Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-28-2007, 04:02 PM
Touchwood Studios Touchwood Studios is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 868
Default Card Slot Order MacPro Dual 3.0 Quad

I have a Quad core Mac Pro with HD 3 Accel PCIe and Protools will not start up with more than the Core installed.
It appears that the card slot order is wrong. There is nothing in the installion guide of slot order for Mac Pro's
Protools Boots OK with just the core care but protools fails to start with any Accels cards installed.
The TDM cables are installed OK Port B on Core to Port A on the next Accel card etc.
Any hints would be great. Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 05-28-2007, 07:20 PM
Dutchmuzik Dutchmuzik is offline
Member
 
Join Date: Jan 1999
Location: Orlando, FL
Posts: 2,025
Default Re: Card Slot Order MacPro Dual 3.0 Quad

Probably bad flexcable, have you tried starting with cards seated but not connected ?
Reply With Quote
  #3  
Old 05-28-2007, 08:09 PM
lumpo lumpo is offline
Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Sydney, Australia
Posts: 136
Default Re: Card Slot Order MacPro Dual 3.0 Quad

AFAIK, the core goes in slot 2 (whatever's nearest to the video card), the accel cards in 3 and 4. However, it may be a compatibility issue. I just ordered what I thought was a 2x2 3Gig MAc Pro and mistakenly I got a 2x4 (silly me!) This system reports hardware errors when my PCIe host card for my digi expansion chassis is put in. I've had to revert to a G5 whilst Digi (hopefully) produces a compatible PCIe host card for the 8-core machines.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-28-2007, 11:35 PM
Touchwood Studios Touchwood Studios is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 868
Default Re: Card Slot Order MacPro Dual 3.0 Quad

Acoring to the Compability page the 3.0 Ghz Dual Processor Dual Core is qualified.
All the cards are seated OK.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-29-2007, 12:16 AM
soundproof soundproof is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Finland
Posts: 106
Default Re: Card Slot Order MacPro Dual 3.0 Quad

Quote:
AFAIK, the core goes in slot 2 (whatever's nearest to the video card), the accel cards in 3 and 4.
I've just ordered a new Mac Pro and a HD2 system - Has the card order really changed from the G5 times? It used to be the other way around with Core on the furthest slot from the video card.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-29-2007, 12:49 AM
the dude's Avatar
the dude the dude is offline
Member
 
Join Date: Feb 2000
Location: Burbank , Kalifornia, USA
Posts: 1,184
Default Re: Card Slot Order MacPro Dual 3.0 Quad

just had the same exact problem and it turned out to a bad accel card out of the box brand spanking new . just put in one card at a time to find out which one was bad
even the digitest application would crash till the card was removed
__________________

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
http://www.studio-techservices.com

าำ
studio.tech@yahoo.comm
Mitch Berger Tech Services




We service ALL Avid products no Problem
HD192, 192, Omni, Control Surface, Pre, XMON, 192HD AD & DA / Accel Cards, Everything

ALL NEW HD192 AD -DA modification. the difference is incredible... no need to ship the entire unit , fast turn around

inquiry using link above
Repairs of SSL-Neve- Consoles and Repair ALL Modern & Vintage Gear
Reply With Quote
  #7  
Old 05-29-2007, 06:54 AM
soundproof soundproof is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Finland
Posts: 106
Default Re: Card Slot Order MacPro Dual 3.0 Quad



My bad - of course the Core goes there right after the video card...
Reply With Quote
  #8  
Old 05-29-2007, 07:18 AM
DAPG DAPG is offline
Member
 
Join Date: Jun 1999
Location: Dallas, TX, USA
Posts: 159
Default Re: Card Slot Order MacPro Dual 3.0 Quad

I had the exact problem too. It was a bad Accel card.
__________________
Roy Machado
Dallas Audio Post
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PCI Slot Card Order emf1138 Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 09-02-2004 10:22 PM
Card slot order niki111 Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 04-05-2003 06:43 PM
4 slot Magma correct card order James Thomson Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 09-24-2002 07:11 AM
Magma 6 slot mix card order? cinecity Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 09-15-2000 07:13 AM
Card Slot Order for PTMix Plus on 9500/150 NY909 Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 12-24-1999 09:09 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:43 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com