Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-16-2024, 11:22 AM
Zep Dude Zep Dude is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: NH, USA
Posts: 546
Default Assertion Error: Time_Converter.ccp line 106

Hi,


I'm getting this constantly across multiple sessions. Can anyone advise?



Assertion in "/Volumes/gitlabci/PT/release/2023/r2/ProTools/NewFileLibs/Time/Time_Converter.cpp", line 106


PT 2023.6 Ultimate / HDX

OS Monterey 12.62
Mac Pro late 2013
__________________
Angelo
Majestic Music
www.majesticmusic.com
Reply With Quote
  #2  
Old 01-24-2024, 08:11 AM
JingleDjango JingleDjango is offline
Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Canada
Posts: 593
Default Re: Assertion Error: Time_Converter.ccp line 106

Me too, as of 2023.12.1. Happens when I click a memory location in memory locations window.
macOS 12.5.1
Hackintosh, intel i7
Reply With Quote
  #3  
Old 01-24-2024, 08:47 AM
Zep Dude Zep Dude is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: NH, USA
Posts: 546
Default Re: Assertion Error: Time_Converter.ccp line 106

yes, it seems to happen when I am shuttling -moving to a memory location or moving to a different location.
__________________
Angelo
Majestic Music
www.majesticmusic.com
Reply With Quote
  #4  
Old 02-02-2024, 09:13 AM
Zep Dude Zep Dude is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: NH, USA
Posts: 546
Default Re: Assertion Error: Time_Converter.ccp line 106

Update:


I tried importing session data into a new session, then changed all tracks to sample based and have not had the assertion error since doing so.
__________________
Angelo
Majestic Music
www.majesticmusic.com
Reply With Quote
  #5  
Old 02-02-2024, 12:22 PM
cvicente22's Avatar
cvicente22 cvicente22 is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2018
Location: Philippines
Posts: 404
Default Re: Assertion Error: Time_Converter.ccp line 106

Hi Folks,

May I ask if you can send in a screen record on when you encounter the error?
__________________
Regards,
Charles
________________
To create an Avid Support Case, you may go to https://www.avid.com/learn-and-support/contact-audio-and-music-support
Reply With Quote
  #6  
Old 02-02-2024, 12:25 PM
cvicente22's Avatar
cvicente22 cvicente22 is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2018
Location: Philippines
Posts: 404
Default Re: Assertion Error: Time_Converter.ccp line 106

Also may I ask if there are any Tick Based tracks and Time Based tracks in the same Group?
__________________
Regards,
Charles
________________
To create an Avid Support Case, you may go to https://www.avid.com/learn-and-support/contact-audio-and-music-support
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Assertion error line 227 Gwendal Pro Tools 0 11-30-2022 07:13 AM
Assertion error line 241 AssertionError666 Pro Tools 12 1 11-23-2022 11:40 PM
Assertion error in line 548 srwatts Windows 1 12-11-2017 05:40 AM
Assertion error - line 241 John Olin Pro Tools 12 11 09-17-2016 08:44 PM
assertion/line 33 error! DAMNBABY 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-14-2008 03:56 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:44 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com