Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-14-2005, 10:49 AM
elcamino elcamino is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 12
Default playback engine settings

g5 2.5 mac, 2.5gb ram, OS 10.4.1 ,PT 6.9.2, HD3 accel, 2x 192


just reinstalling evrything after a glitchy update and am re setting my playback engine
for the first time in over a year
can someone tell me what the best settings should be?
buffer size , cpu usage and so on
i have searched for any threads with no luck

i run reason and LIVE rewired to PT regulary if this makes a difference
i thank eveyone for their advice in advance!
__________________
g5 7.4 axiom 61 trigger finger monome
Reply With Quote
  #2  
Old 06-14-2005, 08:18 PM
Eric Seaberg's Avatar
Eric Seaberg Eric Seaberg is offline
Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: San Diego, CA
Posts: 1,861
Default Re: playback engine settings

I read somewhere, either here or in the manual, that the CPU usage should be set to 99% when using dual-proc machines. Other than that, I think our buffers are set to 256.
__________________
Eric Seaberg • San Diego, CA
A.E.S., I.E.E.E., S.M.P.T.E., S.P.A.R.S.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-16-2005, 08:45 AM
elcamino elcamino is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 12
Default Re: playback engine settings

bump
__________________
g5 7.4 axiom 61 trigger finger monome
Reply With Quote
  #4  
Old 06-16-2005, 09:27 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,676
Default Re: playback engine settings

Hi,

Here's mine, took a few attempts to get it tuned for mu usage! up to 100 audio tracks and upto 20 midi tracks HD3 accel MAC OSX 10.3.8 PT 6.9 cs1

H/W BUFFER SIZE 256
COU USGAE 99% (ONLY AVAILABLE ON DUAL PROCESSORS USE 85% ON SINGLE PROCESSOR)
NUMBER OF VOICES 96 VOICES (2 DSP'S)
DELAY COMP LONG (4096 SAMPLES PER CHAN)

DAE BUFFER LEVEL 4

The only 2 i occasionally adjust are the HW buffer when playing midi i'll sometimes set it to 128 for a faster responce. and occasionaly adjust the DAE buffer when bouncing lond performances like 90 minute live recordings etc to a higher level 6 or 8 as occasionally i would get an error message when bouncing with the buffer at 2.

Regards

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-16-2005, 11:34 AM
elcamino elcamino is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 12
Default Re: playback engine settings

thanks chris ( hows brighton nowadys?, i remember the zap nights with onu fondly )
that is most useful , i loaded my old multi live/reason template
with the PBE set as you described and everything is back to purring along nicely
( apart from the g5 fans of course...)

oncee again props to all the people here for their help
where would we be without the duc.....
__________________
g5 7.4 axiom 61 trigger finger monome
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Playback Engine Settings russrags Windows 2 01-10-2014 05:23 AM
Help with Playback Engine Settings Bezo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 16 08-28-2012 07:48 AM
playback engine settings qwertyuiop Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 04-28-2011 03:52 PM
> Please help with PT 'playback engine' settings megahurt Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 02-05-2011 09:35 AM
Playback engine settings smack Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 10-12-1999 12:39 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:44 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com