Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-21-2017, 06:24 PM
sircletus sircletus is offline
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Akron, OH
Posts: 6
Default What is it with PT 12 and re-linking?!

I'm about to lose my mind. I've got a session that can't find and re-link audio files. No big deal, right? Happens all the time, manually re-link. No biggie. But this session has me pulling my hair out.

When I open up the Workspace to re-link, the actual file path shown for each inactive audio file is, in fact, completely correct. The session is looking in the correct folder and can't find the damn files. Even attempting to manually re-link, searching ONLY the correct directory doesn't work.

PT 12.2.1, Yosemite, FileVault Off.

I've tried opening the session from my local drive as well as external drives. Workspace always shows correct path, PT still WILL NOT re-link the damn files.

What am I missing?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-22-2017, 03:27 AM
melloj melloj is offline
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: England
Posts: 206
Default Re: What is it with PT 12 and re-linking?!

I've had this problem with omf files on PC. Incredibly frustrating. In the end I had to manually search each file to relink it. I believe it's something to do with the missing clip names being different to the actually audio file names. In the audio files folder the names will be whatever they were named originally but Pro Tools gives them it's own ID. Still not a 100% sure what the issue is but it's something like that.

If you look in the clip list and look at the ID of the missing file, then visually identify it in the audio files folder via relink dialogue box, click on it and it should relink. It's painfully time consuming but works.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-22-2017, 06:24 AM
sircletus sircletus is offline
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Akron, OH
Posts: 6
Default Re: WTF is with PT 12 and re-linking?!

I can't even re-link manually! It won't find any candidates, let alone allow me to re-link them. Even more annoying: the unique IDs are the same and it STILL won't identify the correct file as a candidate.

Am I forgetting a step somewhere?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SC48 pops when linking or un linking stereo channels lorenaguey VENUE Live Sound Systems 7 07-16-2013 09:11 AM
linking 2 or more 002's 72reissue 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 20 04-15-2009 08:53 AM
LINKING 2 002's and 2 G5's lastminute 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 03-29-2007 07:30 PM
Linking PC's press 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 10-21-2004 02:51 PM
Linking the 001 to 002 audio1420 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 05-27-2003 08:38 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:13 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com