Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-29-2004, 06:55 PM
crossed over crossed over is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 15
Default midiman midisport 2x2 and mbox, problem solved

I ran cakewalk sonar with the midiman midisport 2x2 with no problems.

I just got an mbox for my PC and now the power lights on the 2x2 won't even go on, much less be recognized by protools le 6.4.

What could the problem be?
I got the current drivers for the 2x2.
It is not the usb port because the mbox works fine when I plug it in the the port previously used by the 2x2.

I know people have gotten protools and the 2x2 to work with each other.

Can someone please help?
I love my midi gear, oh, I need it so.

Thanks.
__________________
"The goal of music production: what you hear is what you get"
Reply With Quote
  #2  
Old 08-29-2004, 07:04 PM
Bazzle Bazzle is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Next door,to where I used to be.
Posts: 3,148
Default Re: midiman midisport 2x2 and mbox, what the heck?

Does the 2x2 work (light up) when it is plugged in without the Mbox being plugged in?
__________________
Bazzle

Reply With Quote
  #3  
Old 08-29-2004, 07:07 PM
crossed over crossed over is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 15
Default Re: midiman midisport 2x2 and mbox, what the heck?

No it does not.

It is completely dark.

Thanks for replying, it sounds like you have experienced this. I am all ears.
__________________
"The goal of music production: what you hear is what you get"
Reply With Quote
  #4  
Old 08-29-2004, 07:10 PM
Bazzle Bazzle is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Next door,to where I used to be.
Posts: 3,148
Default Re: midiman midisport 2x2 and mbox, what the heck?

Are you sure the USB cable is good?Did you try another cable?I've never had a problem.My midiman is always on whenever the computer is turned on Mbox/protools on or not
__________________
Bazzle

Reply With Quote
  #5  
Old 08-29-2004, 07:13 PM
crossed over crossed over is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 15
Default Re: midiman midisport 2x2 and mbox, what the heck?

You know what, when I used Sonar, sometimes the midiman would not show up periodically, it could be the darn cable.

Checking now.

Thanks for replying Bazzle.
__________________
"The goal of music production: what you hear is what you get"
Reply With Quote
  #6  
Old 08-29-2004, 07:19 PM
crossed over crossed over is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 15
Default Re: midiman midisport 2x2 and mbox, what the heck?

Just replaced usb cable, the 2x2 is still dark (no lights on).

Could the 2x2 just be dead and need to be replaced?
Like I said, sometimes when I started Sonar, the 2x2 wouldn't power up but would power up later.

What do you think?
__________________
"The goal of music production: what you hear is what you get"
Reply With Quote
  #7  
Old 08-29-2004, 07:23 PM
Bazzle Bazzle is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Next door,to where I used to be.
Posts: 3,148
Default Re: midiman midisport 2x2 and mbox, what the heck?

It should light up when it is plugged in if the drivers are installed.Are you sure you don't have it disabled?Check the Device Manager to see if it is working correctly.
__________________
Bazzle

Reply With Quote
  #8  
Old 08-29-2004, 07:35 PM
crossed over crossed over is offline
Member
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 15
Default Re: midiman midisport 2x2 and mbox, what the heck?

It says "unknown usb device" and says to reinstall the drivers (which i did earlier). It also says its working (which is obviously is not).

I unplugged the 2x2 from my studio pc and brought it to my office pc and plugged it in.

the computer said "new usb device found" but the lights on the 2x2 don't go on.

I think it's f'ed.

I sent an email to m-audio tech. support and will call them tomarrow (or try to).

So close yet so far.

Thanks for all your help Bazzle, it is greatly appreciated.
Have a good night.

Crossed Over.
__________________
"The goal of music production: what you hear is what you get"
Reply With Quote
  #9  
Old 08-29-2004, 07:38 PM
Bazzle Bazzle is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Next door,to where I used to be.
Posts: 3,148
Default Re: midiman midisport 2x2 and mbox, what the heck?

Yea it sounds like it's baked to me, good luck
__________________
Bazzle

Reply With Quote
  #10  
Old 08-30-2004, 09:30 AM
blashol blashol is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: gremany
Posts: 75
Default Re: midiman midisport 2x2 and mbox, what the heck?

lol it seems i'm not the only one with MIDIMAN problems !
:P
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
midiman midisport 2x2 dw drummer Pro Tools M-Powered (Win) 3 01-01-2006 05:32 AM
midiman midisport 8x8 anyone? nodoze123 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 04-25-2002 04:49 PM
midiman midisport 8x8 anyone? nodoze123 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 04-24-2002 11:17 AM
Anyone using Midiman Midisport 4 X 4?? yavuzj 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 07-23-2001 06:57 PM
001 and MIDIMAN Midisport 2x2 jeronimo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 04-09-2001 01:15 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:36 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com