Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Tips & Tricks

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 07-07-2016, 08:21 PM
Knee_Deep_in_Music Knee_Deep_in_Music is offline
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: NYC
Posts: 6
Default Re: Please how to obtain statistics (peak, loudness, etc.) of a clip in Pro Tools?

I made a feature request to include this in Pro Tools. Please vote for it here:
http://protools.ideascale.com/a/dtd/...tc/243067-3779
__________________
Pro Tools 11
Windows 10 x64 Desktop PC with Intel i7-3770 CPU, 18GB RAM
Reply With Quote
  #12  
Old 06-20-2023, 07:48 PM
Floating Point Floating Point is offline
Member
 
Join Date: Jan 1999
Posts: 7
Default Re: Please how to obtain statistics (peak, loudness, etc.) of a clip in Pro Tools?

Yes it would be surely useful, perhaps as an AudioSuite plugin and in 2023 there ought to be something built in.

Amadeus Pro a macOS audio editor has a 'Waveform Statistics' item in the Analyse menu see screenshots:
Attached Images
File Type: png Screenshot 2023-06-21 at 10.38.58.png (28.4 KB, 0 views)
File Type: png Screenshot 2023-06-21 at 10.38.47.png (19.7 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #13  
Old 11-16-2023, 02:20 PM
Alécio Costa's Avatar
Alécio Costa Alécio Costa is offline
Member
 
Join Date: Oct 2001
Location: Florianópolis, Magic Island - Brazil
Posts: 2,875
Default Re: Please how to obtain statistics (peak, loudness, etc.) of a clip in Pro Tools?

With Audiosuite Gain you can measure Peak and RMS
With Pro Limiter you can read Lufs, True Peak, etc.
I always have both hanging on my Mastering Sessions.
__________________
Alécio Costa Studio
High-End e-Mastering & Music Production
www.aleciocosta.com

http://www.facebook.com/alecio.costa

PT Ultimate Native 2023.3 - Mac Mini M1 16GB RAM - Mac Os Ventura 13.2 - 2 192 IO Digidesign Digital


PT HD2 Accel - 10.3.10 OS 10.6.8 - Mac Pro 2008 16GB RAM

Mastering Gear: Pendulum Audio, Crane Song, Avalon, Great River, Sebatron, Sonnox, Izotope, PSP, TC, Fab Filter.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How does one obtain Pro Tools HD? ianbee macOS 2 10-28-2013 06:56 PM
Signal peak/distortion/db meter peak when recording enabling track on Pro Tools LE 8 hotgravy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 06-30-2012 10:49 AM
CALM Acts Audio Loudness, Average Loudness, Program Loudness levels... help needed qr2r Post - Surround - Video 12 11-10-2011 01:41 AM
Q: If I recently purchased a Pro Tools LE software upgrade—how do I obtain Pro Tools dmm Pro Tools 9 0 11-12-2010 10:14 AM
Peak/Clip trouble Kdose 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 07-17-2010 12:30 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:17 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com