Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control App

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-12-2023, 06:41 PM
Dj-Ike Dj-Ike is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Japan
Posts: 280
Default S3 I/O Not working with Ventura

My new Mac Studio Ultra came with Ventura installed. It won't recognize the S3 audio I/O. All of the faders work when I use the Daw, but no sound at all. I can get sound from the built-in, and the computer monitor, but not the sound cards. I'm wondering if there's any workarounds to this problem?
p.s. It also doesn't recognize my Yamaha 01V96i either.
__________________
Music is the Message
Reply With Quote
  #2  
Old 01-14-2023, 06:23 AM
Dj-Ike Dj-Ike is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Japan
Posts: 280
Default Re: S3 I/O Not working with Ventura

Well, at least I did get the 01V working. Still no sound from the S3.
__________________
Music is the Message
Reply With Quote
  #3  
Old 01-28-2023, 12:27 PM
TrackerLe TrackerLe is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 294
Default Re: S3 I/O Not working with Ventura

Same here Avid S3 AVB Audio stopped working with Ventura...


Please Help...
Reply With Quote
  #4  
Old 01-30-2023, 06:46 AM
MCorbin's Avatar
MCorbin MCorbin is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2016
Location: New York, NY
Posts: 195
Default Re: S3 I/O Not working with Ventura

Ventura still supports AVB, we're just about to qualify Carbon with it actually.

Don't forget the S3 needs to be placed in Studio Mode.

It should be connected directly to the mac OR going through an AVB compatible switch/router. MOST switched are not AVB compatible, you need to get specific ones for this purpose.

If you are using an ethernet adapter, it needs to be a thunderbolt adapter, not a USB C one. USB C does not carry AVB, even though they have the same form factor as TB3.

Make sure you are looking in Audio Midi Setup - Network Devices, you need to check the S3 here
first before it will appear as an audio device.

Start here and give us some more details so we can help further.

m
__________________
Mark Corbin
Avid
Sr Principal Product Manager
Professional Audio Systems

For immediate assistance:
Pro Tools & Eucon Surfaces - +1 888-456-3444
Venue Support - +1 978-275-2557

Find out how to create, manage, and edit cases online now HERE
It's fast, easy, and effective!
Reply With Quote
  #5  
Old 01-30-2023, 08:19 AM
TrackerLe TrackerLe is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 294
Default Re: S3 I/O Not working with Ventura

I am happy to report, that the S3 AVB Interface is working for me in Ventura again. I found out, that after upgrading, the AVB/EAV Mode was disabled in the system preferences/network settings/ethernet/details/hardware...
After enabling AVB and a restart, the S3 is working as AVB Audio Interface again...You only have to activate the S3 in the Network Devices in the Audio Midi Setup again...



I copy this into to the other thread too...


Please look in your network settings, if AVB is enabled for your Ethernet Device...
Reply With Quote
  #6  
Old 01-31-2023, 11:06 PM
Dj-Ike Dj-Ike is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Japan
Posts: 280
Default Re: S3 I/O Not working with Ventura

Quote:
Originally Posted by MCorbin View Post
Ventura still supports AVB, we're just about to qualify Carbon with it actually.

Don't forget the S3 needs to be placed in Studio Mode.

It should be connected directly to the mac OR going through an AVB compatible switch/router. MOST switched are not AVB compatible, you need to get specific ones for this purpose.

If you are using an ethernet adapter, it needs to be a thunderbolt adapter, not a USB C one. USB C does not carry AVB, even though they have the same form factor as TB3.

Make sure you are looking in Audio Midi Setup - Network Devices, you need to check the S3 here
first before it will appear as an audio device.

Start here and give us some more details so we can help further.

m

Thanks, I just realized that my adapter is USB-C. I ordered the Thunderbolt version. Thanks so much for the advice!


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Music is the Message
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mac Ventura Compatibility sw rec macOS 61 05-21-2023 06:58 AM
macOS Ventura 13.0 - Anyone tried it (or a beta)? alzakent Pro Tools 50 05-19-2023 06:31 AM
Ventura? AINSLIE Pro Tools | MTRX & MTRX Studio 2 01-23-2023 06:29 PM
Melodyne not working on Ventura in PT 2022.12 northstar Pro Tools 0 12-29-2022 03:50 PM
MacOS Ventura LDS macOS 7 09-15-2022 02:30 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:47 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com