Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 02-19-2024, 11:49 PM
TNM TNM is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,569
Default Re: Logic Pro with HDX - Latency Issue

Quote:
Originally Posted by JCollet View Post
I actually went measuring latency with both buffer settings set to 32 samples. This gave me 3.7ms roundtrip latency, measured, not calculated. Pretty much enough for 90% of what I do.
Stability is awful though. Working fine for hours on one day or not even for 10 seconds on most other days.
That's actually pretty good results, but not the reliability. Sad to read that.

What is the sample rate? Sorry to bother you again, I should have asked before.

If it's 3.7ms at 48K, that's good, if it's at 192K, that's below average and 48K that I work at would likely be 10ms or something.

I just don't know what to do as I refuse to leave Windows. I don't want to spent 19 thousand dollars on an HDX card (PT Ultimate perpetual included) and MTRX studio package. Even though it would give me what I want WITH Pro tools.

I am a bit disillusioned that I have been with PT for 4 years now and love the workflow but Avid refuses to add even basic midi upgrades.

All I want is a few midi plugins and a proper drum grid and the entire app would be transformed for me and I'd never look at another DAW again.

But the way it stands, I still play around with S1 and Nuendo, so that also makes me think.. why would I buy HDX if I am not using PT at least 95% of the time?
__________________
- Intel 14900K/NzXt Kraken Elite/64GB Kingston DDR5 6000 mhz (32x2)/ Asus Pro Art Z790/Asus 4090/Win 11 Pro 23H2/UAD Apollo 8 x2 w TBolt 3 card u/g/UAD Twin X.
Reply With Quote
  #12  
Old 02-22-2024, 01:56 AM
JCollet JCollet is offline
Member
 
Join Date: Jun 2022
Location: Munich
Posts: 17
Default Re: Logic Pro with HDX - Latency Issue

It was at 48k. So perfectly usable if you get the driver not to crash constantly
Question is, what do you wanna use the HDX card for? You can get great results latency wise with just the matrix or the new DAD center, and since it's thunderbolt you can use it with pretty much any DAW the way I see it. I just use HDX with a DAD for recording and monitoring purposes in a studio that I'm regularly at, being able run monitor huge sessions without much latency. No plugins calculated on there though.
In my own room I use an Apogee Symphony with PT Ultimate, works perfectly fine, everything being native...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why so much Latency w/Logic? suckamc Eleven Rack 10 03-27-2013 09:14 PM
11r and Logic... HUGE issue (spontaneous latency and intonation shift) suckamc Eleven Rack 2 06-09-2011 09:56 PM
Latency with Logic and Pro tools Le 6.4 NickyNoo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 07-06-2007 02:57 AM
Latency issue with Logic and CoreAudio 6.5.2 Torgo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 07-14-2004 09:01 AM
Logic 6 - latency ash alexander 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 08-05-2003 10:34 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:23 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com