmed regions off the grid, I can see how the timeline shifts left-to-right, I can't however reset the timeline to zero.

Cheers all.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-12-2007, 05:01 AM
accession accession is offline
Member
 
Join Date: Apr 2000
Location: On the road again... (Australia)
Posts: 1,319
Default Re: Timeline start points

To reply to myself...

Found it at long last after trecking through the manual.

Event > Time > Move Song Start.

Sorted.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-29-2022, 12:30 PM
EVaschon EVaschon is offline
Member
 
Join Date: May 2020
Location: New York, USA
Posts: 22
Default Re: Timeline start points

OH MY GOD!!
For some trippy reason, my Pro Tools program has started freakishly adding random amounts of time before the zero start point and I've been searching the internet over the past few days trying to figure out how to get rid of it!! Everyone and their grandparents want to show you "how to add time before the zero". You're the only one who FINALLY showed me how to get rid of it. Thank you, thank you, thank you, THANK YOU!!!! for posting this!!!!!!!!!!
Reply With Quote
  #4  
Old 06-29-2022, 08:33 PM
nednednerb nednednerb is offline
Member
 
Join Date: Jan 2016
Location: Vancouver, Canada
Posts: 158
Default Re: Timeline start points

Imagine getting stems for a 64 bar section or song you want to start the song at "minus 32 bars" but still "view" bar 48 as "bar 12" where the main hook preamble starts, even though you are adding or recording material earlier.

There are also other uses for "song start", such as integrating with timecode for music videos etc.

Just info for clarifying in case anyone is interested.

( Might help someone remember : )

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk
__________________
me: nednednerb / main gig: editing audio & testing software / 2nd gig: music software tutoring
software: Monterey 12.5.1 | Studio 2022.7 | Live 11 | iZotope RX, Neutron, Ozone | Arturia Pigments | Auto-Tune Unlimited | Dubler2
system: iMac (Retina 5K, 27", 2020) | 3.6 GHz 10-Core Intel i9 | 128 GB DDR4 | AMD Radeon Pro 5700 XT 16 GB
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Automation points deleted on timeline AFTER manual rides SmithLeeProductions macOS 7 11-15-2013 07:22 AM
How do I set a song's start- and end points w/i session? jacknprewitt Pro Tools 9 3 09-06-2012 05:23 AM
setting start and end points for tracks? GMP 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 06-15-2009 10:47 AM
How to get rid of start/end points in region name? DJ Hellfire 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 01-18-2009 12:53 PM
Playback start points dBHEAD 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 11-03-2000 07:35 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:05 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com