Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools | Carbon

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-08-2023, 06:18 AM
Emi's Avatar
Emi Emi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Madrid. Spain
Posts: 619
Default Carbon Pre LEDs

Hi,

So we aquired 2 carbon pre for the studio. They sound great but man what a poor job on the meter leds. On one of the meters when the level goes up the first led starts to shine more, like a bad '80 stereo 🤦🏻*♂️

Another thing is they are so dimed you cannot see a thing on what status are the buttons on.

Come on Avid...we are talking about a 3000€/unit here.
__________________
Mac Mini M1 | Mac OS 12.6.1 Monterey | Avid Carbon + 2x Carbon Pre | Pro Tools Studio 2024.3
Reply With Quote
  #2  
Old 09-10-2023, 02:01 PM
jeam25's Avatar
jeam25 jeam25 is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico
Posts: 3,014
Default Re: Carbon Pre LEDs

Hi you can press the meter button for a few seconds to increase the lights intensity .
__________________
Mac M1 Studio Ultra - Sonoma Beta OS
Avid Carbon Interface
Protools Ultimate
Reply With Quote
  #3  
Old 09-10-2023, 09:39 PM
Emi's Avatar
Emi Emi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Madrid. Spain
Posts: 619
Default Re: Carbon Pre LEDs

No meter button on Carbon Pre 🤷🏻*♂️
__________________
Mac Mini M1 | Mac OS 12.6.1 Monterey | Avid Carbon + 2x Carbon Pre | Pro Tools Studio 2024.3
Reply With Quote
  #4  
Old 09-10-2023, 09:52 PM
jeam25's Avatar
jeam25 jeam25 is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico
Posts: 3,014
Default Re: Carbon Pre LEDs

Quote:
Originally Posted by Emi View Post
No meter button on Carbon Pre *
Lol you right.... i just missed that is the pre sorry about that !
__________________
Mac M1 Studio Ultra - Sonoma Beta OS
Avid Carbon Interface
Protools Ultimate
Reply With Quote
  #5  
Old 11-17-2023, 11:26 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 19,640
Default Re: Carbon Pre LEDs

Sent to the wrong place from my SM-G991U using Tapatalk?
Reply With Quote
  #6  
Old 01-22-2024, 05:13 AM
shea shea is offline
Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 517
Default Re: Carbon Pre LEDs

When I had trouble with dim LEDs on my studio gear, I discovered that not all LEDs are the same. Some are brighter and show colours better. I checked out leds.to to learn about different kinds of LEDs. I needed brilliant enough ones and the right colour to look good on my equipment.

So, I picked LEDs that were just right for what I needed. After I replaced the old ones, there was a significant change. The new LEDs were way brighter and looked way better. If you're having trouble with LED lights like I did, it's a good idea to look for better ones and switch them out. It made a difference for my studio stuff.

Last edited by shea; 01-25-2024 at 01:54 AM.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-22-2024, 12:51 PM
Emi's Avatar
Emi Emi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Madrid. Spain
Posts: 619
Default Re: Carbon Pre LEDs

Ok, but it looks cheap, like an `80 broken Stereo. It should have an adjustment option just like the Carbon. This no good for image...
__________________
Mac Mini M1 | Mac OS 12.6.1 Monterey | Avid Carbon + 2x Carbon Pre | Pro Tools Studio 2024.3
Reply With Quote
  #8  
Old 02-05-2024, 05:47 AM
jeam25's Avatar
jeam25 jeam25 is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico
Posts: 3,014
Default Re: Carbon Pre LEDs

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
Sent to the wrong place from my SM-G991U using Tapatalk?
Lol lol now is when i see this !! The downside of having tapatalk with a cellphone in my pocket. I'm sorry guys. Got to do something with this cause the settings related to it are not working as expected. Sometimes it make calls too .

Sent from my SM-G991U using Tapatalk
__________________
Mac M1 Studio Ultra - Sonoma Beta OS
Avid Carbon Interface
Protools Ultimate
Reply With Quote
  #9  
Old 02-05-2024, 05:50 AM
jeam25's Avatar
jeam25 jeam25 is offline
Moderator
 
Join Date: Apr 2002
Location: Puerto Rico
Posts: 3,014
Default Re: Carbon Pre LEDs

Quote:
Originally Posted by Emi View Post
Ok, but it looks cheap, like an `80 broken Stereo. It should have an adjustment option just like the Carbon. This no good for image...
Your right, forgot to mention that i've submited already a suggestion to fix this, still very annoying.

Sent from my SM-G991U using Tapatalk
__________________
Mac M1 Studio Ultra - Sonoma Beta OS
Avid Carbon Interface
Protools Ultimate
Reply With Quote
  #10  
Old 02-05-2024, 10:37 AM
Emi's Avatar
Emi Emi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Madrid. Spain
Posts: 619
Default Re: Carbon Pre LEDs

Quote:
Originally Posted by jeam25 View Post
Your right, forgot to mention that i've submited already a suggestion to fix this, still very annoying.

Sent from my SM-G991U using Tapatalk
That is so great to hear.

Thank you
__________________
Mac Mini M1 | Mac OS 12.6.1 Monterey | Avid Carbon + 2x Carbon Pre | Pro Tools Studio 2024.3
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
D-Control/Command Remote Control of Carbon or Carbon-Pre Mic Gain bigbuddy3 Pro Tools | Carbon 0 04-27-2023 09:55 PM
To Carbon or Not to Carbon... That Is The Question... Sparky1 Pro Tools 47 04-20-2023 03:32 PM
use Carbon and Carbon Pre together as one interface in Logic/Cubase ? pm mastering studio Pro Tools | Carbon 0 12-22-2022 01:54 AM
all leds on mravi40 ICON & C|24 1 03-30-2011 04:55 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:14 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com