Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Licensing & Accounts

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 08-10-2021, 08:32 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 22,070
Default Re: iLok3 and older software & licenses compatibility question...

Quote:
Originally Posted by Suad Cokljat View Post
Sorry, but I already did as it's Windows specific question and it's little different from topic. I'm just about to buy iLok3. It costs 80USD here in local shop and I would like to clear this compatibility question ASAP before I buy.

Sorry again.

Cheers!

S
The price must be high due to shipping and taxes, but otherwise I would say just go for it as that version three is million times more sturdy than the old ones. I myself have broken three version ones, one version two and still have half a dozen version twos on a box in case I should need a spare. But only one version three and happy about it.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #22  
Old 08-10-2021, 09:31 AM
rinky rinky is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: NorCal
Posts: 258
Default Re: iLok3 and older software & licenses compatibility question...

I apologize for derailing this thread...
I have an iLok 2 with Zero Downtime.
Purchased iLok 3, and will transfer licenses from iLok 2.
Will I have to repurchase Zero Downtime for iLok 3?
__________________
PT Ultimate 2021.7
PT HDX
MacPro 7,1
16 Core
96 GB ram
OS X Big Sur 11.5
Somehow, musicians are now technicians!
Reply With Quote
  #23  
Old 08-10-2021, 09:33 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 22,070
Default Re: iLok3 and older software & licenses compatibility question...

I think ZDT is key dependent, but once your current plan runs out you can transfer the next year to the new one. You can however ask for iLok what is their policy.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #24  
Old 08-10-2021, 09:35 AM
rinky rinky is offline
Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: NorCal
Posts: 258
Default Re: iLok3 and older software & licenses compatibility question...

I had a feeling that would be the case.
Thanks, Janne!
__________________
PT Ultimate 2021.7
PT HDX
MacPro 7,1
16 Core
96 GB ram
OS X Big Sur 11.5
Somehow, musicians are now technicians!
Reply With Quote
  #25  
Old 08-10-2021, 09:55 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 22,070
Default Re: iLok3 and older software & licenses compatibility question...

It may also be that you can transfer ZDT but the theft and loss coverage is key dependant. So it does not hurt to ask them.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #26  
Old 08-10-2021, 11:27 AM
Suad Cokljat's Avatar
Suad Cokljat Suad Cokljat is offline
Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: Zagreb / Croatia
Posts: 55
Default Re: iLok3 and older software & licenses compatibility question...

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
The price must be high due to shipping and taxes, but otherwise I would say just go for it...
Yes, prices in Europe are always higher than US. Also, I live in Croatia where VAT is 25% plus margin of the local shop who has it on stock.

I agree with your suggestion, I'll just buy it and try and let you know if it's OK. At least my experience will help others with same question.

Cheers!

S
Reply With Quote
  #27  
Old 09-25-2021, 02:48 AM
Suad Cokljat's Avatar
Suad Cokljat Suad Cokljat is offline
Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: Zagreb / Croatia
Posts: 55
Default Re: iLok3 and older software & licenses compatibility question...

Hi. I'm using iLok3 for more than a month now and here are answers to all questions from this thread:

- iLok3 works OK with ProTools HD10 on Windows7 x64 PC using recent iLok manager and legacy drivers from old installers folder

- with the legacy driver required for PT10, iLok3 works OK with all other older and newer software I tried. All previous sessions and plugins load and authorize fine

- iLok3 uses exactly same driver system file as iLok1 (iLokdrvr.sys) version 6.1.0.0. from 2013.

- I didn't notice any difference in behavior and performance (DPC latency spikes) compared ti iLok1

Cheers!

S

Last edited by Suad Cokljat; 09-25-2021 at 03:38 AM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mega plug-in AAX/RTAS/TDM and Older Protools licenses sale ! Echo studios Buy & Sell 3 05-04-2015 04:30 PM
Question about an older Mac Pro and possible older versions of Pro Tools HD wolfman_rob Pro Tools TDM Systems (Mac) 13 07-21-2013 01:29 AM
Selling Some Older Licenses - $50 for the bundle lowlights Buy & Sell 5 07-01-2013 07:55 AM
Older Expansion Chassis Compatibility Question johnliquid Pro Tools TDM Systems (Win) 0 06-14-2012 12:38 PM
Older Expansion Chassis Compatibility question. sleadley Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 08-02-2008 10:01 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com