Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-07-2007, 07:10 AM
nincompoop nincompoop is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: timbuktu
Posts: 37
Default graphic freezes in mixer and edit windows

Hello,

running LE 7.3.1 with the 002 rack on XP pro with an Nvidia 6200 card.
Since 7.3.1 I get graphic display freezes in mixer and edit windows. In the edit window, mutes won't light up, the play button wont light up etc. In the mixer, when I touch a button there is a total freeze and I cannot move or change anything anymore. What helps in both windows is to maximize and restore the window to deblock it, but it keeps freezing when it is recalled from another window.
All optimizations are done on the pc, all is streamlined. It's pretty annoying. Any hints?
Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 02-07-2007, 07:14 AM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: graphic freezes in mixer and edit windows

General Troubleshooting - Pro Tools 6 & 7 Win XP






Read it. You haven't obviously, because you didn't post detailed specifications about your computer as directed there.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #3  
Old 02-07-2007, 08:22 AM
nincompoop nincompoop is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: timbuktu
Posts: 37
Default Re: graphic freezes in mixer and edit windows

Thanks but i've read and done all that, I wouldn't be posting here otherwise.
Now it seems restoring thw windows won't help alone, I have to switch back and forth between mixer and edit to unlock the freeze...
Reply With Quote
  #4  
Old 02-07-2007, 08:27 AM
JMS40 JMS40 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Gnashville
Posts: 6,347
Default Re: graphic freezes in mixer and edit windows

Hey nincompoop-
Might want to try going over that thread again...

Quote:
Note: To enable other users to help you, please include all of your system details when posting an issue to the DUC; Pro Tools hardware, Pro Tools software version, CPU, OS version, Motherboard make/model, chipset, amount of RAM, type of hard drives used, etc.

- SiSoftware's Sandra Lite application can be used to post your full system profile:
www.sisoftware.net
Under SiSoftware Sandra, click on "Download & Buy" to download the free Sandra Lite version or purchase other versions.

Reply With Quote
  #5  
Old 02-07-2007, 08:42 AM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: graphic freezes in mixer and edit windows

Which is why I posted the link. if anyone here is going to help, they are going to need more details.

Also, if you overlooked the instruction to post details, you may have overlooked something else.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #6  
Old 02-07-2007, 09:54 AM
nincompoop nincompoop is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: timbuktu
Posts: 37
Default Re: graphic freezes in mixer and edit windows

Ok sorry guys, so here goes...I doublechecked the troubleshoot / optimisations, nothing helped.
Thanks!

SiSoftware Sandra

System
Host Name : PIV2400
User : Claude
Workgroup : MSHOME

Processor
Model : 1x Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.40GHz
Speed : 2.41GHz
Performance Rating : PR2629 (estimated)
Cores per Processor : 1 Unit(s)
Threads per Core : 1 Unit(s)
Internal Data Cache : 8kB Synchronous, Write-Thru, 4-way set, 64 byte line size, 2 lines per sector
L2 On-board Cache : 512kB ECC Synchronous, ATC, 8-way set, 64 byte line size, 2 lines per sector

Mainboard
Bus(es) : AGP PCI USB FireWire/1394 i2c/SMBus
MP Support : 2 Processor(s)
MP APIC : No
System BIOS : Award Software International, Inc. F3
Mainboard : Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-8SQ800 Ultra
Total Memory : 1GB DDR-SDRAM

Chipset 1
Model : Silicon Integrated Systems (SiS) SiS655 CPU to PCI Bridge
Front Side Bus Speed : 4x 134MHz (536MHz data rate)
Total Memory : 1GB DDR-SDRAM
Memory Bus Speed : 2x 201MHz (402MHz data rate)

Video System
Monitor/Panel : Plug and Play Monitor
Adapter : NVIDIA GeForce 6200

Physical Storage Devices
Removable Drive : Floppy disk drive
Hard Disk : Maxtor 6E040L0 (38GB)
Hard Disk : Maxtor 6Y080L0 (76GB)
Hard Disk : ITE Disk Array 0 SCSI Disk Device (279GB)
CD-ROM/DVD : AOPEN DVD1648/LKY (CD 48X Rd) (DVD 6X Rd)
CD-ROM/DVD : BENQ DVD DD DW1650 (CD 48X Rd, 48X Wr) (DVD 6X Rd, 6X Wr)

Logical Storage Devices
Hard Disk (C:) : 17GB (6.4GB, 39% Free Space) (NTFS)
Hard Disk (H:) : 22GB (11GB, 50% Free Space) (NTFS)
2A (D:) : 38GB (7.3GB, 19% Free Space) (NTFS)
2B (E:) : 38GB (12GB, 33% Free Space) (NTFS)
TOM (J:) : 279GB (226GB, 81% Free Space) (NTFS)
CD-ROM/DVD (F:) : N/A
CD-ROM/DVD (G:) : N/A
3.5" 1.44MB (A:) : N/A

Peripherals
Serial/Parallel Port(s) : 3 COM / 1 LPT
USB Controller/Hub : NEC PCI to USB Open Host Controller
USB Controller/Hub : NEC PCI to USB Open Host Controller
USB Controller/Hub : Standard Enhanced PCI to USB Host Controller
USB Controller/Hub : SiS 7001 PCI to USB Open Host Controller
USB Controller/Hub : SiS 7001 PCI to USB Open Host Controller
USB Controller/Hub : SiS 7001 PCI to USB Open Host Controller
USB Controller/Hub : SiS 7002 USB 2.0 Enhanced Host Controller
USB Controller/Hub : USB Root Hub
USB Controller/Hub : USB Root Hub
USB Controller/Hub : USB Root Hub
USB Controller/Hub : USB Root Hub
USB Controller/Hub : USB Root Hub
USB Controller/Hub : USB 2.0 Root Hub
USB Controller/Hub : USB Root Hub
FireWire/1394 Controller/Hub : OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller
Keyboard : Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard
Mouse : PS/2 Compatible Mouse

MultiMedia Device(s)
Device : Waveterminal 2496 EWDM Controller By EGOSYS

Communication Device(s)
Device : SoftV92 Data Fax Modem

Printers and Faxes
Model : hp deskjet 5550 series

Power Management
AC Line Status : On-Line

Operating System(s)
Windows System : Microsoft Windows XP/2002 Professional 5.01.2600 (Service Pack 2)

Network Services
Adapter : Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC

Performance Tips
Warning 100 : Large memory sizes should be made of Registered/Buffered memory.
Notice 5901 : CD 1x= 150kB/s; Exercise caution when comparing measured versus published ratings.
Notice 5902 : DVD 1x= 11.08Mbps Exercise caution when comparing measured versus published ratings.
Tip 2 : Double-click tip or press Enter while a tip is selected for more information about the tip.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-07-2007, 10:03 AM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,815
Default Re: graphic freezes in mixer and edit windows

Quote:
Chipset 1
Model : Silicon Integrated Systems (SiS) SiS655 CPU to PCI Bridge
SiS chipsets are not compatible with Pro Tools. This info is in our compatibility documents and has been covered numerous times here on the DUC.
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #8  
Old 02-07-2007, 10:26 AM
nincompoop nincompoop is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: timbuktu
Posts: 37
Default Re: graphic freezes in mixer and edit windows

Ok so what does this mean??? not compatible - why does it not seem to affect anything but the graphics then?
everything else works, and a few back and forth switches solve the problem.
So I have to buy a new motherboard??? Great. I really thought this hassle was over after buying Pc after PC, optimizing, tweaking, buying ram etc etc etc. for my years with Cubase SX3.
Is this likely to affect my workflow in any other way?

Reply With Quote
  #9  
Old 02-07-2007, 11:22 AM
JMS40 JMS40 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Location: Gnashville
Posts: 6,347
Default Re: graphic freezes in mixer and edit windows

Some components listed as "unsupported" or "incompatible" don't effect all users equally.
Unfortunately, SiS chipsets don't fall into that catagory.
It's a real show stopper and a new, compatible, motherboard or system is going to be necessary.

As you've found, all DAW's have different compatibility issues. Before you move forward with Pro tools, make sure you follow Digidesign requirements.

Sorry-
Reply With Quote
  #10  
Old 02-07-2007, 01:35 PM
nincompoop nincompoop is offline
Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: timbuktu
Posts: 37
Default Re: graphic freezes in mixer and edit windows

thanks JMS40 for your reply.
But - i've just been editing and recording for 2 hours without a single "showstopper", meaning no problem at all once the freezes were gone. So I just don't see in what sense my chipset should be a severe problem?
Thanks for any explanation...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I'm getting Graphic Freezes Again after MDW 3.0 25ghosts Pro Tools TDM Systems (Mac) 32 12-06-2009 09:47 AM
PT 7.3.1 - Still Features Random Graphic Freezes 25ghosts Pro Tools TDM Systems (Mac) 400 10-23-2007 09:04 AM
7.3 Graphic Freezes 25ghosts Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 12-29-2006 04:03 PM
Mixer freezes, but edit and transport work RicardoEscallon Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 08-24-2001 03:41 PM
graphic freezes janrudi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 04-25-2001 01:57 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:42 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com