Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-01-2015, 01:50 AM
clausiii's Avatar
clausiii clausiii is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Vienna, Austria
Posts: 1,816
Default "isus" folder after installation

has somebody else this folder? Got it right after installation of 12.

I´m on Yosemite and the folder is in my home folder.
__________________
My ears! My ears!
clausiii
-----------------
MacBook Pro i7 Quad 2.6GHz 16GB RAM
ProTools 2020.11
Avid S1
Avid Dock
Avid Control
Digidesign Command|8
macOS Catalina
MOTU 4pre
MOTU Track16
Axiom Pro 25
LinnStrument 128
Roli Seaboard Block

tons of stomp boxes
tube amps
guitars
noise
Reply With Quote
  #2  
Old 04-01-2015, 02:11 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 21,503
Default Re: "isus" folder after installation

There's an update.ini file which tells Application Manager your UserID but that folder should be hidden from Finder. If for some reason it isn't, here's a Terminal command to hide it:

Code:
chflags hidden ~/isus
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-01-2015, 02:42 AM
clausiii's Avatar
clausiii clausiii is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Vienna, Austria
Posts: 1,816
Default Re: "isus" folder after installation

thanks for the info!

But in such situations i always ask myself: why don´t they just do these files and folders in their own folder (f.e. Applications/Avid/isus/)???
__________________
My ears! My ears!
clausiii
-----------------
MacBook Pro i7 Quad 2.6GHz 16GB RAM
ProTools 2020.11
Avid S1
Avid Dock
Avid Control
Digidesign Command|8
macOS Catalina
MOTU 4pre
MOTU Track16
Axiom Pro 25
LinnStrument 128
Roli Seaboard Block

tons of stomp boxes
tube amps
guitars
noise
Reply With Quote
  #4  
Old 04-01-2015, 02:51 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 21,503
Default Re: "isus" folder after installation

I don't know, but as this seems to be tied to user, then the user home folder is the proper place for it. Beats me why it is not in the user library, though.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-01-2015, 03:47 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,582
Default Re: "isus" folder after installation

Java related. App manager uses java. Creation of this folder is a bug and has been logged.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-01-2015, 10:24 AM
beatlogik beatlogik is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Los Angeles
Posts: 55
Default Re: "isus" folder after installation

I'm just relieved that it's not spyware from Avid's extremist militant faction
Reply With Quote
  #7  
Old 05-16-2015, 05:56 PM
Roulette Records's Avatar
Roulette Records Roulette Records is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: San Francisco, CA. USA
Posts: 352
Default

Quote:
Originally Posted by Drew Mazurek View Post
Java related. App manager uses java. Creation of this folder is a bug and has been logged.
I got this too - right after installation (of PT12).

If its a bug, then can I delete the folder with no harmful side effects ?
__________________
ROULETTE RECORDS™
(415)334-8742 office
(267)219-4490 fax
www.rouletterecords.com
info@rouletterecords.com


Any fool can complicate things;
It takes a genius to simplify them

__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 05-16-2015, 10:56 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 21,503
Default

Quote:
Originally Posted by Roulette Records View Post
If its a bug, then can I delete the folder with no harmful side effects ?
I have no idea, but why wouldn't you just hide it, therefore if it is needed it would still be there?
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #9  
Old 05-16-2015, 11:18 PM
Roulette Records's Avatar
Roulette Records Roulette Records is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: San Francisco, CA. USA
Posts: 352
Default

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
I have no idea, but why wouldn't you just hide it, therefore if it is needed it would still be there?
Well if I told you, everyone would just laugh at me :-D

Basically, I am OCD. And if a pimple is there, I cringe at just covering it with make-up. lol

If this is indeed a bug, who is to say this folder is not doing some damage ? Me personally, I'd like to get rid of it, or have it go in the proper place.

Kinda been tripping on all these App makers lately. It seems neatly organizing the components and things that run their App is a thing of the past. Now there is stuff straggled out all over my system to to user, etc.. Not neat, like it used to be. IMO, everything from Avid should be in the Avid folder. I cringed when I seen Application Manager was installed in the Applications by itself. I installed the AIR and Xpand content on a library drive right... plug ins themselves on the OS drive. When I went to look at everything, in the content folder on the library drive are a bunch of plug ins ! And some other weird stupid unneeded stuff. Content is content, leave it at that. Now that drive looks sloppy :-( I don't know what I can delete or not. lol

So if I do decide to hide it, how would I get it back if someone chimes in here and tells us it should be moved ?
__________________
ROULETTE RECORDS™
(415)334-8742 office
(267)219-4490 fax
www.rouletterecords.com
info@rouletterecords.com


Any fool can complicate things;
It takes a genius to simplify them

__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 05-16-2015, 11:30 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 21,503
Default

Quote:
Originally Posted by Roulette Records View Post
So if I do decide to hide it, how would I get it back if someone chimes in here and tells us it should be moved?
This removes the folder:

Code:
rm -Rf ~/isus
...and it doesn't matter if it's hidden from Finder or not.

This unhides the folder from the Finder:

Code:
chflags nohidden ~/isus
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Unable to locate the settings folder" plugin error question GoodandEvil Pro Tools 11 1 12-30-2013 04:55 PM
Save as > "Could not 14404 because File or folder not found (-43) while opening "..." Elias Stiza 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-10-2012 07:06 PM
Installation Problem - "A Pro tools installation has been detected on you computer" Nikkimac7049 Pro Tools M-Powered (Win) 2 02-10-2012 07:02 PM
"Digidesign" Folder not shown in "Application Support" jollyboss 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 02-01-2012 02:12 AM
"fade file" folder out of my session's main folder! preachers Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 03-11-2009 09:08 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:07 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com