Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Artist Series

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #31  
Old 02-17-2022, 09:16 AM
Ben Wood Ben Wood is offline
Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: Bristol
Posts: 39
Default Re: Does the Monitor Control Room knob on the Artist Control do anything?

Might be old news but the Monitor Control Room knob works on the Artist Mix
Im running Eucon 4.8.3.29.
Make a master fader, right click, click Eucon Monitor (at the bottom).
Cheers
Reply With Quote
  #32  
Old 12-18-2023, 04:43 AM
Ru_C Ru_C is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: London + Bedford, UK
Posts: 1,008
Default Re: Does the Monitor Control Room knob on the Artist Control do anything?

Just picked up a used Artist Control & Omni, to upgrade my home/office setup.

First thing I assumed would work of course, was the 'Monitor Control Room' knob on the Artist Control, controlling the 'Monitor Control Room' function/knob on the Omni.

Does this really not work? Or am I using it wrong & need to rtfm more?

cheers
__________________
A Rig: (Studio) I7-7700k Hackintosh - OSX 10.15.7, PT Ultimate2023.6 Native PCI-e Card, AVID I/O16 Analog i/o x2, 40 fader D-Command ES

B Rig: (Home/Office). M1 Mac Studio - 64gb ram - OSX 12.7.1, PT Ultimate2023.6, HD Native Thunderbolt, Omni, Avid Artist Control

http://www.lostboysstudio.com
Reply With Quote
  #33  
Old 12-18-2023, 10:29 AM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 4,166
Default Re: Does the Monitor Control Room knob on the Artist Control do anything?

Quote:
Originally Posted by Ru_C View Post
Just picked up a used Artist Control & Omni, to upgrade my home/office setup.

First thing I assumed would work of course, was the 'Monitor Control Room' knob on the Artist Control, controlling the 'Monitor Control Room' function/knob on the Omni.

Does this really not work? Or am I using it wrong & need to rtfm more?

cheers
No. And never will. The Omni does not support Eucon so can't be controlled.
__________________
Pro Tools Ult 2024.3, HDX 2, MTRX/SPQ, RME BBF Pro + MADIface ProS1 x 2, Fire Max11 x 2, Dock, iPad Air5 Mac Mini 14,12, 12 core, macOS 13.6.6RAM 32GB, SSD 4TB, GPU 19 coreQNAP TVS-872XT 148TB TB3
Reply With Quote
  #34  
Old 01-08-2024, 09:56 AM
Ru_C Ru_C is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: London + Bedford, UK
Posts: 1,008
Default Re: Does the Monitor Control Room knob on the Artist Control do anything?

Quote:
Originally Posted by Ben Wood View Post
Might be old news but the Monitor Control Room knob works on the Artist Mix
Im running Eucon 4.8.3.29.
Make a master fader, right click, click Eucon Monitor (at the bottom).
Cheers
Any kind of hack to stop the master fader going *above* 0db, when it keep turning it to the right?

It would essentially work as intended (In Pro Tools anyway), if I can achieve that.
__________________
A Rig: (Studio) I7-7700k Hackintosh - OSX 10.15.7, PT Ultimate2023.6 Native PCI-e Card, AVID I/O16 Analog i/o x2, 40 fader D-Command ES

B Rig: (Home/Office). M1 Mac Studio - 64gb ram - OSX 12.7.1, PT Ultimate2023.6, HD Native Thunderbolt, Omni, Avid Artist Control

http://www.lostboysstudio.com
Reply With Quote
  #35  
Old 01-29-2024, 03:14 PM
Ru_C Ru_C is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: London + Bedford, UK
Posts: 1,008
Default Re: Does the Monitor Control Room knob on the Artist Control do anything?

Quote:
Originally Posted by Ru_C View Post
Any kind of hack to stop the master fader going *above* 0db, when it keep turning it to the right?

It would essentially work as intended (In Pro Tools anyway), if I can achieve that.
Ok, I'm talking to myself now on this point (it comes to us all with old age), but is this a solution?

As I can't stop the Master fader from going to +12 when I turn the Artist Control Monitor knob fully clockwise, I've just put a trim plugin on the Master fader, & set it to -12db (-12.5 to be safe).

This basically seems to work, & I now have a functioning volume knob, that essentially hard-stops at '0 db'

Have I just found a workaround? or is there something horrible happening with floating-point vs fixed-point maths on outputs, that I don't understand?
__________________
A Rig: (Studio) I7-7700k Hackintosh - OSX 10.15.7, PT Ultimate2023.6 Native PCI-e Card, AVID I/O16 Analog i/o x2, 40 fader D-Command ES

B Rig: (Home/Office). M1 Mac Studio - 64gb ram - OSX 12.7.1, PT Ultimate2023.6, HD Native Thunderbolt, Omni, Avid Artist Control

http://www.lostboysstudio.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Kyle: Monitor / Control Room Knob Anthony_Anz Avid S1, S3, Dock and Control App 15 07-20-2017 10:37 AM
Artict Control Monitor/Control Room Knob & HD Omni DAWgEAR Artist Series 4 07-07-2014 01:56 PM
Artist Control Monitor/Ctrl Room Volume Knob HowlingWolfStudio Artist Series 1 04-15-2014 11:10 PM
Anyway to get visual feedback for the Monitor/Control Room level on the Artist Contro Focuret Artist Series 0 11-19-2012 11:46 AM
Euphonix MC Control V2 - Control room knob PT9HD-HELP hugoleitao Artist Series 3 06-09-2012 06:03 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:33 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com