Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > MIDI

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-20-2007, 04:14 PM
gw sound gw sound is offline
Member
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 123
Default Doubled midi notes using M-Audio Keystation Pro 88

I am using the keystation 88 into Protools HD 7.3 on a mac dual 2.7 gig on 10.4.8. When I record a midi track and then play back, I will hear some notes that sound out of phase. If I move those midi notes out of the way, there are little midi notes under them. It seems that others are having a similar problem, but no answers yet. Digi is aware of this problem when using quickpunch and/or count in, but I am seeing this when just straight recording. Any ideas? I don't think that the vi has anything to do with it, but I am using EWQLSO Platinum. I should also mention that using the commant to remove doubled midi notes does not help. These tiny notes must be removed one at a time by hand.
Thanks in advance
Reply With Quote
  #2  
Old 05-20-2007, 08:43 PM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Re: Doubled midi notes using M-Audio Keystation Pro 88

Do you have any other MIDI gear connected when this happens? And possibly MIDI input set to "All"? What happens if you record with MIDI input set the Keystation?

I'm not familiar with this keyboard - does it have Local control? When enabling MIDI thru in PT, Local control should be off.
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #3  
Old 05-21-2007, 10:19 PM
gw sound gw sound is offline
Member
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 123
Default Re: Doubled midi notes using M-Audio Keystation Pro 88

I have done a little more testing. I also have a Roland MKII controler. When I use this controler I have no doubled notes. As far as the settings on the M-Audio, it is pretty much plug and play. There may be a slight possibility that I am getting a bounce back on the keys because they are weighted and I am not a professional pianist. Other than that I am stumped. Maybe an issue with the controler itself? Any help would be appreciated.
Thanks again
Reply With Quote
  #4  
Old 08-09-2007, 11:36 AM
CapnChem CapnChem is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 49
Default Re: Doubled midi notes using M-Audio Keystation Pro 88

i have had this problem lots. turn off midi controller with pt running and then turn it back on. fixed it for half a dozen friends of mine.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-09-2007, 08:57 PM
soundboy35 soundboy35 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Depends
Posts: 1,300
Default Re: Doubled midi notes using M-Audio Keystation Pro 88

Does this seem to be happening to those using M-Audio keyboards or any in general? They are pretty much plug & play. This is a huge PITA!!!! What's the difference of using ALL when setting the inut on the MIDI track. I use Xpand a lot, and there doesn't seem to be a MIDI channel setting on it, and I get these doubled notes like crazy.. or the ever so famous small circular notes with the X in it, that lay beneath each note. That and the fact that some notes can not be moved by the grid setting 1/8th, or 32nd, etc. I'll get the note one line away from where it needs to be and the note just vanishes! Not using a USB hub also seems to make a difference, and I know that M-Audio does not support using any hubs. I have a whole other rant in the MIDI forum about other issues..
__________________
Mac Pro Dual 3GHz
PT 20.9.1.123
MacBook Pro 15in, 2.3gHz,i7 Quad Core
PT12.8.x
Reply With Quote
  #6  
Old 09-07-2007, 11:14 AM
proverb18 proverb18 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Sioux Falls, SD
Posts: 25
Default Re: Doubled midi notes using M-Audio Keystation Pro 88

I just posted another thread on this same subject before seeing this thread. Ihave a new AXIOM, so maybe it is a M-AUDIO thing. AND I am also using a MIDI HUB(EDIROL). It happens with all my VI's so I think it's a M-AUDIO issue.......hmmmmmmmm


Shawn
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ProTools 10 (HDX) with NI Maschine, doubled notes rcarline Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 11 10-29-2015 11:19 AM
Doubled midi notes using M-Audio Keystation Pro 88 gw sound Pro Tools TDM Systems (Mac) 19 10-31-2010 12:58 PM
Why Why Why Am I Getting Doubled Midi Notes While Recording??? epu 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 12-14-2009 05:44 PM
RE: Doubled midi notes- Problem Solved gw sound Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 05-23-2007 09:58 AM
Midi Notes Doubled KirinBenjamin 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 05-02-2002 10:24 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:06 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com