Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools | First Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-01-2021, 05:44 AM
Robape Robape is offline
Member
 
Join Date: Dec 2021
Location: Netherlands
Posts: 5
Default How to save a template in pro tools first

Hi,
I've been using Pro tools first for a couple of months now and i'm starting to get the basics a bit.
So with help from youtube ive set up a handy vocal template with busses en so. Now, it seems that i cannot save this template at all except as a project.

Does anybody recognise this?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-01-2021, 07:27 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 38,449
Default Re: How to save a template in pro tools first

See me reply to your other post and ask the moderators to delete this one(because its really a duplicate)
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 12-01-2021, 10:39 AM
junkgear's Avatar
junkgear junkgear is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,712
Default Re: How to save a template in pro tools first

Pro Tools First does not support saving templates, which is a feature of the standard version of Pro Tools.

You can save track presets, which although not as clean, will save you time since you can load them in a new project.
__________________
Will

System Details
Reply With Quote
  #4  
Old 12-01-2021, 02:52 PM
Robape Robape is offline
Member
 
Join Date: Dec 2021
Location: Netherlands
Posts: 5
Default Re: How to save a template in pro tools first

I haven't found out yet how to save track presets either.
could you point me in the right direction in a few words?
Reply With Quote
  #5  
Old 12-01-2021, 02:59 PM
Robape Robape is offline
Member
 
Join Date: Dec 2021
Location: Netherlands
Posts: 5
Default Re: How to save a template in pro tools first

@Dave, I see what you mean, but i thought it might be smart to approach this problem in two different ways.
Now i know that saving templates is not possible at all in PTF this thread is indeed of no use anymore.
I'd like to investigate the (im)possibility of saving track presets. if that's a dead end aswell i might considder using a different DAW since all the other pro tools versions are out of my budget.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-01-2021, 03:11 PM
junkgear's Avatar
junkgear junkgear is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,712
Default Re: How to save a template in pro tools first

To create and save a new Track Preset:

1 Create and configure one or more tracks for any of your common workflow scenarios (such as “lead vocal input chain,” or “drums parallel compression bus,” and so on).

2 Do one of the following:
• Select the track or tracks and choose Track -> Save Track Preset.

• Right-click the track name and choose Save Track Preset.

3 Configure the Save Track Preset dialog as desired

4 Click OK

For more info, watch this video on Track Presets
__________________
Will

System Details
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Save as template in PT 12.5 fransmo Pro Tools 12 8 05-30-2016 10:46 AM
Save as template error Riverblack Pro Tools 12 2 08-24-2015 08:58 PM
Can't Save Template PT 11.1.3 - OSX 10.9.2 gtodd876 Pro Tools 11 2 12-16-2014 06:07 AM
Can't save template on PT 10.3.2 Blackers Pro Tools 10 4 12-22-2012 06:17 PM
Is it possible to save PT as a template? Imagine 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 03-12-2003 05:46 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:09 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com