Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-04-2012, 06:10 PM
So Serious So Serious is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Union,new jersey
Posts: 31
Default Quick question for HDX users (ins-plugs)

In protools HDX, when you insert a plugin or create a new track while the sequence is playing, does protools still do the temporary glitch-hiccup thing?
I was mixing in HD native and noticed it was a lot smoother when adding plugins, (still not as smooth as logic) sometimes it did'nt stall but always stalled when adding a new track.
Just wondering about HDX...
Reply With Quote
  #2  
Old 02-04-2012, 09:27 PM
ronwasserman's Avatar
ronwasserman ronwasserman is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: Los Angeles, California
Posts: 1,850
Default Re: Quick question for HDX users (ins-plugs)

It still glitches but is faster than PT9 HD was.
__________________
Ron Wasserman
http://www.ronw.com
http://www.imdb.me/ronwasserman
http://www.fishertheband.com
Mac Pro (Late 2013) 3.5 GHz 6-core Intel Xeon E5 - 32 GB Ram / 1TB Flash Storage - Avid HD I/O - Latest Mac OS - HDX3 - Latest PT Version.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-04-2012, 09:38 PM
Touchwood Studios Touchwood Studios is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 868
Default Re: Quick question for HDX users (ins-plugs)

HDX is way smoother TDM plugins load faster and things like turning on delay comp and Heat are almost instant. On TDM turing on DC required you to close the session.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-05-2012, 02:15 AM
Chris Lambrechts's Avatar
Chris Lambrechts Chris Lambrechts is offline
Avid
 
Join Date: Apr 1998
Location: Belgium
Posts: 2,025
Default Re: Quick question for HDX users (ins-plugs)

I don't think that glitch will ever disappear completely. adding an insert is like adding a physical devise to your signal chain. No matter how fast you insert those patch chords into your patch panel, you'll hear a glitch.

Same on an analog desk, Even that 'in' switch on eq or dynamics will likely create an audible glitch when you hit it.

Chris
__________________
Chris Lambrechts
Applications Specialist- Live Sound
Reply With Quote
  #5  
Old 02-05-2012, 05:56 AM
So Serious So Serious is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Union,new jersey
Posts: 31
Default Re: Quick question for HDX users (ins-plugs)

Kool, thx guys
Reply With Quote
  #6  
Old 02-05-2012, 09:59 AM
Fidelis Fidelis is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Sao Paulo - Brazil
Posts: 989
Default

Quote:
Originally Posted by Chris Lambrechts View Post

Same on an analog desk, Even that 'in' switch on eq or dynamics will likely create an audible glitch when you hit it.

Chris
That's completely different. On a console the glitch is so fast and it's only on the track you're inserting the eq or comp. On PT the glitch occurs on the hole audio even if you're inserting on the kick track...
__________________
http://www.ricardomosca.com

Intel Mac Pro 12 core 3.33 GHz, 48GB RAM, OSX 10.13.6, PT HDX, PT 2020.9.1, SSL 4040G+, tons of outboard
Mac Book Pro 2019 2.4Ghz i5, 16GB RAM, OSX 10.14.6, PT Vanilla 2020.9.1
Reply With Quote
  #7  
Old 02-05-2012, 12:17 PM
So Serious So Serious is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: Union,new jersey
Posts: 31
Default Re: Quick question for HDX users (ins-plugs)

Quote:
Originally Posted by Fidelis View Post
That's completely different. On a console the glitch is so fast and it's only on the track you're inserting the eq or comp. On PT the glitch occurs on the hole audio even if you're inserting on the kick track...
Yeah that's the one I was talking about, where the whole session audio stalls, I figured it was the HD cards in general but in native it is much better when inserting eq's, I was hoping that HDX was an improvement. No big deal though, sama as it ever was.....
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Omni Users: Quick Question gtomassetti macOS 2 04-15-2013 10:15 AM
quick question for 002 users right beside 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 08-05-2005 08:20 PM
quick question for VVTR users Matt Chan Post - Surround - Video 16 04-07-2005 04:49 AM
A quick question for any Logic Control users... redleader 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 05-22-2002 10:11 AM
533 Dual Processor Users (one quick question) McMasters Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 08-01-2001 05:04 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:16 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com