Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-04-2011, 01:25 PM
megahurt megahurt is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Location: philly
Posts: 162
Default > Please help with PT 'playback engine' settings

I'm struggling to get the right combination of settings in Pro Tools. I also can't seem to find a very detailed description of how to go about figuring out the optimal settings for my system. Hopefully someone can help.

Here's what I'm dealing with:

• Pro Tools HD 8 (8.0.4)
• Two expanded 192's (24 in, 24 out)
• HD Core card, 2 HD Process cards (connected via Magma expansion chassis)

• OS X 10.6.6
• Processor: 2 x 3 GHz Quad-Core Intel Xeon
• Memory: 16 GB 667 MHz DDR2 FB-DIMM

Here's a screenshot of the current settings:
http://postimage.org/image/1v2ehxgis/

I just want to make sure I have the correct settings to get the most out of the system.

Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-04-2011, 03:09 PM
maxon maxon is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Wien
Posts: 166
Default Re: > Please help with PT 'playback engine' settings

looks good as default settings, only ignore errors during playback check off.
__________________
---

RECORDING Studio: Mac Pro, OSX 10.6.8, PT HD 3 PCIe, Pro Tools 8.1.1,

MIX + MASTERING Room: MAC Pro, OSX 10.6.8, PT HD 3 PCIe, PT 8.1

3x 192 I/O, Digidesign PRE, UAD Octo, UAD Satellite Ultimate
Reply With Quote
  #3  
Old 02-04-2011, 08:26 PM
Andre Knecht Andre Knecht is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Pasadena, CA
Posts: 2,192
Default Re: > Please help with PT 'playback engine' settings

Additionally, I’d maximize the amount of RAM allocated to PT, by following the steps detailed in the first post on this thread…

http://duc.avid.com/showthread.php?t=293512

IHTH.
__________________
Andre Knecht

We’ll fix it in the shrink-wrap. (Frank Zappa)

.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-05-2011, 03:13 AM
Firechild Firechild is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Sweden
Posts: 855
Default Re: > Please help with PT 'playback engine' settings

I set RTAS processors to 5 (out of 8) and 512 samples latency.
4 DSP´s for 128 voices.
__________________
iMac Pro - HDX2 - Mojave - AVID HD I/O x5
Reply With Quote
  #5  
Old 02-05-2011, 07:30 AM
WernerF WernerF is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: New York City
Posts: 3,052
Default Re: > Please help with PT 'playback engine' settings

If you're using HEAT, which I know that the OP isn't with 8.0, you're most likely gonna have to max the voices to 192 as HEAT eats 'em up. These days I'm at 192 all of the time along with juggling resources such as RTAS vs TDM and de-activating unneeded aux's etc. just to get through a mix. This is on a system with five cards in a PE6R4.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-05-2011, 09:35 AM
JNS JNS is offline
Member
 
Join Date: Jun 1999
Posts: 514
Default Re: > Please help with PT 'playback engine' settings

Hi, Megahurt. Could you send me your email address, please? I have a question for you.

My email: JS848@aol.com

Thanks,
Jeff
__________________
HD3 Accel with 2-192s(expanded) and Rosetta 800, PT 8.0.3cs2/10.5.8 on 8-core 2.8 GHz. MacPro with UAD-2 Solo/Duo and Magma Expressbox4 chassis, Sync I/O, Midi I/O, Control 24;
PTLE 8.0cs3 on Dual-core 2.3GHz. G5(PCIe), 003R
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Playback Engine Settings russrags Windows 2 01-10-2014 05:23 AM
Help with Playback Engine Settings Bezo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 16 08-28-2012 07:48 AM
playback engine settings qwertyuiop Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 04-28-2011 03:52 PM
playback engine settings elcamino Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 06-16-2005 11:34 AM
Playback engine settings smack Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 10-12-1999 12:39 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:43 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com