Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-25-2011, 06:01 PM
DUlrich DUlrich is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Fl, USA
Posts: 31
Default Guitar Input Stopped working -

Ok so now i am really confused, Turned my eleven rack on and plugged in and nothing no sound... tried the tuner and nothing , I dont believe I inadvertantly changed anything so i did a "reset" via the front panel on the unit and it is still not working , am i missing something else to try, tried 2 different guitars and 3 cables... This is my 4th time actually using it.. very confused...

thanks
Dave
Reply With Quote
  #2  
Old 04-25-2011, 06:10 PM
DUlrich DUlrich is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Fl, USA
Posts: 31
Default Re: Guitar Input Stopped working -

after turning it on and off a few times by the power on selector switch on the front to no avail.... I figured i would pull the power cord.... after plugging it back in that seems to have done the trick ...

It was like it was frozen.. i didnt catch it at first because i was able to use the dials and scroll, but the tuner was stuck on F ..

anyone else have this happen? should i be concerned?

Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 04-25-2011, 06:24 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 19,657
Default Re: Guitar Input Stopped working -

Arrrgggg I just can't face typing "clock problem" again (oops I just did).

See this thread and if you have a problem again do the test Chris suggests there to see if you have the clock hardware problem. If so contact Avid support.

Darryl
Reply With Quote
  #4  
Old 04-25-2011, 10:43 PM
Chris Townsend Chris Townsend is offline
Avid
 
Join Date: Apr 2000
Location: Daly City, CA
Posts: 792
Default Re: Guitar Input Stopped working -

Thanks Darryl. It not much fun for me either.
__________________
Chris Townsend
Guitar Products Architect
Digidesign, A Division of Avid, Inc.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-26-2011, 02:08 AM
DUlrich DUlrich is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Fl, USA
Posts: 31
Default Re: Guitar Input Stopped working -

REg card says rev E but last digit on the s/n is an H on the unit... so pretty much wait until it does it again and switch the clock cycle? Or just call support ?
Reply With Quote
  #6  
Old 04-26-2011, 10:15 AM
Chris Townsend Chris Townsend is offline
Avid
 
Join Date: Apr 2000
Location: Daly City, CA
Posts: 792
Default Re: Guitar Input Stopped working -

DULrich, I would wait until it happens one more time, and do the sample rate test just to be sure that's the problem. It would be a pain for you to send it in, if that wasn't really the problem. I would appreciate it if you'd let me know the result. You can send me a private message via the DUC.
__________________
Chris Townsend
Guitar Products Architect
Digidesign, A Division of Avid, Inc.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-27-2011, 01:42 AM
DUlrich DUlrich is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Fl, USA
Posts: 31
Default Re: Guitar Input Stopped working -

Thanks Chris, when it happens again ill let you know ..
Reply With Quote
  #8  
Old 05-30-2011, 01:23 PM
DUlrich DUlrich is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Fl, USA
Posts: 31
Default Re: Guitar Input Stopped working -

well it did it again .... clock said 44.1 as soon as i cahnged it to 48 ... it worked...
Reply With Quote
  #9  
Old 05-30-2011, 01:43 PM
Benoni's Avatar
Benoni Benoni is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Behind YOU!!
Posts: 9,980
Default Re: Guitar Input Stopped working -

Quote:
Originally Posted by DUlrich View Post
well it did it again .... clock said 44.1 as soon as i cahnged it to 48 ... it worked...
Contact Avid, get a replacement.

They will sort it out for you.
__________________
Brian

Windows 11 Pro | macOS 12
Pro Tools 2022
benonistudio.com
Youtube Channel - benonistudio
Plugin Deals
@benonistudio
Reply With Quote
  #10  
Old 05-30-2011, 01:49 PM
DUlrich DUlrich is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Fl, USA
Posts: 31
Default Re: Guitar Input Stopped working -

yea they are closed today ... very dissapointed as its been kind of sitting and i was finally making some head way today in using it
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Guitar Input not working radman56 Eleven Rack 6 03-09-2014 11:10 AM
My spdif input stopped working (003) Paul David 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 05-28-2010 10:23 AM
Midi input stopped working on Mbox 2 Pro mrshonuff 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 10-07-2009 09:28 PM
Why has midi input stopped working except with Midi Thru enabled? Martin Dubka 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 08-11-2008 07:43 AM
lightpipe input stopped working jgehring 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 09-26-2002 07:55 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:34 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com