Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S4/S6

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-16-2021, 09:43 AM
ozgurcakici ozgurcakici is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: istanbul
Posts: 3
Default Waves on S6

Hi guys,

Can we use our Waves Plugins (AAX) on S6, like before on S3 or Profile? Or does the S6 have to have a SoundGrid card? Can we use it without this card?

thnx


Ozgur
Reply With Quote
  #2  
Old 09-28-2021, 05:35 PM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 1,522
Default Re: Waves on S6

Waves plug-ins can be run natively or on soundgrid and hosted inside of Pro Tools. Either way, the pagetables are very good and several of their plug-ins even support EQ curves.


best,


Jeff
__________________
Jeff Komar
Solutions Specialist, Pro Audio
Avid
S6 FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 09-28-2021, 07:45 PM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 2,420
Default Re: Waves on S6

Quote:
Originally Posted by creativecontrol View Post
Either way, the pagetables are very good
Hmmmm…

Having cutoff and resonance for Metafilter on separate pages of 8 encoders isn’t exactly what I’d call ‘very good’.

I know that’s just one plugin, but I scratch my head at that every time. It’s the equivalent of putting the gain and reduction controls for an LA2A on seperate pages.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #4  
Old 09-29-2021, 03:21 AM
creativecontrol's Avatar
creativecontrol creativecontrol is offline
Avid
 
Join Date: Nov 2007
Location: Madison, WI
Posts: 1,522
Default Re: Waves on S6

Indeed, that's a somewhat complex plug-in. I've used the 4x8 (expand) controls defaulted and they seemed reasonable.

When it comes to the 8x1 - this is where it's almost impossible to provide an order that works for everyone. Enter Custom Mapping. Tweak a bit and get what you want.


Jeff
__________________
Jeff Komar
Solutions Specialist, Pro Audio
Avid
S6 FAQ
Reply With Quote
  #5  
Old 09-29-2021, 04:04 AM
Sardi Sardi is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Perth
Posts: 2,420
Default Re: Waves on S6

Quote:
Originally Posted by creativecontrol View Post
Enter Custom Mapping. Tweak a bit and get what you want.
Unfortunately it wasn’t made available to Artist Mix users even though the units are supposed to be supported until 2024.

Bit of a shame as it was the one update I’d been REALLY waiting for. It finally arrived after years of waiting, but was only made available for the S series of controllers.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #6  
Old 09-29-2021, 04:12 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is online now
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 22,167
Default Re: Waves on S6

EUCON changed a lot of things. If I wasn't so broke I would buy someone's dirt cheap ICON and be happy using it as long as it works.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools missing V9 plugins from Waves after updating Waves Central williamg AAX Plug-ins 4 12-14-2019 05:54 AM
FS: Waves Kramer Master Tape and other Waves plugins MatthieuH Buy & Sell 0 05-16-2016 08:57 AM
Not enough space on Waves only ilok to download Waves update 7 crizdee Pro Tools TDM Systems (Mac) 38 11-09-2009 05:19 PM
Plugs Advice: Sony vs Waves - Sonalksis vs Waves? John J. 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 12-08-2005 01:31 PM
WAVES Protools7 update and Waves tech support x9blade 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 12 11-11-2005 06:24 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:35 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com