Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools | MTRX & MTRX Studio

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-09-2023, 10:47 AM
mahler007 mahler007 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 330
Default MTRX Studio + Lynx Aurora - use Aurora for Atmos outputs?

Hi,
Just got my MTRX Studio/Thunderbolt Native combo configured for Atmos, and have been streaming 7.1.4 mixes off of Apple Music. Very cool!

Question: I have a Lynx Aurora attached to my MTRX Studio via an LT-HD card. Can I use it for the Atmos speaker outputs rather than the internal MTRX Studio outputs?

I have made what I imagine the correct settings are in Virtual Sound Card (32x32), Dante Controller (added 16 additional receiving channels for MTRX), and DADMan, but I don't believe the Aurora shows up as configurable in the latter.

Hoping for a simple "no" or "yes, here's how..." answer. Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 08-09-2023, 12:13 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 2,241
Default Re: MTRX Studio + Lynx Aurora - use Aurora for Atmos outputs?

When using the Monitor Profile functionality with MTRX Studio all of the resources - Sources, Outputs, Meters need to be via IO in the device. So, no, you cannot use the Lynx resources within DADman. Pro Tools can use those resources for additional IO, but not ProMon.

best,


Jeff
__________________
Jeff Komar
Solutions
S6 FAQ
MTRX FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 08-09-2023, 02:39 PM
mahler007 mahler007 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 330
Default Re: MTRX Studio + Lynx Aurora - use Aurora for Atmos outputs?

Thank you for confirming, Jeff!
Reply With Quote
  #4  
Old 08-09-2023, 03:04 PM
FilterDecay FilterDecay is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 743
Default Re: MTRX Studio + Lynx Aurora - use Aurora for Atmos outputs?

you can however buy the dante card for the aurora. Its $700 and then connect to the mtrx.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-09-2023, 08:05 AM
mahler007 mahler007 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 330
Default Re: MTRX Studio + Lynx Aurora - use Aurora for Atmos outputs?

Quote:
Originally Posted by FilterDecay View Post
you can however buy the dante card for the aurora. Its $700 and then connect to the mtrx.
Since I started this thread back in August, I acquired a new Aurora(n) converter with the Dante card. I have it and my MTRX Studio configured and talking to each other via DADMan; it seems to be working great.

The quote above seems to imply that since connected via Dante, and configurable in DADMan, I should be able to use the Aurora(n) for my 7.1.4 Atmos speaker outputs.

Is this correct? Would be great to get confirmation before going down the rabbit hole.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-09-2023, 08:53 AM
FilterDecay FilterDecay is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 743
Default Re: MTRX Studio + Lynx Aurora - use Aurora for Atmos outputs?

confirmed 7.1.4 aes output from the lynx aurora via dante.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-09-2023, 10:44 AM
mahler007 mahler007 is offline
Member
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 330
Default Re: MTRX Studio + Lynx Aurora - use Aurora for Atmos outputs?

Quote:
Originally Posted by FilterDecay View Post
confirmed 7.1.4 aes output from the lynx aurora via dante.
Amazing - thanks so much! Cheers!
Reply With Quote
  #8  
Old 02-25-2024, 06:26 PM
thebeatless thebeatless is online now
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Franklin, TN
Posts: 217
Default Re: MTRX Studio + Lynx Aurora - use Aurora for Atmos outputs?

Does the lynx follow the sample rate of the MTRX when you open sessions? I go back and forth between 44, 48, and 96 frequently, and it would become frustrating to have to manually make that change on the Dante controller all the time.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MTRX Studio with Lynx Aurora 16 LTHD lovestreetscott Third Party Interfaces 5 07-21-2020 07:28 PM
Lynx Aurora 16-VT With AES-16e basslik Pro Tools 12 1 03-05-2020 02:41 PM
FS: Lynx Aurora 8 acmost Buy & Sell 12 08-20-2012 09:03 PM
Anyone using a Lynx Aurora 16 with PT9? deskman Pro Tools 9 9 12-10-2010 09:51 PM
lynx aurora pie55 Pro Tools TDM Systems (Win) 4 12-30-2009 02:19 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:13 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com