Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-10-2008, 08:49 AM
stevolution stevolution is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 13
Default Mbox 1 with Logic Studio 8

i apologise if this has come up before.
I've been using logic with my Apogee Duet for a while now, love it.
I've also just brought an mbox 1 and upgraded to pro tools 7.4.2 on my imac so i can get to grips with pro tools etc.

To save any trouble between switching soundcards all the time, will the mbox be ok wit Logic Studio 8? I've tried a few recordings, and it seems fine. I'm only going to be recording a maximum of 2 tracks at a time, but i'll be mixing some bigger sessions that i do at the studio.

I will probably turn to using pro tools mainly now, but i will still use logic to compose in, and i hope that my mbox will be fine as the main soundcard for logic also.

has anyone has any troubles with this set up?

If all goes well, i'm hoping to sell my Duet and get a bit of extra cash also.

ANy thoughts and comments are greatly appreciated
Reply With Quote
  #2  
Old 08-11-2008, 02:53 AM
Stiff Stiff is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Lund, Sweden
Posts: 4,101
Default

It works. But you're stuck with Digidesigns core audio driver, and if I remember correctly, you won't be able to go below 512 in buffersize despite what Logics preferences says.
__________________
Daily news & reviews
www.ProToolerBlog.com
Reply With Quote
  #3  
Old 08-16-2008, 06:21 PM
audiocase audiocase is offline
Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: London
Posts: 205
Default

This should work. I have the duet too, and Im planning to sell it use Pro-tools only. Just make sure you have the required lastest drivers installed.

On a side note: where did you buy the mbox 1? I really need Pro-tools
__________________
Be ready to capture the magic... even in your sleep.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-16-2008, 06:58 PM
gjohung gjohung is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Los Angeles
Posts: 361
Default Back with PTLE and happy as ever

I was the victim of the recent Logic Hype. Spent $500 Even Started few projects. I needed to retrieve some old PT sessions.. Wow.. what ever the Logic hype is .. i fell in love with ProTools back again. This interface is much more -- say "pro" like instead of Logic's "garage band" look. Although I appreciated the large collection of loops and instruments that logic bundles.

Any one fell in this "hole"??
__________________
Apple: MBP 2.53 - 4G RAM HDD 500G, iMac 27 inch 1TB
ProFire 2626, MBox Micro, PTMP 8, NIs, Strike, POD Farm, Logic 9, EJ Strat, 52 Tele RI, MB Mk 3, PRS CE22, Epi Casino, PBass, Variax, L6XTL, M13, DRRI, BM iGuitar, GR-33, KeyStation 88, Axiom 49
Reply With Quote
  #5  
Old 08-16-2008, 07:18 PM
audiocase audiocase is offline
Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: London
Posts: 205
Default

Quote:
Originally Posted by gjohung View Post
I was the victim of the recent Logic Hype. Spent $500 Even Started few projects. I needed to retrieve some old PT sessions.. Wow.. what ever the Logic hype is .. i fell in love with ProTools back again. This interface is much more -- say "pro" like instead of Logic's "garage band" look. Although I appreciated the large collection of loops and instruments that logic bundles.

Any one fell in this "hole"??

I wont call it a "hole" as such, but I really wanted to try out this "apogee duet" thing just for the mic pres so I switched as one could not use the duet directly with PT...but I missed PT workflow/interface/speed so much. Logic really isn't my cup of tea.
So I'm looking forward to selling the duet/Logic8- buy PT (Is m-audio coming out with an octane pre audio interface thats portable like the 410?) and get back to doing some music again.

Why is Pro-tools so addictive?
__________________
Be ready to capture the magic... even in your sleep.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-16-2008, 07:51 PM
gjohung gjohung is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: Los Angeles
Posts: 361
Default Works great on PC too

Well, I had planned to upgrade my PowerBook to MacBook Pro ... this year. then I had an opportunity to purchase a PRS guitar at a good price..$1800. So my MPB dream went down. Instead I went PC. Spent around $1200 and built me a Quad Core PC.. PTLE/Digi 002 on this machine flies... I love it.. the interface "look" is little "ugg" but it is still ProTools. All my plug in works, as most NIs give you hybrid, and I began to love Strike on PTLE - just plug iLok into PC or Mac.

If I need a mobile recording - I take my PB 1.5 out with Mbox. Same session files. bring it back home and run it on PC. It is great. Can't do that with Logic. I will need to invest another 3000-4000 on a Mac Pro.

So far it is working for me.. I got my eyes on Eleven...heard that is a resource hog. I also have my eyes on M-Audio ProFire 2626 - but I need to upgrade to a M-Powered PTLE.. well..

we'll see
__________________
Apple: MBP 2.53 - 4G RAM HDD 500G, iMac 27 inch 1TB
ProFire 2626, MBox Micro, PTMP 8, NIs, Strike, POD Farm, Logic 9, EJ Strat, 52 Tele RI, MB Mk 3, PRS CE22, Epi Casino, PBass, Variax, L6XTL, M13, DRRI, BM iGuitar, GR-33, KeyStation 88, Axiom 49
Reply With Quote
  #7  
Old 10-08-2008, 12:04 PM
cliff keller cliff keller is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 23
Default Re: Mbox 1 with Logic Studio 8

Hi, you still have that Apogee Duet? Want to trade for a Mbox 2 Pro?
Please respond to [email protected]

thanks
Cliff

Quote:
Originally Posted by audiocase View Post
I wont call it a "hole" as such, but I really wanted to try out this "apogee duet" thing just for the mic pres so I switched as one could not use the duet directly with PT...but I missed PT workflow/interface/speed so much. Logic really isn't my cup of tea.
So I'm looking forward to selling the duet/Logic8- buy PT (Is m-audio coming out with an octane pre audio interface thats portable like the 410?) and get back to doing some music again.

Why is Pro-tools so addictive?
__________________
Cliff Keller
Cardiff CA
[email protected]

MBOX 2 Pro, 2008 MacBook Pro, Leopard OS, Avastor External HD, Roland Fantom
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 9 or Logic Studio 9? playthemdrums 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 11-04-2010 07:05 PM
Logic Studio taking files to pro tools studio. smoochdaddy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 12-30-2009 10:55 AM
Logic studio 8 & 001?? THEORBITAL1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-15-2008 08:56 AM
C|24 with Logic Studio isoma22 ICON & C|24 0 09-01-2008 08:35 AM
New studio with both: PT HD and Logic?? bopsi Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 12-07-2006 06:25 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:26 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com