Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #31  
Old 10-20-2018, 05:23 AM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,399
Default Re: Dark mode

Quote:
Originally Posted by TNM View Post
it's just an opinion. Plenty of dark daws for you to choose from :)
That wasn't nice. I too want a dark mode in Pro Tools, I too think it is very possible that we will see it in the near future and I'd be silly if I'd believe it would be introduced as a replacement instead of as an option. I can't understand the freak out at all.
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #32  
Old 10-20-2018, 08:47 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Sopranos State (NJ)
Posts: 18,551
Default Re: Dark mode

Quote:
Originally Posted by amagras View Post
That wasn't nice. I too want a dark mode in Pro Tools, I too think it is very possible that we will see it in the near future and I'd be silly if I'd believe it would be introduced as a replacement instead of as an option. I can't understand the freak out at all.
Same here. Just make it an option in PT.

What would help me understand this could someone post side-by-side shots of dark and regular mode?
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #33  
Old 10-20-2018, 08:48 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 21,468
Default Re: Dark mode

Quote:
Originally Posted by DAWgEAR View Post
Dark only as an option.
Options would be nice for sure. I wouldn't mind if the default wouldn't be my choice. And as for the people who beg for dark mode, I disagree, I'd take the PT7 era bright mixer any day if it was an option
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #34  
Old 10-21-2018, 12:02 AM
moshuajusic moshuajusic is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: NY
Posts: 452
Default Re: Dark mode

"Dark mode" is one of the main reasons I updated and it's the biggest JOKE I've ever experienced in the world of computers. It's just the freaking window. The *content* remains the same. Mail, Safari, etc. It's even worse than normal mode, because it makes some fraction of the screen black while the rest remains white.

Or am I doing it wrong?

I prefer to just make the white balance warm and have the screen brightness below 50%.

PT is already shades of grey, so I see no need to mess with it.
Reply With Quote
  #35  
Old 10-21-2018, 01:49 AM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,399
Default Re: Dark mode

Quote:
Originally Posted by jscomposer View Post
Or am I doing it wrong?
you are doing it right. Dark modes, like the dark themes of the phones only affect the OS but not the applications. Each developer is responsible for creating its own dark mode, and since this is a new thing, for making it automatically follow the overall state of the OS
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #36  
Old 10-21-2018, 05:52 AM
KV626's Avatar
KV626 KV626 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Paris/Montreal
Posts: 450
Default Re: Dark mode

Quote:
Originally Posted by jscomposer View Post
"Dark mode" is one of the main reasons I updated and it's the biggest JOKE I've ever experienced in the world of computers. It's just the freaking window. The *content* remains the same. Mail, Safari, etc. It's even worse than normal mode, because it makes some fraction of the screen black while the rest remains white.
What did you expect? That content would have been reformatted on-the-fly in every mail message and web page? That doesn't make any sense. Can you imagine every page you visit being "dark"? THAT would have been a big joke. Dark mode affects the window manager, not web "content".
__________________
Mac Pro 5,1 (Mid-2012) 12-core 2 x 3.3 GHz / MSI RX 560 / 40GB ram / macOS 10.14.5 / Pro Tools 2019.5 / Logic Pro X 10.4.4
Arturia Keylab 88 Presonus Faderport 8 MOTU 896 iPad Air 2 w/ PT Control
NI Komplete Ultimate 11 • Albion One • Soundiron Choirs • Pianoteq • Analog Lab • VSL SE/Chamber Strings • etc
Reply With Quote
  #37  
Old 10-21-2018, 01:48 PM
home_studio home_studio is offline
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Israel
Posts: 116
Default Re: Dark mode

Quote:
Originally Posted by jscomposer View Post
"PT is already shades of grey, so I see no need to mess with it.
Each to their own.
To my opinion, when working in post, lots of screening with clients while hands or eyes on PT, the white bg of the edit window is very annoying. Even when screen is dimmed.
For me, it's not a matter of taste in the design of the GUI. It is much needed for my work ergonomics.
__________________
2021.6 Ultimate / Mac Pro 6,1 / 6 core 3.5GHz / 64Gb / OSX 10.14.6 / MBox 3 Pro / 2 x Artist Mix / PT|Control / Aja T-Tap
Reply With Quote
  #38  
Old 10-21-2018, 03:50 PM
zedhed's Avatar
zedhed zedhed is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 3,910
Default Re: Dark mode

I'd like to see a 'Dark & Depressed' mode so if I arrive to the studio in a happy state, I can set to chill mode.

Jokes aside, if it's an option everyone is happy!
__________________
Too much blood in my drugstream

Gigabyte X99 SOC Force Mobo Bios vF6d
Intel Core i7 5930k socket 2011 v3 @ 3.50GHz
32GB DDR4 Crucial RAM
System: Samsung M.2NVME SSD 960 Evo
Record: Samsung M.2NVME SSD 960 Evo
Samples: Samsung SATAlll SSD 840 Pro
Storage: 2x Samsung SATAlll SSD 840 Pro
EVGA GeForce GTX 750 Graphics
PT 11HD (v11.2.1) Omni s/pdif w Eleven Rack
HD 96I/O
Win 8.1 Pro
Reply With Quote
  #39  
Old 10-21-2018, 10:02 PM
onosendai onosendai is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Denmark
Posts: 90
Default Re: Dark mode

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Same here. Just make it an option in PT.

What would help me understand this could someone post side-by-side shots of dark and regular mode?
This is Reasons dark theme, which is a user option in preferences.

https://imgur.com/a/YIQY2T5
__________________
i7 5820K, 32GB | Windows 10 Pro, PT 2019.12 Ultimate | RME FF802

Last edited by onosendai; 10-21-2018 at 10:29 PM.
Reply With Quote
  #40  
Old 10-21-2018, 10:28 PM
onosendai onosendai is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Denmark
Posts: 90
Default Re: Dark mode

Quote:
Originally Posted by TNM View Post
True, but maybe not in the case of Avid.. They are so incredibly slow to bring new features AND bug fixes, that I simply worry adding more new features will somehow eat into bug fixes. Perhaps I am wrong and you are right.
Who knows how they work over there.
I think, given how Avid chooses to develop and publish, that your reasoning is very valid so it's not a question whether being right or wrong. Resources for the different dev tasks will always affect each other and adding features and squashing bugs usually entails solving difficult problems that can be hard to estimate time-wise. It's just not something the user should be worrying about, they should focus on creating great stuff with the tools they chose to invest in

I'm also pretty sure that the people developing PT wouldn't want any other way.
__________________
i7 5820K, 32GB | Windows 10 Pro, PT 2019.12 Ultimate | RME FF802
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
408 screen went dark shauli System 5 1 09-02-2018 02:44 PM
Grid mode, shuffle mode, spot mode and slip mode. RogTaylor 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 06-24-2010 10:30 AM
I've come over from The Dark Side! Jon Dickinson 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 18 12-11-2004 06:24 AM
Q: new to TDM/HD - a bit in the dark pk_hat Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 01-19-2004 10:21 PM
What does one mean when they say a mic is dark? ixnys Tips & Tricks 12 10-22-2003 06:02 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:35 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com