Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools | Sync X & SYNC HD

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 08-22-2023, 10:16 AM
Goombot Goombot is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Burbank, CA
Posts: 432
Default Re: MTRX2 word clock v Sync X word clock

Right. With thunderbolt as the playback engine and no Dolby Audio Bridge. Correct?
Reply With Quote
  #12  
Old 08-22-2023, 10:17 AM
its2loud its2loud is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angeles
Posts: 2,326
Default Re: MTRX2 word clock v Sync X word clock

Correct. Both Pro Tools and Dolby Renderer will be using the same Thunderbolt audio device. Sharing the available 256 channels via TB.
Reply With Quote
  #13  
Old 08-22-2023, 10:26 AM
Goombot Goombot is offline
Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Burbank, CA
Posts: 432
Default Re: MTRX2 word clock v Sync X word clock

Right.
Reply With Quote
  #14  
Old 08-22-2023, 10:29 AM
its2loud its2loud is offline
Member
 
Join Date: Dec 2014
Location: Los Angeles
Posts: 2,326
Default Re: MTRX2 word clock v Sync X word clock

And even if you needed sync to the Renderer, which you really don’t since you can bounce everything in Pro Tools, you could just use the Dolby LTC plug-in to send TC to the Renderer. You don’t need a Sync X to do that.
Reply With Quote
  #15  
Old 08-22-2023, 11:08 AM
gives's Avatar
gives gives is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Portland, OR
Posts: 1,846
Default Re: MTRX2 word clock v Sync X word clock

Quote:
Originally Posted by Goombot View Post
Thanks for the detailed response. So what I'm planning on adding to my MTRX2 is the thunderbolt option card and the new Focusrite PCIe Dante card. I was planning on having the thunderbolt be the main playback engine and the Dante card as the routing to the renderer 128 back and forth and having the sync setup left alone. Is there any reason that won't work? Sorry for not being clear about my future purchases.
the way I'm going is the TB3 option if it ever gets here. Not sure about all of this that you are saying, but essentially it will eliminate the infamous Dolby Audio Bridge for me and having to launch into that, which is OK but the TB3 option is much better and also will let you go directly into the Mac Studio. Love my new MTRXII and was able to sell my mint MTRX that was barely 2yrs. old to a post house in LA for about 6k with the SPQ, Dante and MADI included, since that it all on the new MTRXII. Someone told me that they had tested running 96khz ATMOS sessions with S6 for days without a problem this way, so there you have it. The rest I am not sure about, but the clocking for me is solid for now. Simply connect one of the TB3 connectors from the installed option card on MTRX II to one of your TB3 busses on the Mac Studio. Yes, you could use either the HD Native engine or a playback engine specific to the TB3 option card (Coreaudio). The TB3 use case for the Dolby Renderer is very clean, powerful and qualified. All of the IO latencies are comparable between MADI, Dante and TB3 so that's not really a factor. In the middle right now so hopefully this will help answer.

G
__________________
Composer/Sound Designer/Protools 2024.3 Ultimate, MTRXII-TB3, DADMAN MOM, Cisco SG350-10MP EthernetHUB, KLANG:quelle 4 Channel Dante™Headphone Amp, DVS,MADI, Mac Studio Ultra,128 RAM/4TB SSD, Ventura 13.6.6, DP 11.3.1, Logic Pro X 10.8.1 DOLBY ATMOS Facility/MPSE Motion Picture Sound Editors Avid Certified Professional ProTools/Dolby ATMOS

Last edited by gives; 08-22-2023 at 11:09 AM. Reason: added
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT8//Word Clock//Loop Sync//Big Ben whatsprotools Pro Tools TDM Systems (Mac) 13 02-27-2009 10:56 AM
Word clock sync goga 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 08-11-2008 11:28 AM
Has anyone got a 003r to sync via word clock? amverdile 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 05-16-2007 09:44 PM
L2 won't sync to 192 Word Clock Studio Dweller Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 10-23-2003 06:50 AM
Sync / word clock help needed stufflake Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 12-08-2000 12:26 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:49 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com