Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools | MTRX & MTRX Studio

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-10-2024, 11:20 AM
DHARTMUSIC DHARTMUSIC is offline
Member
 
Join Date: Apr 2022
Location: Stamford, CT
Posts: 13
Default MTRX STUDIO Mic Pre IAC problem

Just getting up and running with MTRX Studio and have discovered that the IAC Driver for DADman Midi Setup to control the 2 Mic Res messes up midi/instrument plugins. The IAC channels seem to be sending random **** to any midi/instrument track. In my case it kept panning things to the left. Also seems to mess up routing plugin outputs to Aux inputs. I set up MTRX/DADman exactly as laid out in manual and Youtube Vid. I tried removing S1 as well as keyboard controller so no other midi. Turned all automation off. Then disabled the 2 IAC channels for DADman and BINGO! All goes back to normal. There seems to be no way to change the bus midi channels in OSX Audio/Midi Studio.
Please help! Anyone else experience this? For now I'll just control mic pres from the front panel of the MTRX Studio.
Thank You.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-10-2024, 11:48 AM
basehead617 basehead617 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: California
Posts: 295
Default Re: MTRX STUDIO Mic Pre IAC problem

I posted about a similar issue here (the instrument plugins being messed up by PRE absolutely must be a bug, it makes no sense):

https://duc.avid.com/showthread.php?t=427172

I hope it gets on to Avid/DAD's radar...
Reply With Quote
  #3  
Old 01-10-2024, 11:53 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 2,239
Default Re: MTRX STUDIO Mic Pre IAC problem

Can you folks please start a case and then send me the case# and I will get it escalated to ensure that the bug is addressed. Thanks.

best,


Jeff
__________________
Jeff Komar
Solutions
S6 FAQ
MTRX FAQ
Reply With Quote
  #4  
Old 01-10-2024, 01:50 PM
DHARTMUSIC DHARTMUSIC is offline
Member
 
Join Date: Apr 2022
Location: Stamford, CT
Posts: 13
Default Re: MTRX STUDIO Mic Pre IAC problem

Will do, thank You. Kind of surprising that no one thought to check instrument plugins with MTRX Studio??
Reply With Quote
  #5  
Old 01-10-2024, 01:59 PM
DHARTMUSIC DHARTMUSIC is offline
Member
 
Join Date: Apr 2022
Location: Stamford, CT
Posts: 13
Default Re: MTRX STUDIO Mic Pre IAC problem

Case # 04739242
Reply With Quote
  #6  
Old 01-10-2024, 04:18 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 2,239
Default Re: MTRX STUDIO Mic Pre IAC problem

Thanks for that.


Jeff
__________________
Jeff Komar
Solutions
S6 FAQ
MTRX FAQ
Reply With Quote
  #7  
Old 01-12-2024, 05:57 AM
DHARTMUSIC DHARTMUSIC is offline
Member
 
Join Date: Apr 2022
Location: Stamford, CT
Posts: 13
Default Re: MTRX STUDIO Mic Pre IAC problem

Received this response:

Thank you for contacting Avid Technical Support. I would like to suggest trying to either set the input of the Instrument track to the specific MIDI controller (e.g. keyboard) or block MIDI CC 10 in the MIDI Input Filter in Pro Tools.

If you have any questions or updates, feel free to reply to this message and I will get back to you as soon as possible.

Best Regards,
Daniel Rey
Avid Technical Support

Not even sure what he means by "set the inputs to the specific midi controller".
Nor does this address the output assignment problems.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-12-2024, 08:34 AM
basehead617 basehead617 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: California
Posts: 295
Default Re: MTRX STUDIO Mic Pre IAC problem

is all this stuff happening because the IAC bus for PRE becomes just another MIDI input so when you have an instrument track in record mode the PRE controls are writing into it like every other enabled MIDI input?

Filtering CCs is just a bad workaround for the bug if so - PRE-defined MIDI I/O should automatically be filtered from everywhere but the preamps.

Isn’t that the real bug Jeff/Eddie?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MTRX Studio and Dante DVS - Problem Changing Sample Rate andrewyankiwski Pro Tools | MTRX & MTRX Studio 0 01-02-2023 02:34 PM
DADman v5.6.3 Digilink mode problem with MTRX Studio scottmckay Pro Tools | MTRX & MTRX Studio 1 08-10-2022 02:11 AM
MTRX Studio Connection Matrix Problem with Bass Management ric982 Pro Tools | MTRX & MTRX Studio 8 06-16-2022 04:10 PM
MTRX Studio tuning v MTRX SQP card Goombot Avid Pro Mixing General Discussion 9 07-15-2021 11:00 AM
MTRX Studio TB chassis Activation Problem Supercubziggy Pro Tools | MTRX & MTRX Studio 3 06-22-2020 08:04 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:51 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com