Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Getting Started

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-12-2021, 06:23 PM
1Monty_D3 1Monty_D3 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2020
Location: Yucaipa
Posts: 14
Default Help! I shrunk Pro Tools!

Help! I don't know what I did, but I made everything tiny! Everything! Somehow I made the whole Pro Tools app, edit window and everything so tiny I can't hardly see it! I can maximize like you can with any window, but everything in it is still teency tiny. Shutting down doesn't help because it opens up the way it was when it's closed.
__________________
Dell XPS 15
Windows 10
Pro Tools 2020.11.0
Focusrite 2i2 interface
Reply With Quote
  #2  
Old 04-13-2021, 09:12 AM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 1,336
Default Re: Help! I shrunk Pro Tools!

Quote:
Originally Posted by 1Monty_D3 View Post
Help! I don't know what I did, but I made everything tiny! Everything! Somehow I made the whole Pro Tools app, edit window and everything so tiny I can't hardly see it! I can maximize like you can with any window, but everything in it is still teency tiny. Shutting down doesn't help because it opens up the way it was when it's closed.
I am a Mac guy BUT ::

If your sure it is something in PT (and not some view option key stroke in Windows)

Try Trashing Pro Tools Preferences ..................

Before trashing Pro Tools preferences, follow these steps to show hidden folders:

Windows 8 & 10

First before trashing PT preferences.... Click ‘View’ in your File Explorer window, then check Hidden items above Show/hide.


Then ::
Trashing Pro Tools Preferences in Windows
Pro Tools 11, 12, and 2018 (I am assuming 2020 .11)

Close Pro Tools.
Hold the Windows key on your keyboard and press R.
When the Run window appears, type %appdata% and press OK.
Open the Avid folder, and delete the Pro Tools folder.
Restart your computer and launch Pro Tools.
__________________
System :
Avid Carbon interface , PT Ultimate 2021.3.1 .....Mid 2020 iMac 27" 3.8GHz 8-core i7 10th Gen processor,,128GB 2666MHz DDR4 memory,,2TB SSD storage,,Radeon Pro 5700 XT with 16GB of GDDR6 memory,, on Catalina 10.15.7

"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding" Albert Einstein

Enjoy the Journey
.... Kev...
Reply With Quote
  #3  
Old 04-13-2021, 10:36 AM
Top Jimmy's Avatar
Top Jimmy Top Jimmy is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 5,512
Default Re: Help! I shrunk Pro Tools!

Windows has a display setting that essentially magnifies the things open on the screen so that they’ll be bigger when opened on a small screen. I forget the name of the setting but it typically defaults to 125% or more on laptops. Look in your display settings for one that increases the size of windows and apps.
__________________
James Cadwallader

Hackintosh - Gigabyte Z77X-UP5TH, Intel Core i7-3770K, 32GB 1600Mhz DDR3, 2x SATA 6Gb/s 240GB SSD, 3x SATA 6Gb/s 1TB HDD, 1x Glyph 2TB USB3 HDD, Mojave 10.14.6.

Pro Tools Ultimate 2021.3, HD Native, Focusrite Red 8Pre (Mac)
Pro Tools 2020.12, Mbox3 (Win)

Presonus Faderport, Pro Tools | Control
Reply With Quote
  #4  
Old 04-13-2021, 10:38 AM
1Monty_D3 1Monty_D3 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2020
Location: Yucaipa
Posts: 14
Default Re: Help! I shrunk Pro Tools!

Thanks for the help. It was an emergency situation, so I uninstalled Pro Tools & then re-installed it. The most difficult thing for me to learn was that I had to install the same version of PT.
Back to normal now. Maybe your fix would have been better & saved me time.
I could tell it wasn't a Windows problem because no other windows were affected.
__________________
Dell XPS 15
Windows 10
Pro Tools 2020.11.0
Focusrite 2i2 interface
Reply With Quote
  #5  
Old 04-13-2021, 10:40 AM
1Monty_D3 1Monty_D3 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2020
Location: Yucaipa
Posts: 14
Default Re: Help! I shrunk Pro Tools!

Quote:
Originally Posted by Top Jimmy View Post
Windows has a display setting that essentially magnifies the things open on the screen so that they’ll be bigger when opened on a small screen. I forget the name of the setting but it typically defaults to 125% or more on laptops. Look in your display settings for one that increases the size of windows and apps.
That's what I thought too. But I couldn't find it. So I ended up uninstalling PT and then re-installing it.
Thanks for your reply & your tip. I'll bet you were right.
__________________
Dell XPS 15
Windows 10
Pro Tools 2020.11.0
Focusrite 2i2 interface
Reply With Quote
  #6  
Old 04-13-2021, 10:42 AM
1Monty_D3 1Monty_D3 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2020
Location: Yucaipa
Posts: 14
Default Re: Help! I shrunk Pro Tools!

It was an emergency situation, so I uninstalled Pro Tools & then re-installed it. The most difficult thing for me to learn was that I had to install the same version of PT.
Back to normal now.
I could tell it wasn't a Windows problem because no other windows were affected.
Thanks to everyone for your help & tips.
__________________
Dell XPS 15
Windows 10
Pro Tools 2020.11.0
Focusrite 2i2 interface
Reply With Quote
  #7  
Old 04-14-2021, 05:56 AM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 1,336
Default Re: Help! I shrunk Pro Tools!

Quote:
Originally Posted by 1Monty_D3 View Post
It was an emergency situation, so I uninstalled Pro Tools & then re-installed it. The most difficult thing for me to learn was that I had to install the same version of PT.
Back to normal now.
I could tell it wasn't a Windows problem because no other windows were affected.
Thanks to everyone for your help & tips.
Just know for future reference that Trashing PT Preferences is often a cure for many problems and is a recommended first step to reinstalling, being much quicker. Because you can trash the folder and simply relaunch.
__________________
System :
Avid Carbon interface , PT Ultimate 2021.3.1 .....Mid 2020 iMac 27" 3.8GHz 8-core i7 10th Gen processor,,128GB 2666MHz DDR4 memory,,2TB SSD storage,,Radeon Pro 5700 XT with 16GB of GDDR6 memory,, on Catalina 10.15.7

"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding" Albert Einstein

Enjoy the Journey
.... Kev...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: Pro Tools HD 8 + Pro Tools HD 9 + Pro Tools 9 Bundle iLOK license Delta Music Belgium Buy & Sell 1 02-27-2019 03:33 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:55 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com