Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-21-2021, 10:39 AM
QUINNER QUINNER is offline
Member
 
Join Date: Jan 2021
Location: Boston
Posts: 7
Default Disappearing audio while editing

I recently upgraded to Protools 12 and am finding that when I work in older sessions from an external hard drive the audio will disappear when I move a clip from one area of the edit field to another. I have attached a video clip to illustrate. I don't seem to have this issue while working in new sessions. Is it just an issue data transfer speed from my G Drive? It's maddening.

https://youtu.be/8davBuhG5nQ
Reply With Quote
  #2  
Old 02-21-2021, 11:04 AM
QUINNER QUINNER is offline
Member
 
Join Date: Jan 2021
Location: Boston
Posts: 7
Default Re: Disappearing audio while editing

I should add that the audio doesn't disappear from the session. I just undo the move and do it again and it works.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-21-2021, 12:17 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,697
Default Re: Disappearing audio while editing

I would copy sessions from the G drive to your usual recording drive and see if that helps. If it does, I would immediately copy everything from the G drive to another drive(s)in case this is a sign that the G drive is failing Remember, if something doesn't exist in 3 places, its not backed up
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 02-23-2021, 03:13 PM
QUINNER QUINNER is offline
Member
 
Join Date: Jan 2021
Location: Boston
Posts: 7
Default Re: Disappearing audio while editing

I had been working off of that drive with my old Mac without any trouble. It's only started when i switched to the newer Macbook. I'll hope to upgrade to an SSD drive soon. Hopefully that will solve the issue. And the drive is backed up in triplicate. I've learned that lesson long ago.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-25-2021, 12:43 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,697
Default Re: Disappearing audio while editing

Quote:
Originally Posted by QUINNER View Post
And the drive is backed up in triplicate. I've learned that lesson long ago.
You get a gold star
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #6  
Old 04-05-2021, 07:28 AM
QUINNER QUINNER is offline
Member
 
Join Date: Jan 2021
Location: Boston
Posts: 7
Default Re: Disappearing audio while editing

If anyone has any other suggestions please let me know. I'm now working off a brand new SSD drive and still having the same issue.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
X-Form disappearing audio john1192 Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 12-08-2009 12:30 PM
audio clips disappearing sheeptuf 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 06-14-2009 06:13 PM
Anyone have problem with audio disappearing? stoogee 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 04-25-2005 03:34 PM
Core Audio disappearing The Lone Roger 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-07-2003 05:56 AM
audio disappearing detters Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 05-04-2001 05:21 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:16 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com