Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-29-2022, 08:42 PM
DFT DFT is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: SoCal
Posts: 114
Default 2022.9 Win Can't select between markers?

Resolved as of 2022.12 (possibly in 2022.10 or 2022.11?) and working properly.

Confirmed 10/18/2022 Bug number for reference: <PT-291640>

I just went from 2022.4 Ultimate to 2022.9 Ultimate on Windows.

Previously after navigating to markers on the Num Pad, i.e, (period - # - Period), I could hold the Shift key, i.e., Shift + (period - # - period), while entering another marker number and create a selection between the two markers.

This behavior enabled me to create different selections while in loop mode to audition different sections.

This is no longer working in 2022.9.

Is something broken? Or has this been removed?

I looked through the setup/ shortcuts menu ... but couldn't find anything on markers in the menu or when browsing through the 'selection' filter.

I'm going to be really disappointed if this has been removed.
__________________
PT10 Win7 x64 Dell 690P Dual Dualcore Xeon 3.0Ghz 16Gb Ram, UAD2 Quad (2), Steinberg MIDEX8 (2), RME HDSPe and A&H ZED R16 FW.

Last edited by DFT; 12-28-2022 at 12:15 AM. Reason: Update
Reply With Quote
  #2  
Old 09-30-2022, 07:41 AM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 4,053
Default Re: 2022.9 Win Can't select between markers?

Ouch. It still works the same on Mac (at least under 12.6 on Apple Silicon). If we get confirmation that it's broken for many people on Windows, though, that will prevent me updating my composing rig until the next release. Keep us updated.
__________________
David J. Finnamore

PT 2022.9 Ultimate | Clarett+ 8Pre | macOS 13.1 on a MacBook Pro M1 Max
PT 2022.5 | Saffire Pro 40 | Win10 latest, HP Z440 64GB
Reply With Quote
  #3  
Old 09-30-2022, 08:09 AM
smurfyou smurfyou is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 1,142
Default Re: 2022.9 Win Can't select between markers?

See this thread. Seems to be a Windows issue?

https://duc.avid.com/showthread.php?t=421474
__________________
~Will
Reply With Quote
  #4  
Old 09-30-2022, 08:47 AM
daeron80 daeron80 is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Orlando, Florida, USA
Posts: 4,053
Default Re: 2022.9 Win Can't select between markers?

Quote:
Originally Posted by smurfyou View Post
See this thread. Seems to be a Windows issue?

https://duc.avid.com/showthread.php?t=421474
I've always been able to do it on Windows, which I've been using for my home rig since PT6.9 in 2005. Currently running 2022.5 and will not update if .9 has indeed broken this. I have a fairly old Microsoft keyboard, so maybe that's why it still works for me? Could it be a keyboard hardware issue?
__________________
David J. Finnamore

PT 2022.9 Ultimate | Clarett+ 8Pre | macOS 13.1 on a MacBook Pro M1 Max
PT 2022.5 | Saffire Pro 40 | Win10 latest, HP Z440 64GB
Reply With Quote
  #5  
Old 09-30-2022, 03:27 PM
smurfyou smurfyou is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 1,142
Default Re: 2022.9 Win Can't select between markers?

Quote:
Originally Posted by daeron80 View Post
I've always been able to do it on Windows, which I've been using for my home rig since PT6.9 in 2005. Currently running 2022.5 and will not update if .9 has indeed broken this. I have a fairly old Microsoft keyboard, so maybe that's why it still works for me? Could it be a keyboard hardware issue?
Yeah it for sure used to work on Windows. I'm not sure if it was 2022.6 or 7 that broke it. Or maybe a Windows update? Hard to tell.
__________________
~Will
Reply With Quote
  #6  
Old 09-30-2022, 04:39 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 38,549
Default Re: 2022.9 Win Can't select between markers?

Hmm, I never thought of trying to that given how many key hits are involved(at least 7 keys if you include Shift). You can mouse-click on a marker, hold shift and click another marker to accomplish the selection you want(and it seems pretty quick if you don't mind using the mouse).

To DFT, looks like its time to update that signature
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #7  
Old 10-04-2022, 05:47 PM
DFT DFT is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: SoCal
Posts: 114
Default Re: 2022.9 Win Can't select between markers?

Quote:
Originally Posted by daeron80 View Post
I've always been able to do it on Windows, which I've been using for my home rig since PT6.9 in 2005. Currently running 2022.5 and will not update if .9 has indeed broken this. I have a fairly old Microsoft keyboard, so maybe that's why it still works for me? Could it be a keyboard hardware issue?
As I said, worked fine for me on windows though 2022.4.
__________________
PT10 Win7 x64 Dell 690P Dual Dualcore Xeon 3.0Ghz 16Gb Ram, UAD2 Quad (2), Steinberg MIDEX8 (2), RME HDSPe and A&H ZED R16 FW.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't select MIDI Notes after Quantizing them in 2022.6 [PT-289219] Dizzi45Z Pro Tools 94 10-18-2022 09:17 AM
2021.6 Clips/Markers Grid Select Broken the.engineer Pro Tools 1 05-26-2022 03:26 PM
Beach ball in markers, select all, etc. improvpwnd Pro Tools 2020 22 08-31-2020 10:51 AM
Select area of audio in between markers mediapimp Pro Tools M-Powered (Mac) 2 10-20-2009 10:10 AM
Can't select audio between markers bwillman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 05-25-2008 09:38 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:41 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com