Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-08-2024, 02:52 PM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 1,127
Default Internal / External renderer prompt at PT launch

Does any one know if there is a setting anywhere that disables the prompt when launching PTs.
ie I am continuing to use the external renderer for various reasons and I'd like to have the prompt permanently dismissed.
First world problem, but kinda drives me crazy.
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx

MacStudio Ultra / LogicProX / IzotopeRX10+ / SourceConnect / MelodyneStudio5 / WAVES Mercury / NI KompleteUltimate / ProToolsUltimate / RME UFX, UFXII, Babyface / AVID S3 + DOCK / Barefoot MM27 gen2 / Barefoot FP01
Reply With Quote
  #2  
Old 02-08-2024, 04:44 PM
audiolex1 audiolex1 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2021
Location: Studio City
Posts: 482
Default Re: Internal / External renderer prompt at PT launch

Quote:
Originally Posted by mattrixx View Post
Does any one know if there is a setting anywhere that disables the prompt when launching PTs.
ie I am continuing to use the external renderer for various reasons and I'd like to have the prompt permanently dismissed.
First world problem, but kinda drives me crazy.
Are you talking about the splash screen where everything is loading or the session screen asking you what you want to do?

If the second, there should be a check box saying do not load on startup or something like that.
Don't know for sure as I have disabled it.
__________________
Mac Pro 5,1. 3.46 12 core, 128 gigs ram, 580 GPU flashed Apple EMI, 3 monitors
PT Ult 2023.6, OSX 10.14.6, 3 card PCI-e expansion with 3.2 USB Sonnet card.
OCTO 8 card, Apollo 8 Quad, UAD quad satellite FW.
Almost every plugin
Reply With Quote
  #3  
Old 02-08-2024, 04:45 PM
audiolex1 audiolex1 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2021
Location: Studio City
Posts: 482
Default Re: Internal / External renderer prompt at PT launch

If it is the dashboard panel as shown here,

https://youtu.be/2PPihcAHhgU?t=31

Bottom left has a "Show at startup" checked. Uncheck it.
__________________
Mac Pro 5,1. 3.46 12 core, 128 gigs ram, 580 GPU flashed Apple EMI, 3 monitors
PT Ult 2023.6, OSX 10.14.6, 3 card PCI-e expansion with 3.2 USB Sonnet card.
OCTO 8 card, Apollo 8 Quad, UAD quad satellite FW.
Almost every plugin
Reply With Quote
  #4  
Old 02-08-2024, 04:54 PM
mattrixx mattrixx is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Adelaide - Australia
Posts: 1,127
Default Re: Internal / External renderer prompt at PT launch

No sorry, perhaps I wasn't particularly clear in my description.

I meant when opening a session. It's a prompt that lets you decide on whether to use the Internal or External Dolby ATMOS renderer.
In the meantime, I've just completely disabled it in the I/O window Dolby page when doing stereo sessions.
__________________
Matt McKenzie-Smith
mattrixx.net
SourceConnect - mattrixx
AVID Collab user - mattrixx

MacStudio Ultra / LogicProX / IzotopeRX10+ / SourceConnect / MelodyneStudio5 / WAVES Mercury / NI KompleteUltimate / ProToolsUltimate / RME UFX, UFXII, Babyface / AVID S3 + DOCK / Barefoot MM27 gen2 / Barefoot FP01
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to open ADM using the Internal Renderer? rosshc44 Pro Tools 8 03-08-2024 02:50 PM
Internal Renderer Uses CPU Resources When Not In Use ZoeMusic Pro Tools 0 01-11-2024 11:56 AM
Internal Renderer 2.0 Re-Render issue paulo m Post - Surround - Video 2 01-04-2024 04:14 PM
Printing internal Dolby Atmos Renderer christian kuntner Pro Tools 3 12-21-2023 12:36 AM
Finally possible to properly genlock rig with internal renderer? Frank Kruse Pro Tools 2 12-18-2023 08:02 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:47 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com