Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-20-2011, 12:40 PM
johngar johngar is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Detroit
Posts: 52
Default PC EuCon adapter not showing in Cubase 5.5.2

I have downloaded the Eucon adapter license from Steinberg, but the Eucon adapter is still not showing up in the Cubase "Device Setup" page.
Am I missing step?
Is it possible I need to re-install Cubase?
__________________
PC-Windows10 64bit - i7-4920 - 32gb ram - RME9632 -Nuendo 8 - ProTools 9 - MC Control - Mix - Transport

MAC- OSX - 10.10.5 - MOTU828MKII - ProTools9

Last edited by johngar; 01-20-2011 at 12:41 PM. Reason: spelling
Reply With Quote
  #2  
Old 01-20-2011, 04:07 PM
johngar johngar is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Detroit
Posts: 52
Default Re: PC EuCon adapter not showing in Cubase 5.5.2

Still not working.
I have tried every combination of Re-installing/Un- installing both the Eucon Software and Cubase 5.
I even went back to Cubase version 5.0 then 5.1
I am stuck on this one.
Anyone else get it working?

Cubase 5.5.2 32/62bit Windows 7 64bit
__________________
PC-Windows10 64bit - i7-4920 - 32gb ram - RME9632 -Nuendo 8 - ProTools 9 - MC Control - Mix - Transport

MAC- OSX - 10.10.5 - MOTU828MKII - ProTools9
Reply With Quote
  #3  
Old 01-20-2011, 04:15 PM
dasindevin dasindevin is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: western springs
Posts: 23
Thumbs down Re: PC EuCon adapter not showing in Cubase 5.5.2

having the exact same issue!!!!
quite frustrating
I expected the drivers to be broken, but this is a very irritating

AVID PLEASE HELP!!!!

I am going to be pretty bummed out if its for 32 bit apps only ( avid dont ya think the reason many use windows is for the well developed 64 bit programs??)
Reply With Quote
  #4  
Old 01-20-2011, 05:16 PM
johngar johngar is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Detroit
Posts: 52
Default Re: PC EuCon adapter not showing in Cubase 5.5.2

I have it working in Cubase32 bit only.
After:
install Eucon Control software.
Un-install Cubase 32bit
Install cubase 5.0 from disk,
Install Cubase 5.5.2 update.
Manualy copy the euconadapter.dll file from "C:\Program Files (x86)\Euphonix\Eucon\Cubase 5\components"
Into the Cubase 5 32 bit components folder.

Still no luck with 64bit.
__________________
PC-Windows10 64bit - i7-4920 - 32gb ram - RME9632 -Nuendo 8 - ProTools 9 - MC Control - Mix - Transport

MAC- OSX - 10.10.5 - MOTU828MKII - ProTools9
Reply With Quote
  #5  
Old 01-20-2011, 05:20 PM
dasindevin dasindevin is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: western springs
Posts: 23
Default Re: PC EuCon adapter not showing in Cubase 5.5.2

is any have it working with alternate daws?? even 32 bit cubase?


The eucon adapter is there just cubase isn't seeing it...
Reply With Quote
  #6  
Old 01-20-2011, 05:28 PM
johngar johngar is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Detroit
Posts: 52
Default Re: PC EuCon adapter not showing in Cubase 5.5.2

At first it showed up in Cubase 32bit but when you selected it in Device Setup it said "device failed to start" or something like that.
After reinstalling Cubase, it then worked, but remember to manually copy ovet that .dll file
__________________
PC-Windows10 64bit - i7-4920 - 32gb ram - RME9632 -Nuendo 8 - ProTools 9 - MC Control - Mix - Transport

MAC- OSX - 10.10.5 - MOTU828MKII - ProTools9
Reply With Quote
  #7  
Old 01-20-2011, 06:53 PM
dasindevin dasindevin is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: western springs
Posts: 23
Default Re: PC EuCon adapter not showing in Cubase 5.5.2

still SOL on 64 bit?

We can be the only two having this problem?


Nuendo 64 bit work for anyone?
Reply With Quote
  #8  
Old 01-20-2011, 07:34 PM
johngar johngar is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Detroit
Posts: 52
Default Re: PC EuCon adapter not showing in Cubase 5.5.2

Quote:
Originally Posted by dasindevin View Post
still SOL on 64 bit?

We can be the only two having this problem?


Nuendo 64 bit work for anyone?
Euphonix support is saying:
"64 bit apps aren't supported with eucontrol"


So currently only 32bit Cubase will work.
__________________
PC-Windows10 64bit - i7-4920 - 32gb ram - RME9632 -Nuendo 8 - ProTools 9 - MC Control - Mix - Transport

MAC- OSX - 10.10.5 - MOTU828MKII - ProTools9
Reply With Quote
  #9  
Old 01-21-2011, 05:16 AM
DigitalMetal DigitalMetal is offline
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 413
Default Re: PC EuCon adapter not showing in Cubase 5.5.2

I got my MC Control Working in Cubase 5 64 bit in HUI mode,
After running the Euphonix driver installer sonfirm the app is seeing your surface by clicking the eucon icon and adding it if its not there.
Go to the windows control panel,
There is a euphonix icon, double click it
Click the Add button,
browse for the Cubase 5 exe icon in c:Program files / steinberg / cubase 5,
Choose it and select HUI as the protocol on midi ports 1-4
Close that,
boot cubase,
go to device setup and add a mackie HUI device
Choose Euphonix port 1 as the input and output,
Ok
All done,

Should work fine for you , it does for me!

*EDIT* its only working for the first 8 channels at the moment, need to work out why, and the soft keys (on touch screen) are not working, Fader and transport are fine
__________________


PT10HD5 PCIX in 64Bit Magma Chassis,
2x192io's + 2x96io's & Legacy io's
Pro Control & Fader Pack
UAD2 Quad, Octo & All Plugins
Black Lion Audio Modified MOTU 24io and 2408MK3 x2
TC Powercore PCI MK2 x2 & Firewire

Softube, Sonnox, Eventide, SSL, McDSP, Waves
Reply With Quote
  #10  
Old 01-21-2011, 07:59 AM
dasindevin dasindevin is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: western springs
Posts: 23
Default Re: PC EuCon adapter not showing in Cubase 5.5.2

http://www.steinberg.net/en/support/...ads_eucon.html


looks like were SOL on eucon until steiny decides to start shipping cubase 6
won't be too much longer if they hold up to their "end of january" -- probably wont be the case for us stateside

good to know we can atleast do HUI though
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Eucon with v-control pro ipad2 no vu levels showing ! klyg Artist Series 14 09-27-2015 05:20 AM
I need some serious help... Eucon is breaking Cubase 73* Artist Series 2 02-07-2012 02:11 AM
Eucon don't works with Cubase 6.0.2!!!!! MiroslavH Artist Series 7 05-30-2011 06:43 PM
when will there be a 64bit nuendo eucon adapter? pitz System 5 1 02-25-2011 04:57 AM
Cubase 5.5.2 And EuCon 2.5.6 dvrooman Artist Series 2 11-10-2010 01:20 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:44 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com