Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-11-2009, 12:04 PM
:Rob: :Rob: is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Battlestation
Posts: 46
Default OSX spaces and PT windows

Hi,
I need a mac guru advise.

I'm wondering if there is a way to assign EDIT window to a space and MIX window to another space and switch between them easily with this OSX feature. It seems it's only possible to switch between app.

Is there a script or hack to change this?

Thx
Reply With Quote
  #2  
Old 06-12-2009, 01:15 AM
Holly73 Holly73 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ulm, Germany
Posts: 522
Default Re: OSX spaces and PT windows

AFAIK it is only possible to assign "whole apps" to different spaces. But I don't understand what you are trying to do. For switching spaces you need keyboard shortcuts or some clicks anyway... so why don't you just use the PT shortcuts to switch between Edit and Mix window?
__________________
 MBPr 15" (Mid 2015) i7, PT12.4, Studio One 3, UA Apollo Quad Firewire
Reply With Quote
  #3  
Old 06-12-2009, 04:26 AM
:Rob: :Rob: is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Battlestation
Posts: 46
Default Re: OSX spaces and PT windows

Quote:
Originally Posted by Holly73 View Post
AFAIK it is only possible to assign "whole apps" to different spaces. But I don't understand what you are trying to do. For switching spaces you need keyboard shortcuts or some clicks anyway... so why don't you just use the PT shortcuts to switch between Edit and Mix window?
You are right. Using cmd = is the same as switching in between spaces, same amount of clicks. Never thought about that. Thanks.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-12-2009, 05:08 AM
johnbhoy johnbhoy is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 113
Default Re: OSX spaces and PT windows

On a slightly different idea.

I have a logitech mx518 gaming mouse and i have serveral shortcuts set up on that for quick workflow and it works really well on mac.

Its actually better on mac than xp because on windows you cannot send the Window key as a shortcut which is a pain in the erse.

For example this mouse has 7 configurable buttons. ONe switches between mixer and edit... one brings up workspace. two assigned to zoom vertically and then horizontially on selected region. then one to bring it all back down to normal view again. all works very well and for me its very quick
Reply With Quote
  #5  
Old 06-12-2009, 06:28 AM
:Rob: :Rob: is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Battlestation
Posts: 46
Default Re: OSX spaces and PT windows

Quote:
Originally Posted by johnbhoy View Post
On a slightly different idea.

I have a logitech mx518 gaming mouse and i have serveral shortcuts set up on that for quick workflow and it works really well on mac.

Its actually better on mac than xp because on windows you cannot send the Window key as a shortcut which is a pain in the erse.

For example this mouse has 7 configurable buttons. ONe switches between mixer and edit... one brings up workspace. two assigned to zoom vertically and then horizontially on selected region. then one to bring it all back down to normal view again. all works very well and for me its very quick
That's interesting too. The Mx518 mouse is $39.99 and is worth a try.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-12-2009, 07:52 AM
protoolsfanatic protoolsfanatic is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 43
Default Re: OSX spaces and PT windows

let's say that u have 2 spaces horizontal, so you are now in the left space with pro tools opened and u see the mix window,
click on the top bar of the mix window, and without to release the click, press CTRL-2, this will make ur mix window go to the 2nd space.

but also there is another simplest way, assuming that u are in the left space for example, just grab the mix window from the top and drag it right right on the screen until it goes to the right space

then u can switch spaces quickly with ctrl - arrows , or u switch spaces with ctrl-1-2 etc. (if u can't , system prefs -> expose -> spaces -> on bottom is the settings)

but also, if u don't use spaces, and u have both Mix and Edit window in 1 monitor opened, u can just press CMD - ` (very nice OSX command that cycles between windows!)

peace :)
Reply With Quote
  #7  
Old 06-12-2009, 08:34 AM
:Rob: :Rob: is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Battlestation
Posts: 46
Default Re: OSX spaces and PT windows

Quote:
Originally Posted by protoolsfanatic View Post
let's say that u have 2 spaces horizontal, so you are now in the left space with pro tools opened and u see the mix window,
click on the top bar of the mix window, and without to release the click, press CTRL-2, this will make ur mix window go to the 2nd space.

but also there is another simplest way, assuming that u are in the left space for example, just grab the mix window from the top and drag it right right on the screen until it goes to the right space

then u can switch spaces quickly with ctrl - arrows , or u switch spaces with ctrl-1-2 etc. (if u can't , system prefs -> expose -> spaces -> on bottom is the settings)

but also, if u don't use spaces, and u have both Mix and Edit window in 1 monitor opened, u can just press CMD - ` (very nice OSX command that cycles between windows!)

peace :)
Hey this sounds like what I was looking for...
I'll try it later today.
Cheers,
Reply With Quote
  #8  
Old 06-12-2009, 01:25 PM
:Rob: :Rob: is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Battlestation
Posts: 46
Default Re: OSX spaces and PT windows

@protoolsfanatic: thanks it works.

@johnbhoy: I've ordered the Mx 518
Reply With Quote
  #9  
Old 06-16-2009, 06:35 PM
:Rob: :Rob: is offline
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Battlestation
Posts: 46
Default Re: OSX spaces and PT windows

hey johnboy,
I'd appreciate some help in setting up the mx 518 mouse. can u pls tell me where you found the drivers for OSX? the original installation disc in only for vista and xp
Reply With Quote
  #10  
Old 06-16-2009, 09:24 PM
srslab srslab is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Aurora, Colorado
Posts: 117
Default Re: OSX spaces and PT windows

I've noticed that certain windows (example system performance) are popout windows and can be moved around. I wish they would do the same for the mix window to be able to move it to another space/monitor.
__________________
James Shelby
SRS Labs
Aurora, Colorado
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
QL Spaces out now JMDNYC AAX Plug-ins 1 09-25-2013 07:36 AM
Spaces Crashes iasandy Windows 0 01-15-2013 02:19 AM
PT windows follow me in spaces (transport, memory locations, etc.) kirkbross 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 04-29-2010 04:51 PM
Spaces in Leopard tsoura 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 11-17-2008 11:24 AM
How many rack spaces does the 002 R use? jazzsounds 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 14 10-03-2003 04:00 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:46 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com