Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 02-20-2024, 01:06 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 19,657
Default Re: Why do Avid refuse to improve the midi?

Quote:
Originally Posted by TNM View Post
If they do ever add a drum grid, that feature is more or less part of the parcel. I think all DAWs that have a midi drum editor allow rename, otherwise it wouldn't make sense.
For Vi users, with all the gazillion VI's out there, I doubt we are going to get timely updates from every VI dev to provide proper naming to a new drum grid feature lol, so it would be essential to know what each sound is.
I know many folks might want a drum grid, but I'd also just take note renaming as a separate feature. It would just help a lot with editing today.

Give me a way to rename what I use and I am set, I don't need to wait on any plugin vendor. When that comes is icing on the cake.
Reply With Quote
  #12  
Old 02-20-2024, 05:08 PM
Delta Music Belgium's Avatar
Delta Music Belgium Delta Music Belgium is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Sint-Truiden, Belgium, Europe
Posts: 581
Default Re: Why do Avid refuse to improve the midi?

MIDI Polyphonic Expression!
__________________
Marc Schellekens
Delta Music Belgium - Dolby Atmos Music Studio
https://www.deltamusic.be

Mac Pro 2019 - 3.2GHz 16-core - 96GB RAM - macOS 14.4.1 - PT HDX3 - Pro Tools Ultimate 2024.3.1 - Avid HD I/O 16x16 (x2) - Avid HD I/O 16x16 Digital - Digidesign 192 I/O - Digidesign 192D I/O (x3) - Avid SYNC HD - Apogee Big Ben - Apogee Rosetta 200 - Avid S3 - Slate RAVEN MTi2 (x2) - iConnectivity mioXL (x4) - Genelec ‘The Ones’ 9.1.6 Dolby Atmos Music monitoring (AES/EBU) with 8341A (x5) + 8331A (x10) + 7360A (x2) + 9301B - Almost all available AAX-DSP plug-ins
Reply With Quote
  #13  
Old 02-20-2024, 05:09 PM
Delta Music Belgium's Avatar
Delta Music Belgium Delta Music Belgium is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Sint-Truiden, Belgium, Europe
Posts: 581
Default Re: Why do Avid refuse to improve the midi?

MPE!
__________________
Marc Schellekens
Delta Music Belgium - Dolby Atmos Music Studio
https://www.deltamusic.be

Mac Pro 2019 - 3.2GHz 16-core - 96GB RAM - macOS 14.4.1 - PT HDX3 - Pro Tools Ultimate 2024.3.1 - Avid HD I/O 16x16 (x2) - Avid HD I/O 16x16 Digital - Digidesign 192 I/O - Digidesign 192D I/O (x3) - Avid SYNC HD - Apogee Big Ben - Apogee Rosetta 200 - Avid S3 - Slate RAVEN MTi2 (x2) - iConnectivity mioXL (x4) - Genelec ‘The Ones’ 9.1.6 Dolby Atmos Music monitoring (AES/EBU) with 8341A (x5) + 8331A (x10) + 7360A (x2) + 9301B - Almost all available AAX-DSP plug-ins
Reply With Quote
  #14  
Old 02-20-2024, 05:10 PM
Delta Music Belgium's Avatar
Delta Music Belgium Delta Music Belgium is offline
Member
 
Join Date: Oct 1999
Location: Sint-Truiden, Belgium, Europe
Posts: 581
Default Re: Why do Avid refuse to improve the midi?

Did I mention MIDI Polyphonic Expression?
__________________
Marc Schellekens
Delta Music Belgium - Dolby Atmos Music Studio
https://www.deltamusic.be

Mac Pro 2019 - 3.2GHz 16-core - 96GB RAM - macOS 14.4.1 - PT HDX3 - Pro Tools Ultimate 2024.3.1 - Avid HD I/O 16x16 (x2) - Avid HD I/O 16x16 Digital - Digidesign 192 I/O - Digidesign 192D I/O (x3) - Avid SYNC HD - Apogee Big Ben - Apogee Rosetta 200 - Avid S3 - Slate RAVEN MTi2 (x2) - iConnectivity mioXL (x4) - Genelec ‘The Ones’ 9.1.6 Dolby Atmos Music monitoring (AES/EBU) with 8341A (x5) + 8331A (x10) + 7360A (x2) + 9301B - Almost all available AAX-DSP plug-ins
Reply With Quote
  #15  
Old 02-20-2024, 10:11 PM
TNM TNM is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,569
Default Re: Why do Avid refuse to improve the midi?

Ok I'll admit the plugins are looking exciting and enough for me to instantly re sub when it's out.

Once they add a drum editor, I'll be in PT Heaven and will not need any other feature, ever really.
__________________
- Intel 14900K/NzXt Kraken Elite/64GB Kingston DDR5 6000 mhz (32x2)/ Asus Pro Art Z790/Asus 4090/Win 11 Pro 23H2/UAD Apollo 8 x2 w TBolt 3 card u/g/UAD Twin X.
Reply With Quote
  #16  
Old 02-21-2024, 01:02 AM
noiseboyuk noiseboyuk is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 1,854
Default Re: Why do Avid refuse to improve the midi?

While we're asking...

Still think it's astonishing that in PT you cannot control a midi CC via EuCon. That sure needs addressing. Since forever the only daw that can do this is Cubase, via their Quick Controls.

So bizarre that Avid hardware, Avid software connected via an Avid protocol has less functionality than with third party software.

I'd personally take this feature over all of the lovely looking new midi effects (not that I'm complaining about them). The day Avid did this is the day I seriously consider retiring Cubase.
__________________
Guy Rowland
www.guyrowland.co.uk
www.sound-on-screen.com - Original audio clips of movies, TV shows and games, licensed as regular production music.

PT 2024 Ultimate; W11 Pro; Ryzen 9 7900; 64gb RAM; RME Babyface; UAD Quad Satellite USB; GTX 1050i
Macbook Air M2; 24gb RAM
Reply With Quote
  #17  
Old 02-21-2024, 02:19 AM
thin ice thin ice is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Berkshire
Posts: 981
Default Re: Why do Avid refuse to improve the midi?

Having used Pro Tools for 20 years now, it might be hard to believe, but there have been many improvements in MIDI. It was understandably a lower priority than audio of course.

One thing I do miss from Cubase, even back in 2003, is the Logical Editor.
__________________
Mac Mini M1 16 GB
OS 12.7.4
PT 2024.3.1
Reply With Quote
  #18  
Old 02-21-2024, 06:39 AM
TNM TNM is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,569
Default Re: Why do Avid refuse to improve the midi?

Quote:
Originally Posted by thin ice View Post
Having used Pro Tools for 20 years now, it might be hard to believe, but there have been many improvements in MIDI. It was understandably a lower priority than audio of course.

One thing I do miss from Cubase, even back in 2003, is the Logical Editor.
good call.

Still, as I said, PT midi is not as bad as people make it to be, cause the workflow is designed well including in place editing. It just needs some features that are missing.

I am going to re sub now, as I am happy avid are doing something about it and would rather support them than wait for it to come out, just to "do my bit".
__________________
- Intel 14900K/NzXt Kraken Elite/64GB Kingston DDR5 6000 mhz (32x2)/ Asus Pro Art Z790/Asus 4090/Win 11 Pro 23H2/UAD Apollo 8 x2 w TBolt 3 card u/g/UAD Twin X.
Reply With Quote
  #19  
Old 02-21-2024, 07:00 AM
XJENSEN XJENSEN is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Gent, Belgium, Europe
Posts: 511
Default Re: Why do Avid refuse to improve the midi?

Quote:
Originally Posted by TNM View Post
I am going to re sub now, as I am happy avid are doing something about it and would rather support them than wait for it to come out, just to "do my bit".
Nah, I'll let them do 'their bit' first..

You may have to re sub quite a few times more before you get something worthwhile out of it again, with all initial bugs solved. They're not particularly fast at that usually.
Reply With Quote
  #20  
Old 02-21-2024, 08:56 AM
TNM TNM is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,569
Default Re: Why do Avid refuse to improve the midi?

Quote:
Originally Posted by XJENSEN View Post
Nah, I'll let them do 'their bit' first..

You may have to re sub quite a few times more before you get something worthwhile out of it again, with all initial bugs solved. They're not particularly fast at that usually.
I understand. I am doing it more because I like to say "I support you and thanks for doing this".

Plus

Who knows with them if they'll decide in a month to stop allowing owners of perpetual licenses from re subbing without penalty again.

Pro tools is my favourite DAW of all time and I have used them all, and spent 2 decades with logic as well.

I can't understand so much online hate and I just think "you're missing out".

I think the incredibly intuitive GUI has a lot to do with it for me, and the streamlined super clean mixer.

One of the big things for me still to this day is being able to level out clip volume without chopping the clip. Even now in Cubase 13 you can still only do these weird ramps, it's awful vs Pro Tools. I love click drag highlight then up down. Boom.

And so many other things
__________________
- Intel 14900K/NzXt Kraken Elite/64GB Kingston DDR5 6000 mhz (32x2)/ Asus Pro Art Z790/Asus 4090/Win 11 Pro 23H2/UAD Apollo 8 x2 w TBolt 3 card u/g/UAD Twin X.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can We Persuade Avid to Improve Costumer Support? EBassR Pro Tools 12 1 10-31-2016 02:50 PM
Avid Please Improve The Avid Core Audio Driver! zion macOS 57 01-02-2015 03:57 PM
Refuse + Midi Keyboard = Crash asiabackpacker 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-23-2003 11:44 AM
will improve the midi seq in ProTools LE !? alemc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-25-2000 08:00 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com