Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-18-2009, 03:32 PM
Londoner Londoner is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: London
Posts: 18
Default about to buy FireWire cardbus card

This post is an adjunct to my other one: http://duc.digidesign.com/showthread.php?t=253922

I have ordered two OWC Mercury Elite Al-PRO external disk drives as recommended, the kind with two FW400 ports. One disk for my Pro Tools sessions, one for Kontakt samples. I plan to keep all connections at 400 Mb/s with 6-pin cables.

I've been scared away from using a FireWire hub. And it may be risky to daisy-chain two disk drives with my 002 Rack. Better to put the Kontakt drive on a separate FireWire bus, yes?

So I'm planning to buy a cardbus FireWire card for my 17-inch PowerBook G4 which has a slot "that accepts Type I and Type II PCMCIA cards, including CardBus-format cards". System Profiler tells me that my cardbus slot is named "TXN,PCIXXXX-00". I seem to recall that it's a 32-bit slot but can't remember where (or if) I read that.

I previously tried a card with a VIA chipset, and whenever it was in the slot, the Mac told me to restart. The computer wouldn't function at all with that card in the slot.

So I'm listening to the advice which seems to say I need a Texas Instrument chipset. Would this do? http://www.partsdata.co.uk/PCMCIA_PC...ARD-12120.html

You can probably find a cheaper card in the USA, but I'm in London and have to pay shipping from the USA plus customs tax on top of that. So if I can source this in Europe I'll have lower shipping costs and no customs tax.

Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-29-2009, 03:22 AM
Londoner Londoner is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: London
Posts: 18
Default Re: about to buy FireWire cardbus card

The answer is:

Yes, this Texas Instrument card works well. For full details, see my other thread.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cardbus Firewire Card LincolnT 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 08-26-2009 09:06 PM
PCMCIA Cardbus Firewire Card acstctws 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 05-10-2006 07:42 AM
cardbus firewire adapter? wjake 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-23-2005 12:04 PM
Laptop firewire cardbus BobbyCasa 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-03-2005 02:29 PM
PB G3 w/ firewire cardbus - need HELP christian anthony 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-04-2003 01:19 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:25 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com