Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control App

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #41  
Old 02-13-2024, 10:05 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 4,530
Default Re: Amazon Fire HD10 Not Reliable as S1 Meters

Its looking like the new Markers stuff is whats causing a lot of the slowdowns in Avid Control. Turning that pref of does help, whilst we look into it.

For the next release we have managed to move software processing threads around so that instead of an 'old/slow' tablet just falling offline it waits to catch up now. We will next look at speeding that up too.

Both the new 13th gen Fire 11 and 10 have switched to new CPU's and are way faster now. We still hope to make the older 9th and 11th gen Fire 10s better though.
Reply With Quote
  #42  
Old 02-13-2024, 11:42 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,929
Default Re: Amazon Fire HD10 Not Reliable as S1 Meters

Quote:
Originally Posted by Rich Breen View Post
FWIW, my 4 HD10 tablets have always worked without any drop off issues and continue to do so in the current version - meters are snappy.
Interesting! Maybe it's because you're on PT23.6? Over here the dropping off didn't really start until the later 2023 PT versions I think.
I'm not even using the meters. 99.9% on the hotkey page, 2-3 times a day on the channel page to do some panning.
__________________
PTHDn 2023.12.1 (OSX13.6.4), 8x8x8, MacPro 14,8, AJA LHi, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 64GB RAM, Xilica Neutrino, Meyersound Acheron
Reply With Quote
  #43  
Old 02-13-2024, 02:42 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 4,051
Default Re: Amazon Fire HD10 Not Reliable as S1 Meters

Quote:
Originally Posted by Frank Kruse View Post
Not sure why Wifi 6 or 7, 2.5Gb let alone 10Gb would improve things.
Some of this is not necessarily the "speed" but the tech features used to create that speed. Wifi 6 uses OFDMA+MU-MIMO so the link should be theoretically more robust. I've been playing with other settings (WMM, Airtime Fairness, Zero Wait DFS) and it seems (too early to tell but give me a week) that turning off Airtime Fairness has improved/stabilized the connection. Which kind of makes sense as the Fire tablets are the slowest thing on my wifi.

As for the 2.5Gb/10Gb that's just because I have ISP service of 2.5Gb up to 5Gb on fiber. Saturating the bandwidth with transferring data at those speeds on the same NIC that is running Eucon can kick Eucon off. I used to see Eucon devices disconnect and then rejoin once large transfers were done. That was even more annoying when the data transfer wasn't initiated by me but was a background cloud sync (someone sending new picture.)
__________________
Pro Tools Ult 2023.12.1, HDX 3, MTRX/SPQ, RME BBF Pro + MADIface ProS1 x 2, FireHD x 2, Dock, iPad Mac Mini 14,12, 12 core, macOS 13.6.4RAM 32GB, SSD 4TB, GPU 19 coreQNAP TVS-872XT 148TB TB3
Reply With Quote
  #44  
Old 02-14-2024, 02:12 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,929
Default Re: Amazon Fire HD10 Not Reliable as S1 Meters

The elephant in my room is that the 9 year old ipad mini2 (with a dying display) is rock solid. It's connected all day and doesn't drop off and it doesn't even have 5Ghz Wifi. Works great over a Ubiquity AP AC pro. Even with the marker display on. (I tried turning that off on the FHD but it made zero difference)
I guess I'll just stick to that if the Amazon stuff is still slower a decade after ipad mini2
I'm definitely not investing in a new 650€ iPad mini for a bunch of hotkeys or replace my entire network setup just to be able to run the Amazon cheapo hardware. I only went for the HD10 because the iPad's display was slowly dying. I guess I'll look on ebay for cheap Ipad mini. I only use it for EC.
__________________
PTHDn 2023.12.1 (OSX13.6.4), 8x8x8, MacPro 14,8, AJA LHi, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 64GB RAM, Xilica Neutrino, Meyersound Acheron

Last edited by Frank Kruse; 02-14-2024 at 02:47 AM.
Reply With Quote
  #45  
Old 02-14-2024, 09:08 AM
Rich Breen Rich Breen is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Burbank, CA USA
Posts: 2,373
Default Re: Amazon Fire HD10 Not Reliable as S1 Meters

Quote:
Originally Posted by Frank Kruse View Post
Interesting! Maybe it's because you're on PT23.6? Over here the dropping off didn't really start until the later 2023 PT versions I think...

Oh, I need to update my signature - on 2023.9 and latest version of Eucon. Haven't got around to .12 yet, but will soon...
__________________
http://www.richbreen.com

----------------------------------------
Mac Studio / Ventura, PT 2023.12.HDX, Avid HD I/Os and Metric Halo ULN8, 3xS1/Dock
Also running a Mac Studio Ultra / Ventura / HDX / MTRX / S6
Reply With Quote
  #46  
Old 02-20-2024, 11:05 AM
noiseboyuk noiseboyuk is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: UK
Posts: 1,804
Default Re: Amazon Fire HD10 Not Reliable as S1 Meters

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
Its looking like the new Markers stuff is whats causing a lot of the slowdowns in Avid Control. Turning that pref of does help, whilst we look into it.
Which preference is this Eddie?

Thanks!
__________________
Guy Rowland
www.guyrowland.co.uk
www.sound-on-screen.com - Original audio clips of movies, TV shows and games, licensed as regular production music.

PT 2022 Ultimate; W10 Pro; i7 7820X; 64gb RAM; RME Babyface; UAD Quad Satellite USB; GTX 1050i
Macbook Air M2; 24gb RAM
Reply With Quote
  #47  
Old 02-21-2024, 11:56 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 4,530
Default Re: Amazon Fire HD10 Not Reliable as S1 Meters

In Avid Control, Settings, Markers. You can turn off the marker timeline.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amazon Fire Tablets for Avid Control on sale (Oct 2023) massivekerry Buy & Sell 8 10-05-2023 05:38 AM
Amazon and Google Tablets for the Dock spoons Avid S1, S3, Dock and Control App 1 12-04-2019 09:49 AM
Got Protools 11 from Amazon Warehouse, but has already been activated. bellabella Licensing & Accounts 26 07-30-2015 12:09 AM
Would this PC from amazon run PTLE8? Oli_W 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 14 08-01-2010 12:59 PM
OT: Am I the only one PO'd about CDNOW and Amazon merging? ecalcagnino 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 12-11-2002 12:58 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:54 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com