Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-22-2015, 12:47 PM
notedmusic notedmusic is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: California, near LA
Posts: 405
Default Still getting -9173 errors PLAY Kontakt info

Hi all. Anyone who has followed my harrowing journey knows that I am still trying to get the CPU errors resolved and I've had this issue for close to a year now with a windows machine, and two mac machines and with HD native and with core. I've had apple experts, the people from EWQL, and AVID look at my system and NO ONE can fix this problem.

At any rate... I found out that TEMPO changes trigger this problem every time. This is caused by a multitude of random factors, but I get it consistently with any kind of tempo alteration.

Something breaks with the combination of kontakt and play in switching tempos.

Still waiting to hear back from EW and AVID... my last conversation with them was several weeks ago.

Specs in my sig. Updated everything and optimized obviously.

Every release it seems to get a tiny bit more stable- I can get a few more instruments in, but still I have a ton of CPU left over, a ton of RAM left over and it throws the out of cpu message.

I'm on 11.3.1 now with 10.10.2
__________________
Composer/Sound Designer

Pro Tools 11 HD, 64Gb ram, 12tb SSD, 1909
HD Omni/Thunderbolt Native
A bucketload of libraries
www.Reverbnation.com/jedediahjenk
www.soundcloud.com/jedediahjenk
notedmusic.wix.com/jedediahjenk
Reply With Quote
  #2  
Old 02-22-2015, 12:52 PM
notedmusic notedmusic is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: California, near LA
Posts: 405
Default Re: Still getting -9173 errors PLAY Kontakt info

This dreaded error has haunted me from day one with PT.
Attached Images
File Type: png Screen Shot 2015-02-22 at 12.52.50 PM.png (20.9 KB, 0 views)
__________________
Composer/Sound Designer

Pro Tools 11 HD, 64Gb ram, 12tb SSD, 1909
HD Omni/Thunderbolt Native
A bucketload of libraries
www.Reverbnation.com/jedediahjenk
www.soundcloud.com/jedediahjenk
notedmusic.wix.com/jedediahjenk
Reply With Quote
  #3  
Old 02-22-2015, 03:33 PM
jryser's Avatar
jryser jryser is offline
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Plainfield, IN
Posts: 920
Default Re: Still getting -9173 errors PLAY Kontakt info

Very odd. I had problems with this from 11.2 but not 11.3. Had a stable system all the way to 11.1.3. It is ok now.
__________________
A Rig: MacBook Pro Spring 2013, 2.8Ghz I7, 16GB RAM,
OSX Mavericks 10.9.4, PT 11.2, MBox Pro 3, Glyph GT 050 Qx3 1.5 TB drives Thunderbolt-FW400, Presonus Faderport. 10 REMOVED!
B Rig:MacBook Pro Spring 11, 2.33 GHz I7, 16GB RAM, OSX Mavericks 10.9.4, PT 11.2, MBox Pro 3, Glyph Portagig 62 portable 1 TB drive Firewired with 400, Presonus Faderport. 10 REMOVED!
I am the main songwriter/performer for Midwest Whitetail, Cabela's Deer Nation, Spring Thunder, and Northern Waters Series!
Reply With Quote
  #4  
Old 02-22-2015, 07:57 PM
priyatsomo priyatsomo is offline
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Ann Arbor
Posts: 4
Default Re: Still getting -9173 errors PLAY Kontakt info

OMG!! this error code is the bane of my existence!
Just got my mac pro back from apple after they did extensive hardware tests and everything is fine on that end.
I just go through playback and then BAM -- the CPU shoots up to 100% and AAE-9173...or -9172... or -9171. ugggh.

Ive spent enough time on the phone with avid tech support in the past 3 weeks that I can recognize all three phone guys by voice. They say they have taken the problem to the avid developers or something, but it kinda seems like they might be starting to run out of ideas. The last thing they asked me to do was push a button on the mother board of the computer (which was unsuccessful) soo....

I get some weird stuff coming up in the console when the error code pops up like:

(2/12/15 2:03:50.000 PM kernel[0]: process Pro Tools[4294] caught causing excessive wakeups. Observed wakeups rate (per sec): 532; Maximum permitted wakeups rate (per sec): 150; Observation period: 300 seconds; Task lifetime number of wakeups: 45040)
and
(2/12/15 2:03:50.464 PM ReportCrash[4613]: Invoking spindump for pid=4294 wakeups_rate=532 duration=85 because of excessive wakeups)

Ohhhh I also have not noticed any relation to tempo changes however I will investigate further. I have noticed when I arm a track to record the CPU goes up. Have you noticed that?

Anyway, please let me know if you figure anything out for your system.
Best,
Priya

Mac Pro
Early 2009
Processor 2.93 GHz Quad-Core Intel Xeon
Memory 16GB 1066 MHz DDR3 ECC
Graphics NVIDIA Ge Force GT 120 512 MB
Software OS X 10.9.5 (13F34)
Pro Tools HD 11.3.1
PCI HD Native Card (in slot 2)
Avid HD IO 16/16 Analog
Reply With Quote
  #5  
Old 02-22-2015, 09:22 PM
lexaudio lexaudio is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: LA
Posts: 1,034
Default Re: Still getting -9173 errors PLAY Kontakt info

I've been on PT11.3 for about a week now.

With the lagging it has, and errors it really seems like a dog.

Is it just me or is Pro Tools REALLY going down hill?

They want us to pay annually for software that doesn't work?

MehAVID
__________________
Ultimate 2018.7
MacPro 12 Core 3.46 - 10.13.6
128 Gigs RAM
EFI flashed 580 GPU
3 card PCI-e expansion chassis.
Avid Artist Control
Apollo 8 Quad, Satellite Quad, Octo Card
Cranesong Avocet Monitor System.
WireWorld ProAudio Cables
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CPU 50-50% PT, 22% PC: Why? 9173 Errors dougdude9 Pro Tools 11 14 03-23-2015 03:58 PM
AAE -9173 errors, MacBook Pro 15 inch, Mid 2012, PT11.1.2, New SSD's and RAM ericgreedy Pro Tools 11 10 05-10-2014 11:55 PM
i7 Macbook Pro - 11.0.2 / 11.0.3 constant -9173 errors A Chapman macOS 13 12-18-2013 09:36 PM
PT Errors during start-up with Kontakt PatriotsBiker Virtual Instruments 1 10-22-2012 10:43 AM
SampleCell to Kontakt 2 Info ryan de topanga Digidesign Hardware & Software 1 09-13-2005 02:26 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:08 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com