Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-13-2004, 11:15 AM
EarnestBliss EarnestBliss is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Location: Seattle
Posts: 43
Default OWC 1.2 upgrade ok but thinking of returning it

I have the sawtooth 400 G4 and I upgraded to the OWC 1.2 proccesor
I havn't any complaints about the amount tracks and plugs etc. I'm getting
but play and stop are erratic... up to 30 second delays...if it starts at all
then I end up double clicking... this really sucks....
I am running Panther and have 750MB of ram. The G4 stock video card and a 2nd PCI
Radeon 7000 I am really not even using...also
and am running no automation currently. I have a Digi 001 so G5
is not an option. Where is the bottle neck here? Do I need a dual processor?
more ram? video card? or a faster bus G4 unit?
I got a 30 day window to return the OWC 1.2
anyone have any comments?
<font color="][/color">
Reply With Quote
  #2  
Old 01-13-2004, 11:25 AM
cwhite771 cwhite771 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Buffalo, NY
Posts: 708
Default Re: OWC 1.2 upgrade ok but thinking of returning i

I'd start by losing the PCI video card if you aren't using it. It may be hogging PCI resources from your 001. Pull out the video card and see if there's any improvement before you yank the upgrade.
---
c
__________________
2013 MacPro 3.5GHz 6-core/16GB RAM/OS10.9.2 - PT10.3.8/PT11.1.2 - RME UFX - Apogee Rosetta 200 - and a bunch of other stuff.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-13-2004, 11:40 AM
EarnestBliss EarnestBliss is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Location: Seattle
Posts: 43
Default Re: OWC 1.2 upgrade ok but thinking of returning i

I would like to use 2nd monitor when tracking
I have one monitor in control room and 2nd one
in studio for when tracking and engineering myself.
On an additional note I have also have the dual SCSI
card PCI assembly from the beige 333MT plugged into the
PCI buss and a couple of ATA 7200 hard drives as well.
So the G4 is loaded.
right now I am experiencing this just trying to mix.
So do you think I would need to yank all the SCSI hard drives
too?
any other ideas?
Reply With Quote
  #4  
Old 01-13-2004, 01:22 PM
KatTin KatTin is offline
Member
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 59
Default Re: OWC 1.2 upgrade ok but thinking of returning i

Yikes, ErnestBliss! I have the same G4 400MHz system and was JUST talking to an OWC tech about this same upgrade yesterday. I also wanted to add the same video PCI card for the Apple Studio Display support (when/if I can ever afford the LCD...but that's the price of an 002r trade-in). I can't offer any help here, but I'll sure be watching to see if you can get this working well.

Best of luck!
Kattin
Reply With Quote
  #5  
Old 01-13-2004, 04:07 PM
cwhite771 cwhite771 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2002
Location: Buffalo, NY
Posts: 708
Default Re: OWC 1.2 upgrade ok but thinking of returning i

Hmmm... not exactly sure what your issue might be-- there are a couple of possibilities-- I'd search around the DUC regarding possible SCSI issues with OSX. Is the SCSI card PT compatible?

If you pull the cards out, you can always put them back in if their not the prob. At least you can narrow down the issue possibly. With the amount of stuff you have packed into that machine, I'd be most concerned about overheating issues with the dual upgrade (even though it has it's own fan) and the stock fans-- there's a lot of stuff to cool there.

On the video note, it's *always* better to run your graphics cards out of the AGP slot -- not PCI-- you'll get far better performance. I have a Radeon 9000 Pro which supposedly supports running 2 monitors off the same card-- I have yet to try it, however I know there are others on this board that do. You may have the non-AGP, PCI graphics version though, in which case, you have no choice (though I'm pretty sure only the 350's were PCI graphics).

Another thing to note, though the AGP video cards support the Apple Studio LCD's-- older macs (such as the sawtooth models *DO NOT*. The AGP slot where the card plugs in to draw power to power the LCD's does not exist in older models. You can hook up other LCD displays though. The PCI version might be different.
---
c
__________________
2013 MacPro 3.5GHz 6-core/16GB RAM/OS10.9.2 - PT10.3.8/PT11.1.2 - RME UFX - Apogee Rosetta 200 - and a bunch of other stuff.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-13-2004, 05:13 PM
donharriss donharriss is offline
Member
 
Join Date: Apr 2002
Location: Southern Oregon
Posts: 65
Default Re: OWC 1.2 upgrade ok but thinking of returning i

Quote:
Another thing to note, though the AGP video cards support the Apple Studio LCD's-- older macs (such as the sawtooth models *DO NOT*. The AGP slot where the card plugs in to draw power to power the LCD's does not exist in older models. You can hook up other LCD displays though. The PCI version might be different.
---
c
True, but I believe Apple is making an adaptor now that deals with this issue.
__________________
Mac Pro (2008) | 18gb RAM | 4TB HDD
Scarlett 8 | ProTools 11.3.1 | 10.10.5
Reply With Quote
  #7  
Old 01-13-2004, 05:57 PM
EarnestBliss EarnestBliss is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Location: Seattle
Posts: 43
Default Re: OWC 1.2 upgrade ok but thinking of returning i

So I take it that no one else out there is having these kinds of start stop issues with a similar upgrade.
Mind you I am running approx 20 tracks, 3 delays, 2 d-verbs, a channel strip or two and a Maxim.
Note there is eq and or compression on 3/4's of the tracks two. I havn't got any errors yet just the damn start delay that is driving me nuts. I pick out a spot I want to fine tune the mix on and I want to hear it when I push go
you dig? The digi 001 seems to work fine when tracking...usually tracking 12 inputs at once.
as far as SCSI being certified by Digi....I don't know but it is stock apple from the beige G3 333MT.

I can start pulling a bunch of stuff out.. and screw with it but it will seem more like a downgrade than an upgrade
if . Like I said I got no errors...start and stop seems like it might be more like a slow bus issue...I'll move the tune to a different hard drive and see what happens. I'm thinking I'd like to throw Reason into the mix one day too
the system just don't seem up for it though.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-13-2004, 08:34 PM
lamp lamp is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Ohio
Posts: 571
Default Re: OWC 1.2 upgrade ok but thinking of returning i

Something to try.

Go to Pref.>Operation> set record allocation to 20 min.
Uncheck Use all available space.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-15-2004, 01:26 AM
Firewire Firewire is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 65
Default Re: OWC 1.2 upgrade ok but thinking of returning it

This probably isn't it--since you're running a single rather than dual upgrade---but perhaps you are drawing too much voltage for your power supply. Unplug a couple of cards and/or hard disks. You might have to let things cool down a bit ( sounds stupid, but it worked for me) and then try running the session. Worth a shot. At least you'll know if power is an issue.
Reply With Quote
  #10  
Old 01-16-2004, 02:57 PM
EarnestBliss EarnestBliss is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Location: Seattle
Posts: 43
Default Re: OWC 1.2 upgrade ok but thinking of returning it



Go to Pref.>Operation> set record allocation to 20 min.
Uncheck Use all available space.

This seems to have fixed the problem
Thanks
lamp
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upgrade to 10 now or stick it out with 9MP? (returning to Pro Tools) SixChurchStreet macOS 11 03-31-2012 12:05 AM
thinking of the 7.4 upgrade Darryn Farrugia Tips & Tricks 2 04-17-2008 02:01 AM
THINKING OF UPGRADE HARD DRIVE sbag Tips & Tricks 1 12-20-2007 10:00 AM
returning to zero DJ Insomaniac 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-02-2004 03:40 PM
Returning DVD Player into C24 beech ICON & C|24 3 08-27-2002 05:40 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:05 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com