Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control App

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-01-2015, 12:49 PM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,780
Default Avid say that the Dock works standalone with an iPad

hi, Avid say that the Dock works standalone with an iPad ... i copied this from the PT experts page ..

does anyone know what they mean by this ??

thx john
__________________
Macmini M1 8/512 -OS 12.3.1 and PT2022.4
Logic Pro X 10.7.4
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS11.6.5 - PT 2021.3
Logic Pro X 10.7.4
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
  #2  
Old 11-01-2015, 05:24 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 19,915
Default Re: Avid say that the Dock works standalone with an iPad

Quote:
Originally Posted by john1192 View Post
hi, Avid say that the Dock works standalone with an iPad ... i copied this from the PT experts page ..

does anyone know what they mean by this ??

thx john
Presumably it means you don't need an S3.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-02-2015, 07:24 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,780
Default Re: Avid say that the Dock works standalone with an iPad

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
Presumably it means you don't need an S3.
ah .. strange wording .. thx that makes sense
__________________
Macmini M1 8/512 -OS 12.3.1 and PT2022.4
Logic Pro X 10.7.4
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS11.6.5 - PT 2021.3
Logic Pro X 10.7.4
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
  #4  
Old 11-03-2015, 02:02 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 39,425
Default Re: Avid say that the Dock works standalone with an iPad

The screen on the dock actually IS your iPad(not sure you were clear on that) which begs the question as to whether the dock(with iPad) will work along side another iPad running the PT Control app?
__________________
HP Z4 workstation, Mbox Studio
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 11-03-2015, 02:19 PM
Wall2Wall Wall2Wall is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Starling City
Posts: 765
Default Re: Avid say that the Dock works standalone with an iPad

I was under the impression that the Dock could work, standalone without the iPad, thru it's ethernet connection. Swore I read that somewhere.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-26-2016, 09:24 PM
MixerGuy MixerGuy is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: LA CA USA
Posts: 1,015
Default Re: Avid say that the Dock works standalone with an iPad

I had a quick demo of the Avid Dock at NAMM

As a professional "fader jockey" (engineer) there is one VERY big downside to the current design.

I am hoping this downside can be changed - maybe in version 2 software (so to speak) and be made a preference......

As it is now - to get the fader into any automation mode - you press the automation mode button on The Dock (read, touch, latch, write, trim, etc) THEN WHILE HOLDING THAT .... YOU HAVE TO PRESS "SEL" (for select) with another finger.

It is a two finger process to change the automation mode.

Every

Single

Time.

And that is 100% a deal breaker for me.

Why?


Because ....

If I am going to do something 5,000 times a day, it had better be easy, quick, and most importantly ergonomic!!

Does anyone else agree with me?!?!!!
Reply With Quote
  #7  
Old 01-27-2016, 07:48 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,780
Default Re: Avid say that the Dock works standalone with an iPad

I am in Full Agreement !!! they need some new blood to help them design hardware ...


Quote:
Originally Posted by MixerGuy View Post
I had a quick demo of the Avid Dock at NAMM

As a professional "fader jockey" (engineer) there is one VERY big downside to the current design.

I am hoping this downside can be changed - maybe in version 2 software (so to speak) and be made a preference......

As it is now - to get the fader into any automation mode - you press the automation mode button on The Dock (read, touch, latch, write, trim, etc) THEN WHILE HOLDING THAT .... YOU HAVE TO PRESS "SEL" (for select) with another finger.

It is a two finger process to change the automation mode.

Every

Single

Time.

And that is 100% a deal breaker for me.

Why?


Because ....

If I am going to do something 5,000 times a day, it had better be easy, quick, and most importantly ergonomic!!

Does anyone else agree with me?!?!!!
__________________
Macmini M1 8/512 -OS 12.3.1 and PT2022.4
Logic Pro X 10.7.4
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS11.6.5 - PT 2021.3
Logic Pro X 10.7.4
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
  #8  
Old 01-28-2016, 08:17 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,737
Default Re: Avid say that the Dock works standalone with an iPad

Quote:
Originally Posted by Wall2Wall View Post
I was under the impression that the Dock could work, standalone without the iPad, thru it's ethernet connection. Swore I read that somewhere.
possibly but that would truly limit it's functionality and usefulness.....


Plugin control via the dock "could be" awesome.
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-28-2016, 08:52 AM
john1192 john1192 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,780
Default Re: Avid say that the Dock works standalone with an iPad

here is how they get us .. give us the Free Control Software but make it so crippled that you have to buy a Dock for 1199.00 to unleash the Beast !!! i would not be surprised if it goes this way .. One Fader and an MC Transport - and you need to buy an iPad to boot !!!

i will be very surprised if the Free version gets all the features of the Dock Version .. if it does i will eat a virtual hat !!
__________________
Macmini M1 8/512 -OS 12.3.1 and PT2022.4
Logic Pro X 10.7.4
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS11.6.5 - PT 2021.3
Logic Pro X 10.7.4
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
  #10  
Old 01-28-2016, 09:12 AM
mesaone mesaone is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: USA
Posts: 5,254
Default Re: Avid say that the Dock works standalone with an iPad

Quote:
Originally Posted by john1192 View Post
One Fader and an MC Transport
Whether or not it's worth it is a good question, but I own an MC transport and can assure you the Dock is not just a transport with a fader attached.
__________________
Pro Tools HD 12.4, Pro Tools "Vanilla" 12.4, Artist Transport, 2x Artist Mix
Studio Blue: RME UCX, Win7 Pro, i7 960, 16GB || Studio Green: RME Babyface, Win10, i7 7700HQ, 16GB
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Avid Pro Tools Control for iPad nst7 Avid S1, S3, Dock and Control App 261 10-13-2015 12:33 PM
Standalone no longer works? awritersparadise Eleven Rack 1 03-17-2015 05:27 PM
Avid releases Avid Studio for iPad nst7 Post - Surround - Video 4 02-05-2012 07:26 PM
Avid iPad Apps Electrox General Discussion 2 03-25-2011 04:12 PM
Avid media dock drive formatting for protools Dana Thomas 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-09-2001 02:25 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:51 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com