Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools | Carbon

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-20-2021, 11:38 AM
dominicperry dominicperry is offline
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: UK
Posts: 179
Default License / plugins problem ?

I've registered the Carbon and extended my perpetual license support by another year.
I don't see any additional plugins in my account - I thought that these (below) were included?
Arturia Rev PLATE-140
Brainworx bx_console N
Brainworx bx_rockrack
Brainworx bx_masterdesk
Brainworx bx_Purple Audio MC77
Embody Immerse Virtual Studio
McDSP 6050 Ultimate Channel Strip HD
Native Instruments Vintage Organs
UVI Model D
Have I misunderstood - are these only available if I choose a subscription?
Thanks

Dominic
Reply With Quote
  #2  
Old 06-20-2021, 11:48 AM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,831
Default Re: License / plugins problem ?

They are permanent licenses that come with the purchase of Carbon.

Based on this article, they each come with their own serial numbers which must be entered individually.

What I don't know is where the serial numbers are - if they are on physical cards that come in the box, or if the numbers will appear in your account after Carbon registration:

https://avid.secure.force.com/pkb/ar...FAQ&popup=true
Reply With Quote
  #3  
Old 06-20-2021, 12:01 PM
dominicperry dominicperry is offline
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: UK
Posts: 179
Default Re: License / plugins problem ?

Thanks nst7.

I don't have Step 5 of that knowledgebase article - nothing to redeem in my account and no registration card (except the Carbon itself, which I've already done). So I think something has not gone quite right. Which is a good thing, as I really want a couple of those plugins!
I'll wait to see if Kyle or Jeff from Avid chip in here and if not I'll log a support ticket.

Dominic
Reply With Quote
  #4  
Old 06-21-2021, 02:40 AM
LFO LFO is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: France
Posts: 143
Default Re: License / plugins problem ?

The Plugins serials should be on your Avid account under the Protools Carbon tab
Reply With Quote
  #5  
Old 06-21-2021, 02:48 AM
dominicperry dominicperry is offline
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: UK
Posts: 179
Default Re: License / plugins problem ?

Quote:
Originally Posted by LFO View Post
The Plugins serials should be on your Avid account under the Protools Carbon tab
Nope, they’re not there. I have the Carbon tab and the only items shown are the ReadMe and the manual.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-21-2021, 04:38 AM
Cowboy Bob's Avatar
Cowboy Bob Cowboy Bob is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Iowa
Posts: 410
Default Re: License / plugins problem ?

Quote:
Originally Posted by dominicperry View Post
Nope, they’re not there. I have the Carbon tab and the only items shown are the ReadMe and the manual.
Does the Carbon tab show the correct serial number?

I had issues getting mine registered as well, but Marc was right on the ball and got me all sorted out within a day.

DO create a registration ticket.
__________________

"If the grass looks greener on the other side of the fence, well, it is likely due to the amount of manure being spread on that side of the fence." Cowboy Bob

Squaw Creek Road Studio

Bob
Pro Tools Ultimate (2021.7)| Pro Tools Carbon | Sibelius Ultimate (current version)
|
3.6GHz 8-core 9th-generation Intel Core i9 processor iMac w/40GB RAM | 1TB SSD | macOS Catalina |

Avid Eleven Rack ERXP | Focusrite Clarett 8Pre X | Lenovo i7 ThinkPad | Win 7 Professional | Avid 003 + Rack |

Reply With Quote
  #7  
Old 06-21-2021, 04:41 AM
dominicperry dominicperry is offline
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: UK
Posts: 179
Default Re: License / plugins problem ?

Quote:
Originally Posted by Cowboy Bob View Post
Does the Carbon tab show the correct serial number?

I had issues getting mine registered as well, but Marc was right on the ball and got me all sorted out within a day.

DO create a registration ticket.
Yes, the serial number is right - I'll raise a ticket, thanks. [DONE - case 04192584]

Dominic

Last edited by dominicperry; 06-21-2021 at 05:08 AM.
Reply With Quote
  #8  
Old 06-21-2021, 05:10 AM
unkJE's Avatar
unkJE unkJE is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Adelaide, Australia
Posts: 2,413
Default Re: License / plugins problem ?

Quote:
Originally Posted by dominicperry View Post
I've registered the Carbon ...
Longshot:

Anything in your Avid Master Account>My Products> Products Not Yet Downloaded?
__________________
Pro Tools 2021.7 & 12.5.1 HD - Studio One 5.4 Pro - Win10 64 Pro – Lenovo W520 ThinkPads (Type 4276-37U) & 433830U Docks – SSDs Samsung 860 Evo & 2 T5s - Mbox 3 Pro - Axiom Pro 49 - AIR Mini 32
Reply With Quote
  #9  
Old 06-21-2021, 05:15 AM
dominicperry dominicperry is offline
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: UK
Posts: 179
Default Re: License / plugins problem ?

Quote:
Originally Posted by unkJE View Post
Longshot:

Anything in your Avid Master Account>My Products> Products Not Yet Downloaded?
Thanks - but no, it's empty!

Dominic
Reply With Quote
  #10  
Old 06-21-2021, 06:32 AM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is online now
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 1,434
Default Re: License / plugins problem ?

I also choose to Extend my current PT Ultimate license and While those plugins did show in my AVID account with the serial codes (they were in the Carbon dropdown of the MY Products page . I thought they were only supposed to be offered as part of choosing the 1 year subscription plan and not the Extension option .??? I could be wrong but that is how I read the info chart on the Carbon options .

In any case (its been awhile so my memory may be off) I tried downloading and installing them But had problems (either on the download, the install, or the authorization ,can't remember ). the only one I was successful with Arturia Plate

So have we established that the do indeed come with Carbon and are not tied to the Subscription plan ???? If so then I guess I need to try to authorize the others again or start a support ticket given I could only get the one to work
__________________
System :
Avid Carbon interface , PT Ultimate 2021.6 .....Mid 2020 iMac 27" 3.8GHz 8-core i7 10th Gen processor,,128GB 2666MHz DDR4 memory,,2TB SSD storage,,Radeon Pro 5700 XT with 16GB of GDDR6 memory,, on Catalina 10.15.7

"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding" Albert Einstein

Enjoy the Journey
.... Kev...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS PT 9 license ilok transfer and tdm plugins sleshnyc@gmail.com Buy & Sell 5 11-20-2020 10:00 AM
PT Ultimate trial saying I have no license to the Pro plugins. Any ideas? Focuret macOS 5 06-26-2020 06:55 AM
Problem converting PT12 EDU license to regular license nigelpry Licensing & Accounts 12 05-01-2017 02:45 PM
FS: Pro Tools 10 License or Trade for plugins Becharax Buy & Sell 15 12-02-2013 04:16 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:11 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com