Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-06-2023, 05:01 PM
RichrdC RichrdC is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Thousand Oaks, California
Posts: 666
Default Bounce to Disk Issue

So any idea when playing a .WAV or .mP3 after a Bounce to Disk, the .WAV or .mP3 are playing back two semitones lower than the session?? Windows 10, 32 gig, ProTools 2018.4. , MBoxIII, QCon pro X.. DAW....
Reply With Quote
  #2  
Old 04-06-2023, 06:32 PM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 2,994
Default Re: Bounce to Disk Issue

Sample rate issue?

48 to 44.1 is about a semitone and a half from memory.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #3  
Old 04-06-2023, 07:06 PM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 5,260
Default Re: Bounce to Disk Issue

I smell a clocking issue.
Do you have anything digitally connected that could be set to a sample rate different from your session's sample rate?
__________________
Mac mini M2 16GB RAM macOS 13.4.1. PT Studio 2023.6.
Topping E30 II DAC, Dynaudio BM6, 2 x Artist Mix, SSL UC1, Control on iPad.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-01-2023, 12:31 PM
RichrdC RichrdC is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Thousand Oaks, California
Posts: 666
Default Re: Bounce to Disk Issue

Hello,
I have nothing else connected to the system other than what I mentioned regarding the DAW & MBoxIII... I rendered tracks so Elastic Audio isn't turned on. I will again look at the clocking issue. Thank you for the replies.. Somehow I'll figure it out with help from you all..
Take care
Reply With Quote
  #5  
Old 05-01-2023, 02:09 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 39,326
Default Re: Bounce to Disk Issue

Quote:
Originally Posted by RichrdC View Post
Hello,
I have nothing else connected to the system other than what I mentioned regarding the DAW & MBoxIII... I rendered tracks so Elastic Audio isn't turned on. I will again look at the clocking issue. Thank you for the replies.. Somehow I'll figure it out with help from you all..
Take care
Not sure this will help but....Are you letting Windows use the Mbox as its default playback device? If so, try setting that to the on-board sound card(Realtek?) and see if anything changes. Windows and Pro Tools have a habit of not sharing an audio device properly, so maybe the sample rate is not running at the setting that Windows(or PT) actually thinks
__________________
HP Z4 workstation, Mbox Studio
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Having A big issue with bounce 2 disk ... jsmooth226 macOS 6 12-30-2010 12:16 AM
Bounce to disk issue jonslaten 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-26-2009 08:48 AM
Bounce to Disk issue kevinb511 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 05-07-2009 01:51 PM
Bounce to disk issue dafatboy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 02-04-2009 04:34 PM
Bounce To Disk Issue blast0rama 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 10-20-2007 11:23 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:41 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com