Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools | Intro Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-06-2024, 10:44 PM
anassau anassau is offline
Member
 
Join Date: Nov 2023
Location: Las Vegas, NV
Posts: 9
Default Pro Tools 23.12.1 Splash Screen

So just for a moment I actually saw what plugins were loading above the status bar on the splash screen. Then I upgraded to 23.12.1 and it went away. I liked seeing what was happening as the program was loading. I was doing a new install on a new M.2 SSD.

Where did all the cool info go? Now all I have is the boring status bar and the spinning Waves icon for when the Waves plugins load.

In advance I appreciate your explanation.

Thanks,

Anassau
__________________
too much gear for a punter like me

Intel i13-37000K
64gb ram 2 M.2 SSD 2TB each
UAD Apollo USB
PT 23.12.1
loads of plug-ins
An old Korg M1 that I use for a controller keyboard
Reply With Quote
  #2  
Old 02-07-2024, 05:00 AM
tope d's Avatar
tope d tope d is offline
Avid
 
Join Date: Jul 2015
Location: Worldwide
Posts: 521
Default Re: Pro Tools 23.12.1 Splash Screen

Quote:
Originally Posted by anassau View Post
So just for a moment I actually saw what plugins were loading above the status bar on the splash screen. Then I upgraded to 23.12.1 and it went away. I liked seeing what was happening as the program was loading. I was doing a new install on a new M.2 SSD.

Where did all the cool info go? Now all I have is the boring status bar and the spinning Waves icon for when the Waves plugins load.

In advance I appreciate your explanation.

Thanks,

Anassau
Hi anassau,

Can you post a screen recording of your Pro Tools loading screen?

Thanks
__________________
-Tope

To create a support case with Avid Support, go to https://www.avid.com/learn-and-suppo...-music-support

www.topedomingo.com
Reply With Quote
  #3  
Old 02-07-2024, 05:23 AM
its2loud its2loud is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angeles
Posts: 2,334
Default Re: Pro Tools 23.12.1 Splash Screen

The new and improved plugin cache in 2023.12.1 changed the way Pro Tools scans the plugins every time it’s launched. This means you won’t see it scan through every single plugin in the launch window. If it gets stuck somewhere, Pro Tools will let you know. For example, if you’re missing a license for a plugin.

This is a good thing. It allows Pro Tools to launch faster and needing to watch the plugin scan isn’t really a necessary thing.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-07-2024, 07:07 AM
anassau anassau is offline
Member
 
Join Date: Nov 2023
Location: Las Vegas, NV
Posts: 9
Default Re: Pro Tools 23.12.1 Splash Screen

@its2loud and tope d, well i guess some would call that progress. thanks for the explanation
Attached Images
File Type: png Screenshot 2024-02-06 220719.png (72.7 KB, 0 views)
__________________
too much gear for a punter like me

Intel i13-37000K
64gb ram 2 M.2 SSD 2TB each
UAD Apollo USB
PT 23.12.1
loads of plug-ins
An old Korg M1 that I use for a controller keyboard
Reply With Quote
  #5  
Old 02-07-2024, 07:54 AM
anassau anassau is offline
Member
 
Join Date: Nov 2023
Location: Las Vegas, NV
Posts: 9
Default Re: Pro Tools 23.12.1 Splash Screen

I was looking back through an old post of mine from November of last year.
I must have missed this reply. @tape77 replied that if you go into dark mode instead of classic mode you will see what is loading.

But as @its2loud pointed out it doesn't show everything loading because of "The new and improved plugin cache in 2023.12.1"

Dark mode it is for me. Mystery solved.

Thanks again.
__________________
too much gear for a punter like me

Intel i13-37000K
64gb ram 2 M.2 SSD 2TB each
UAD Apollo USB
PT 23.12.1
loads of plug-ins
An old Korg M1 that I use for a controller keyboard
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools won't load (no splash screen) Yoshaan Windows 24 03-22-2024 03:17 PM
Custom Pro Tools Splash Screen? slashgim Tips & Tricks 8 06-26-2018 10:51 PM
Custom Pro Tools Splash Screen? bbrocker macOS 0 05-06-2016 10:18 AM
Sizing the Splash Screen. Terry Wetzel Windows 11 12-08-2013 11:31 AM
PT 8.0.3 splash screen. TVPostSound Tips & Tricks 8 12-22-2009 08:00 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:41 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com