Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-05-2010, 10:18 AM
clusterer clusterer is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: vienna
Posts: 575
Default OMNI - "control-able mic gain?

hi,

does anybody know if omnis micpre-gains are control-able/remote-able within pro tools´ GUI.

thnx in advance!
__________________
G. Rasek - recording engineer - www.overdub.at - european VO talents via source-connect - PTHD
Reply With Quote
  #2  
Old 02-18-2011, 08:07 AM
PierrevC PierrevC is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Belgium
Posts: 58
Default Re: OMNI - "control-able mic gain?

Bump,
same question here...

I was hoping to control it via the mix window mic preamps tab???

Could Anyone with a OMNI chck this for us?

Thanks,
Pierre
Reply With Quote
  #3  
Old 02-18-2011, 09:21 AM
diamondschwin diamondschwin is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Nashville/NYC
Posts: 506
Default Re: OMNI - "control-able mic gain?

unfortunately not...

sorry!
__________________
Max Holland
Producer / Re-Recording Mixer
Nashville / NYC

MKD Creative
Reply With Quote
  #4  
Old 02-18-2011, 10:05 AM
PierrevC PierrevC is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Belgium
Posts: 58
Default Re: OMNI - "control-able mic gain?

Hey thanks diamondschwin,

And Arrggg

Incredible, so you can make a monitormix in the box but no gain control?

Anyone figured out the remote port function yet?
Maybe it's possible that way.

In post world it means we have to buy expensive digilink cable from the machine room to the studio, be pleased by the fan noise of the omni, and some more audio cable to get back to the machine room...

Digi is it planned to be integrated any time soon or do we skip the omni in post world?

Thanks,
Pierre
Reply With Quote
  #5  
Old 02-18-2011, 12:06 PM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,842
Default Re: OMNI - "control-able mic gain?

Right now the remote port has no purpose, but hopefully they put in there for a reason and will be making something to use it for.

I thought I read somewhere that the preamps are controllable from an Icon control surface, but I could be wrong.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-24-2011, 02:47 AM
PierrevC PierrevC is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Belgium
Posts: 58
Default Re: OMNI - "control-able mic gain?

Haven't come across any info about icon being able to control the omni.
All PT control surfaces are able to control the PRE though midi only.

Digi could we have a yes or no please is it meant to be remote controlable in the near future or should we really forget it for 1 room post studio's.
And if possible the cabling schemes...

Thanks,
Pierre
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how to control "guitar in" input gain ? oplatner Eleven Rack 8 07-09-2012 05:27 PM
OMNI Preamp gain stargazer Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 05-17-2012 12:43 PM
New Omni....Pre Amp Gain Knob Doesn't Work tomhartman Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 4 05-16-2012 06:51 PM
OMNI Preamp gain stargazer Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 05-14-2012 02:59 PM
If the Mic is the "interface," where's the gain control? novicegirl Pro Tools SE and Essential (Win) 4 09-09-2010 03:56 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:27 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com