Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-17-2018, 12:16 AM
TAM-TEAM TAM-TEAM is offline
Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: Berlin
Posts: 2
Default ProTools 2018 as executable from Xcode didn't start

Hey,

some of our customers have problems with our aaxplugins and the new ProTools 2018.7, i want to figuere the Problems out so i installed 2018.7 and 2018.7 developer.

2018.7 start's without any problem

2018.7 developer didn't start (closing directly) if i try to start it via executable from Xcode i can see the follow lines in the console:

2018-09-13 15:06:53.109068+0200 Pro Tools[10023:932980] WARNING: The Gestalt selector gestaltSystemVersion is returning 10.9.6 instead of 10.13.6. This is not a bug in Gestalt -- it is a documented limitation. Use NSProcessInfo's operatingSystemVersion property to get correct system version number.

Call location:

2018-09-13 15:06:53.109517+0200 Pro Tools[10023:932980] 0 CarbonCore 0x00007fff43df8378 ___Gestalt_SystemVersion_block_invoke + 112

2018-09-13 15:06:53.109539+0200 Pro Tools[10023:932980] 1 libdispatch.dylib 0x00000001015eed8f _dispatch_client_callout + 8

2018-09-13 15:06:53.109560+0200 Pro Tools[10023:932980] 2 libdispatch.dylib 0x00000001015eed6f dispatch_once_f + 288

2018-09-13 15:06:53.109578+0200 Pro Tools[10023:932980] 3 CarbonCore 0x00007fff43d88cd0 _Gestalt_SystemVersion + 948

2018-09-13 15:06:53.109598+0200 Pro Tools[10023:932980] 4 CarbonCore 0x00007fff43d88516 Gestalt + 139

2018-09-13 15:06:53.109637+0200 Pro Tools[10023:932980] 5 breakpad_glue 0x0000000100629034 BreakpadGlueInit + 519

2018-09-13 15:06:53.109675+0200 Pro Tools[10023:932980] 6 Pro Tools 0x000000010000238b Pro Tools + 9099
That's all My Mac: Mac mini Late 2012 OSX 10.13.6 I already tried to reinstall the developer version... Hopesomeone knows some help. Thank you
Reply With Quote
  #2  
Old 09-17-2018, 07:53 AM
junkgear's Avatar
junkgear junkgear is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,491
Default Re: ProTools 2018 as executable from Xcode didn't start

This forum does not deal with development issues. You will have to contact Avid to get help with plug-in development / debugging.
__________________
Will

System Details
Reply With Quote
  #3  
Old 09-17-2018, 08:19 AM
TAM-TEAM TAM-TEAM is offline
Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: Berlin
Posts: 2
Default Re: ProTools 2018 as executable from Xcode didn't start

and where?
The E-Mail support tells me i have to write in the Forum.
The Avid Development Forum (http://community.avid.com/forums/t/185510.aspx) tells me i have to go to this forum.
Now you are telling me i have to write avid
Reply With Quote
  #4  
Old 09-17-2018, 08:47 AM
KV626's Avatar
KV626 KV626 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: Paris/Montreal
Posts: 450
Default Re: ProTools 2018 as executable from Xcode didn't start

Quote:
Originally Posted by TAM-TEAM View Post
and where?
The E-Mail support tells me i have to write in the Forum.
The Avid Development Forum (http://community.avid.com/forums/t/185510.aspx) tells me i have to go to this forum.
Now you are telling me i have to write avid
The guy who told you to come here doesn't know there's no development section on the duc. Besides their "development" forum apparently is only for video. I would definitely contact Avid directly.
__________________
Mac Pro 5,1 (Mid-2012) 12-core 2 x 3.3 GHz / MSI RX 560 / 40GB ram / macOS 10.14.5 / Pro Tools 2019.5 / Logic Pro X 10.4.4
Arturia Keylab 88 Presonus Faderport 8 MOTU 896 iPad Air 2 w/ PT Control
NI Komplete Ultimate 11 • Albion One • Soundiron Choirs • Pianoteq • Analog Lab • VSL SE/Chamber Strings • etc
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2018.7 hanging on 'Waves shield 9.92 at start up pianosound Pro Tools 2018 11 08-13-2018 04:10 AM
Pro Tools 2018.1 won't start R.Rhoads macOS 2 03-16-2018 12:46 PM
Protools didn't responding on Command8 Fraxamax ProControl, Control|24, Command|8 2 06-11-2012 03:36 AM
Hum in MBox inputs... Hum Eliminator didn't work, blnced cables didn't... dl0banter 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 02-17-2011 07:55 PM
pro tools demo didn't start El Bassisto Pro Tools M-Powered (Mac) 0 05-02-2007 05:20 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:17 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com