Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-10-2006, 04:07 PM
bavc bavc is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: San Francisco, CA
Posts: 23
Default PT 7.2 doesnt recognize any drives as valid audio

I just installed Media Station on my G5 with expansion chassis and attached 96 i/o, 2 process cards. Now no matter what I do I cant get Pro Tools to recognize my drives as valid audio drives. I tried traching database data and prefs. And restarting. Help!
Reply With Quote
  #2  
Old 09-12-2006, 03:48 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,696
Default Re: PT 7.2 doesnt recognize any drives as valid audio

Quote:
I just installed Media Station on my G5 with expansion chassis and attached 96 i/o, 2 process cards. Now no matter what I do I cant get Pro Tools to recognize my drives as valid audio drives. I tried traching database data and prefs. And restarting. Help!
Hi,

Go to windows menu/workspace, now all your available drives should be showing in a list and there are 2 small columns labelled A (audio) and V (video) make sure on these columns on your drives you use for audio recording have the A column set to "R" for record.

Another possible cause is the permission on your hard drives? from your desktop right click and go to get info, there's a pull down menu for ownership and permissions! this needs to be set to read and write for the drives you use for recording.

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-12-2006, 06:53 AM
Eric Seaberg's Avatar
Eric Seaberg Eric Seaberg is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: San Diego, CA
Posts: 1,926
Default Re: PT 7.2 doesnt recognize any drives as valid au

Actually, the permissions on your drives should be set to IGNORE PERMISSIONS!! If you select the drive, do a Command-I (get info) there's a CHECKBOX in the bottom left of the window that opens. It should say IGNORE PERMISSIONS and should be checked on ALL drives you are using for audio. This is NOT possible with your system drive, however.

BTW, you know that PT will NOT record to network drives or RAIDs that are configured using Apple's Disk Utility or any other 'software' package for RAIDs. The drives must be local, i.e. firewire, SCSI, SATA, whatever.

I do have a dual-drive firewire case from Other World Computing that actually creates a RAID within the Oxford FW chip, so ProTools sees it as a SINGLE, big & VERY FAST drive.

FWIW
__________________
Eric Seaberg • San Diego, CA
A.E.S., I.E.E.E., S.M.P.T.E., S.P.A.R.S.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-12-2006, 11:25 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,877
Default Re: PT 7.2 doesnt recognize any drives as valid au

This is a known issue with Media Station and Pro Tools 7.2. Pro Tools must be installed last. The solution is to uninstall and reinstall Pro Tools using the Uninstall Pro Tools utility at Applications>Digidesign>Pro Tools>Pro Tools Utilities.

Also, note that Media Station is not compatible with Mac OS 10.4.7 so you need to stay on 10.4.6.

Best,
Jordan Glasgow
Video Test Engineer
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Protools doesnt recognize the midi controller saul3273 MIDI 1 01-15-2014 12:22 PM
PT express doesnt recognize Ilok Growlers Pro Tools Express on Windows 4 12-09-2013 02:58 PM
Alesis DM6 midi out is USB- computer doesnt recognize it kvibe MIDI 1 03-21-2013 10:59 PM
midi studio doesnt recognize mbox pro? petspets Pro Tools 10 0 09-13-2012 07:40 AM
firewire drives no longer valid audio drives chuckbody1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 05-22-2006 11:04 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:52 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com