Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-07-2009, 12:38 PM
theprof_to theprof_to is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4
Default Cannot Change "P" to "R" in workspace.

Hi all,
So I am on a Mac Intel Computer running leopard with Pro Tools 8. And i have a hard drive that wont let me record audio on to it but i can transfer files on and off of it.

What i would like to do is be able to record on the same hard drive in Mac, That i record on in PC as well. Any Ideas? Thanks.
Andrew
Reply With Quote
  #2  
Old 07-07-2009, 02:38 PM
The Dougfather The Dougfather is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 3,199
Default Re: Cannot Change "P" to "R" in workspace.

Format the drive from FAT32 to Mac OS Extended (Journaled) using disk utility. You'll then need a utility like macdrive to mount the mac volume on a windows based PC. Apparently there is a utility to mount mac drives included with Pro Tools, i don't use windows so cannot confirm this.
__________________
iMac i5 2.8GHz, Macbook Pro 2.4GHz, Pro Tools 10/11, MOTU 828mk2, Presonus Digimax FS, Presonus Firestudio Project, TC Konnekt 24D
---
iCON Photography
Reply With Quote
  #3  
Old 07-08-2009, 12:24 AM
JazzyJ JazzyJ is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: United Kingdom
Posts: 796
Default Re: Cannot Change "P" to "R" in workspace.

2 options

1: Format the Drive on PC as NFTS and then install Paragon NFTS on the MAC.

http://www.paragon-software.com/home/ntfs-mac/

So this will be a PC formatted Drive that the MAC can now read and write to.


2: Format the Drive on MAC as HFS+ and then install and use Macdrive on the PC.

http://www.mediafour.com/products/macdrive/

So this will be a Mac formatted drive that the PC can now read and write to


BUT

PT 7.4 and up (maybe even earlier versions) have a program built in that can read the Mac drives so maybe you won't need to use 'MediaFourMacdrive 7'
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does "Westmere" qualification apply to "Bloomfield" and "Gulftown" also? bashville Pro Tools 10 5 03-23-2013 03:04 PM
D/A pot change "beige" to "blue" corp Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 05-09-2011 03:14 PM
hardware buttons for "preview", "capture" and "punch" evs Post - Surround - Video 1 12-06-2010 12:28 PM
The "FATE" of CM LABS "MotorMix" & "MotorMate". Dum dum dum dum... leon777 Pro Tools TDM Systems (Mac) 21 10-15-2002 12:00 AM
"Bouncing" . . . . Can I CHANGE The "Default Setting"?? The Zone 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 06-17-2002 02:59 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:51 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com